ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.12.2020 № 2017

Про організацію взаємодії Фонду державного майна України та його регіональних відділень з обліку забезпечувальних депозитів

Відповідно до Закону України від 09.12.2011 № 4107-VI (4107-17) "Про Фонд державного майна України", Закону України від 03.10.2019 № 157-IX (157-20) "Про оренду державного та комунального майна", Примірного договору оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності (820-2020-п) , та Примірного договору оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства, його відокремленого структурного підрозділу (820-2020-п) , затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2020 № 820 "Про затвердження примірних договорів оренди державного майна" (далі - Примірні договори), з метою забезпечення централізованого обліку забезпечувальних депозитів НАКАЗУЮ:
1. Регіональним відділенням Фонду державного майна України (далі - регіональні відділення) забезпечити:
1) в десятиденний строк з дня надходження забезпечувального депозиту, сплаченого орендарем на рахунки регіонального відділення, відкриті у Державній казначейській службі України, відповідно до договору оренди, перерахування таких коштів на рахунок, визначений Фондом державного майна України (далі - Фонд). У призначенні платежу вказувати - "перерахування забезпечувального депозиту за договором оренди (номер та дата), найменування / П.І.Б. орендаря";
2) не пізніше наступного робочого дня після перерахування забезпечувального депозиту на рахунок, визначений Фондом, внесення інформації до Реєстру забезпечувальних депозитів (далі - Реєстр), форма якого наведена у додатку 1, в електронному вигляді за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenDaaBzVtpwuIfEBaKWA_Zq9zVPX_3fqietapdGWvHCnN5Qw/viewform;
3) в день підписання акта повернення майна з оренди або отримання письмового повідомлення від балансоутримувача орендодавцю про відмову орендаря від підписання акта повернення майна з оренди та/або створення перешкод орендарем у доступі до орендованого майна з метою його огляду та/або про неповернення підписаних орендарем примірників акта, подання письмового звернення до Фонду з клопотанням про повернення забезпечувального депозиту за формою, наведеною в додатку 2.
2. Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду звіряти інформацію, внесену до Реєстру, з даними Державної казначейської служби України в частині повноти та достовірності перерахування забезпечувального депозиту Фонду.
3. Департаменту оренди та розпорядження державним майном Фонду протягом трьох робочих днів з дня отримання документів, передбачених підпунктом 3 пункту 1 цього наказу:
1) опрацьовувати надані регіональними відділеннями документи;
2) готувати проєкт висновку про повернення забезпечувального депозиту орендарю, та/або перерахування до Державного бюджету України, та/або погашення інших фінансових зобов'язань орендаря за рахунок забезпечувального депозиту та подавати на затвердження директору Департаменту оренди та розпорядження державним майном Фонду;
3) завантажувати висновок до Реєстру;
4) надавати висновок до Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду.
4. Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Фонду протягом одного робочого дня з моменту отримання від Департаменту оренди та розпорядження державним майном Фонду висновку вжити заходів щодо повернення забезпечувального депозиту на рахунок відповідного регіонального відділення (у разі повернення орендарю забезпечувального депозиту відповідно до пункту 12.10 Примірних договорів (820-2020-п) , кошти на рахунки відповідного регіонального відділення повертаються протягом трьох робочих днів).
5. Регіональним відділенням протягом одного робочого дня з моменту зарахування забезпечувального депозиту на власний рахунок забезпечити його повернення орендарю, та/або перерахування до Державного бюджету України, та/або погашення інших фінансових зобов'язань орендаря відповідно до висновку (у разі повернення орендарю забезпечувального депозиту відповідно до пункту 12.10 Примірних договорів (820-2020-п) , кошти перераховуються протягом трьох робочих днів).
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Голови Фонду відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
Голова Фонду
Д. Сенниченко
Додаток 1
до наказу
Фонду державного майна України
16.12.2020 № 2017

РЕЄСТР

забезпечувальних депозитів

1. Електронна адреса*
2. Орендодавець (назва)*
Виберіть лише один варіант.
• Регіональне відділення ФДМУ по Вінницькій та Хмельницькій областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій і Тернопільській областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Львівській, Закарпатській, Волинській областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Полтавській та Сумській області
• Регіональне відділення ФДМУ по Рівненській та Житомирській областях
• Регіональне відділення ФДМУ по Харківській, Донецькій та Луганській областях
• Регіональне відділення ФДМУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополю
• Регіональне відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській області
• Регіональне відділення ФДМУ по м. Києву
• Апарат ФДМУ
3. Дата укладення договору оренди у новій редакції*
Приклад: 7 січня 2019 р.
1. Дата закінчення договору оренди*
Приклад: 7 січня 2019 р.
2. Номер договору оренди*
3. Ключ об'єкта оренди*
7. Код за ЄДРПОУ орендаря*
Для фізичної особи зазначити ідентифікаційний номер
8. Назва/П.І.Б. орендаря*
9. Сума забезпечувального депозиту, грн*
Додаток 2
до наказу
Фонду державного майна України
16.12.2020 № 2017

ФОРМА

(Щодо повернення забезпечувального депозиту)

( Див. текст (v2017224-20F52) )
( Текст взято з сайту ФДМУ http://www.spfu.gov.ua )