АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ СПЕЦІАЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ТА ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.12.2020 № 819
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 січня 2021 р.
за № 116/35738

Про затвердження Змін до Положення про службу безпеки дорожнього руху Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

Відповідно до пункту 10 Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (411-2014-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року № 411, та з метою приведення нормативно-правового акта Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у відповідність до законодавства НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Положення про службу безпеки дорожнього руху Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (z1710-13) , затвердженого наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 12 вересня 2013 року № 511, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 жовтня 2013 року за № 1710/24242, що додаються.
2. Директору Департаменту організаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України відповідно до розподілу обов’язків.
Голова Служби
підполковник
Ю. Щиголь
ПОГОДЖЕНО:
Міністр внутрішніх справ України
Перший заступник Міністра цифрової
трансформації України
А. Аваков
О. Вискуб
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Адміністрації Державної
служби спеціального зв’язку
та захисту інформації України
16 грудня 2020 року № 819
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 січня 2021 р.
за № 116/35738

ЗМІНИ

до Положення про службу безпеки дорожнього руху Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

1. Пункти 1.4 та 1.5 розділу І викласти в такій редакції:
"1.4. СБДР Держспецзв’язку складається із:
СБДР Адміністрації Держспецзв’язку, функції якої покладаються на підрозділ Департаменту забезпечення Держспецзв’язку, відповідальний за організацію забезпечення безпеки дорожнього руху;
СБДР підрозділів Держспецзв’язку (виконання функцій СБДР підрозділів Держспецзв’язку із середньообліковою чисельністю водіїв до 50 покладається на посадову особу за сумісництвом, більше ніж 51 - на окрему посадову особу). До складу СБДР підрозділів Держспецзв’язку за рішенням їх керівників входить контролер технічного стану транспортних засобів (начальник контрольно-технічного пункту, механік або посадова особа за сумісництвом).
1.5. Начальником СБДР Держспецзв’язку є заступник Голови Держспецзв’язку відповідно до розподілу обов’язків, який здійснює управління СБДР підрозділів Держспецзв’язку через СБДР Адміністрації Держспецзв’язку.
Заступником начальника СБДР Держспецзв’язку є керівник (начальник) підрозділу Департаменту забезпечення Держспецзв’язку, на який покладають функції СБДР Адміністрації Держспецзв’язку. У разі відсутності начальника СБДР Держспецзв’язку з поважних причин (хвороби, відпустки, відрядження) його обов’язки виконує заступник начальника СБДР Держспецзв’язку.
СБДР Адміністрації Держспецзв’язку має кутовий штамп і печатку.
Приписи, розпорядження і вказівки СБДР Адміністрації Держспецзв’язку щодо запобігання ДТП та забезпечення безпеки дорожнього руху є обов’язковими для виконання посадовими особами підрозділів Держспецзв’язку.
СБДР підрозділів Держспецзв’язку підпорядковуються їх керівникам (начальникам).
Посадовим особам СБДР Держспецзв’язку видається посвідчення служби безпеки дорожнього руху Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, форму якого наведено в додатку 1 до цього Положення. Посвідчення посадових осіб СБДР Держспецзв’язку підписуються начальником СБДР Держспецзв’язку і скріплюються печаткою із зображенням Державного Герба України.
Бланки посвідчень виготовляються на замовлення СБДР Адміністрації Держспецзв’язку за зверненням СБДР підрозділів Держспецзв’язку.
Оформлення посвідчень здійснюють посадові особи СБДР Адміністрації Держспецзв’язку за заявками СБДР підрозділів Держспецзв’язку. Заявки подаються в довільній формі. У заявці зазначається військове звання, прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) посадової особи СБДР підрозділу Держспецзв’язку.
Посвідчення обліковуються у журналі обліку та видачі посвідчень СБДР Держспецзв’язку (додаток 4) та видаються під підпис посадовій особі СБДР Держспецзв’язку.
Особа, якій видано посвідчення, зобов’язана забезпечити його зберігання та використання так, щоб унеможливити його втрату, псування або доступ сторонніх осіб.
Про втрату посвідчення посадова особа зобов’язана доповісти в СБДР Адміністрації Держспецзв’язку.
Посвідчення СБДР Держспецзв’язку посадова особа здає до СБДР Адміністрації Держспецзв’язку у разі:
призначення на іншу посаду або якщо виконання обов’язків покладається на іншу особу;
звільнення зі служби;
заміни внаслідок присвоєння чергового військового звання, зміни прізвища або пошкодження посвідчення.".
2. Розділ II доповнити двома новими пунктами 2.5, 2.6 такого змісту:
"2.5. Проведення заходів щодо здійснення відомчої реєстрації (перереєстрації), зняття та ведення обліку відомчих транспортних засобів.
2.6. Проведення обов’язкового технічного контролю відомчих транспортних засобів.".
3. У розділі III:
в абзаці тринадцятому пункту 3.1 слова "контролює проведення заходів з" замінити словами "проводить заходи з відомчої";
пункт 3.2 доповнити новим абзацом такого змісту:
"беруть участь у проведенні обов’язкового технічного контролю транспортних засобів підрозділу.".
4. Пункт 5.2 розділу V викласти в такій редакції:
"5.2. Посадові особи СБДР Держспецзв’язку ведуть облік ДТП у журналі реєстрації дорожньо-транспортних пригод (додаток 3).
СБДР підрозділів Держспецзв’язку щомісяця звіряють в уповноважених підрозділах Національної поліції України відомості про ДТП, до яких причетні відомчі транспортні засоби, і про порушення Правил дорожнього руху водіями відомчих транспортних засобів.".
5. У пункті 6.2 розділу VI абревіатуру "СБДР" замінити абревіатурою і словом "СБДР Адміністрації".
6. Додаток 4 до цього Положення виключити.
У зв’язку з цим додаток 5 вважати додатком 4.
7. У додатках 1-4 до цього Положення слова "прізвище, ім’я, по батькові" замінити словами "прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)"; слова "ініціали, прізвище", "прізвище, ініціали" замінити словами "власне ім’я та прізвище"; слова "прізвища, імена, по батькові" замінити словами "прізвища, імена та по батькові (за наявності)".
Директор Департаменту
організаційного
та інформаційно-аналітичного
забезпечення Адміністрації
Держспецзв’язку
полковник
К. Цмикал