ЗАТВЕРДЖЕНО 
Рішення Національної комісії, 
що здійснює державне регулювання 
у сфері зв'язку та інформатизації 
01 грудня 2020 року N 464
Зареєстровано 
в Міністерстві юстиції України 
21 грудня 2020 р.
за N 1270/35553

ПОРЯДОК

відшкодування фактичних витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються НКРЗІ, за запитом на інформацію.
2. Цей Порядок застосовується у випадку, коли НКРЗІ є належним розпорядником інформації.
3. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:
особі у разі надання інформації про неї;
якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;
щодо інформації, що становить суспільний інтерес.
4. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, здійснюється у разі виготовлення більш як 10 сторінок запитуваних документів, починаючи з 11 сторінки, відповідно до Розміру фактичних витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, затвердженого цим рішенням.
НКРЗІ надає 10 перших сторінок документа безкоштовно одночасно з повідомленням про необхідність відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк копій решти запитуваних документів.
До розміру відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк копій документів також враховуються витрати, пов'язані із виготовленням цифрових копій цих документів шляхом сканування.
5. Розмір відшкодування витрат на копіювання, друк копій запитуваних документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування визначається Управлінням фінансового забезпечення.
6. Відділ організаційного забезпечення та комунікацій Департаменту забезпечення діяльності (далі - відділ), в разі необхідності здійснення копіювання, друку копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок подає заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання, друку копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію (далі - Заявка), до Управління фінансового забезпечення за формою згідно з додатком 1 цього Порядку.
7. На підставі отриманої Заявки Управління фінансового забезпечення протягом одного робочого дня виписує рахунок для здійснення оплати витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію (далі - Рахунок) за формою згідно з додатком 2 цього Порядку і передає його до відділу для направлення запитувачу інформації в установлений Законом України "Про доступ до публічної інформації" (2939-17) строк.
8. Оплата Рахунка здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.
9. Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на рахунок IBAN НКРЗІ Управління фінансового забезпечення передає відділу копію виписки з рахунка IBAN, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою Управління фінансового забезпечення, з проставленням її прізвища, імені, по батькові (за наявності) та поточної дати.
Копії платіжних документів (Рахунок та виписки з рахунка IBAN) зберігаються у відділі для здійснення обліку.
10. Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати Рахунка протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.
11. Інформація на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати Рахунка з повідомленням про це запитувача відповідно до пункту 3 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації".
Директор Департаменту забезпечення діяльності
О. Овчаренко
Додаток 1 
до Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання, 
друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів 
шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію, 
розпорядником якої є Національна комісія, що здійснює державне 
регулювання у сфері зв'язку та інформатизації 
(пункт 6)
Управління фінансового забезпечення

ЗАЯВКА N ____________

від "___" ___________ 20__ року

на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію

____________________________________________________________________________________
(назва документа)
____________________________________________________________________________________
(назва структурного підрозділу, у якому знаходиться запитувана інформація)
Прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) запитувача - фізичної особи, найменування запитувача - юридичної особи або об'єднання громадян, що не має статусу юридичної особи
Послуга, що надається
Норми витрат
Кількість сторінок
Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк)
0,2 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки
Копіювання або друк копій документів формату А3 та більшого розміру (в тому числі двосторонній друк)
0,3 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки
Копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній друк)
0,4 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки
Виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування
0,1 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за сканування однієї сторінки
(За відсутності даних ставиться прочерк)
Примітка.
Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки встановлюється на дату копіювання, друку копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування.
Виконавець:
_________________
(посада)
_________________
(підпис)
_________________ (
прізвище та власне ім'я)
Керівник самостійного структурного підрозділу, у якого знаходиться запитувана інформація:
_________________
(посада)
_________________
(підпис)
_________________
(прізвище та власне ім'я)
Додаток 2 
до Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання, 
друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів 
шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію, 
розпорядником якої є Національна комісія, що здійснює 
державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації 
(пункт 7)
Надавач послуг НКРЗІ
Рахунок IBAN _________________
Банк отримувача _______________
Код за ЄДРПОУ _______________
Платник: _____________________

РАХУНОК N ___________

від "___" ___________ 20__ року для здійснення оплати витрат на копіювання, друк копій документів або виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію

____________________________________________________________________________________
(назва документа)
Найменування послуги
Норми витрат
Кількість сторінок
Сума, грн
Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк), що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є НКРЗІ
Копіювання або друк копій документів формату А3 та більшого розміру (в тому числі двосторонній друк), що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є НКРЗІ
Копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (в тому числі двосторонній друк), що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є НКРЗІ
Виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є НКРЗІ
РАЗОМ
Усього до сплати ______________________________________________________________________ (сума словами) ___________________________________________________ грн ____________ коп.
Виконавець:
_________________
(посада)
_________________
(підпис)
_____________________
(прізвище та власне ім'я)
Примітка.
Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі потреби у виготовленні більш як 10 сторінок запитуваних документів, починаючи з 11 сторінки.