МІНІСТЕРСТВО У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
20.10.2020 N 208
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України 
21 грудня 2020 р.
за N 1265/35548

Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення

Відповідно до абзацу другого пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 413 "Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення" (413-2014-п)
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, що додається.
2. Установити, що ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, забезпечується до початку функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства соціальної політики України від 06 лютого 2015 року N 114 "Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції" (z0211-15) , зареєстрований в Міністерстві юстиції України 24 лютого 2015 року за N 211/26656 (z0211-15) .
4. Директорату цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (Тадевосян Р. С.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр
С. Бессараб
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України
Ю. Щиголь
Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант
М. Мальков
В. о. Голови Державної фіскальної служби України
Д. Сосинович
Міністр фінансів України
С. Марченко
Міністр соціальної політики України
М. Лазебна
Командувач Національної гвардії України генерал-полковник
М. Балан
Перший заступник Голови Служби безпеки України
В. Малюк
Голова Служби зовнішньої розвідки України
В. Кондратюк
Начальник Управління державної охорони України генерал-майор
С. Рудь
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини
Л. Денісова
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства у справах ветеранів України 
20 жовтня 2020 року N 208

ПОРЯДОК

ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення

1. Цей Порядок визначає механізм формування та ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (далі - Реєстр), а також надання відомостей з нього.
2. Внесенню до Реєстру підлягають відомості про осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.
3. Держателем Реєстру є Міністерство у справах ветеранів України (далі - держатель Реєстру).
4. Держатель Реєстру забезпечує функціонування та ведення Реєстру, збір відомостей та внесення їх до Реєстру, систематизацію, збереження і захист даних, що містяться в Реєстрі, а також внесення змін до відомостей, що містяться в Реєстрі, відповідно до вимог Законів України "Про захист персональних даних" (2297-17) , "Про інформацію" (2657-12) .
5. Реєстр ведеться державною мовою.
6. До Реєстру вносяться такі відомості про осіб, зазначених у пункті 2 цього Порядку: прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності), стать, дата народження, серія та номер паспорта особи або номер паспорта, виготовленого у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), категорія особи, визначеної у пунктах 2 Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 413 (413-2014-п) (далі - Порядок), місце проживання (область, район, населений пункт, вулиця, будинок, квартира), номер контактного телефону, військове (спеціальне) звання, місцеперебування у районах проведення антитерористичної операції чи здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та період перебування в них, дата і номер рішення про надання/позбавлення статусу.
7. Внесення інформації до Реєстру здійснюється на підставі наданої держателю Реєстру інформації в паперовій та електронній формах згідно з додатками 3 і 5 до Порядку:
комісіями з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, утвореними в Міністерстві оборони України, Міністерстві внутрішніх справ України, Міністерстві юстиції України, Національній поліції України, Національній гвардії України, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту України, Офісі Генерального прокурора, Управлінні державної охорони України, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби України;
міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (3551-12) , утвореною в Міністерстві у справах ветеранів України, - у разі виникнення спірних питань, що потребують міжвідомчого врегулювання, та стосовно осіб, зазначених в абзаці четвертому пункту 2 Порядку.
8. Внесення інформації до Реєстру та надання відомостей з нього здійснюються відповідальними за його ведення особами, призначеними держателем Реєстру.
9. Інформація, що міститься в Реєстрі, є конфіденційною.
10. До Реєстру не вноситься інформація, що становить державну таємницю.
11. Надання відомостей з Реєстру на письмові запити осіб про себе, а також уповноважених органів державної влади для виконання покладених на них завдань здійснюється держателем Реєстру з урахуванням вимог Законів України "Про захист персональних даних" (2297-17) та "Про боротьбу з тероризмом" (638-15) .
12. У Реєстрі створена комплексна система захисту інформації з підтвердженою відповідністю відповідно до статті 8 Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах".
Державний секретар
Л. Дараган