УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
25.07.2017 № 1085
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства № 84 від 18.01.2021 (v0084915-21) )

Про затвердження Переліку національних стандартів, що ідентичні гармонізованим європейським стандартам та відповідність яким надає презумпцію відповідності матеріалів, компонентів і електричного та електронного обладнання вимогам Технічного регламенту

Відповідно до статей 8 і 11 Закону України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності" (124-19) НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік національних стандартів, що ідентичні гармонізованим європейським стандартам та відповідність яким надає презумпцію відповідності матеріалів, компонентів і електричного та електронного обладнання вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 № 139 (139-2017-п) (далі – Перелік), що додається.
2. Департаменту технічного регулювання розмістити Перелік на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку протягом п’яти робочих днів з дня його затвердження.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Бровченка Ю.П.
Перший
віце-прем’єр-міністр України -
Міністр
С. І. Кубів
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економічного
розвитку і торгівлі України
25.07.2017 № 1085

ПЕРЕЛІК

національних стандартів, що ідентичні гармонізованим європейським стандартам та відповідність яким надає презумпцію відповідності матеріалів, компонентів і електричного та електронного обладнання вимогам Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 № 139

До цього переліку включено національні стандарти, що є ідентичними гармонізованим європейським стандартам, у рамках виконання Директиви 2011/65/ЄC Європейського Парламенту та Ради від 08.06.2011 про обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні.
Цей перелік сформовано на основі переліку гармонізованих європейських стандартів, опублікованого в Офіційному віснику ЄС 2012/С 363/05 від 23.11.2012.
Позначення національного стандарту
Назва національного стандарту
Позначення гармонізованого європейського стандарту
Позначення заміненого гармонізованого європейського стандарту
Дата припинення надання презумпції відповідності внаслідок застосування заміненого гармонізованого європейського стандарту
1
2
3
4
5
6
1
ДСТУ EN 50581:2014
Технічна документація для оцінювання електричних та електронних виробів стосовно обмеження застосування небезпечних речовин
EN 50581:2012
__________
Примітка.
Дата припинення надання презумпції відповідності внаслідок застосування заміненого стандарту співпадає з датою, з якої він скасовується та яка встановлюється відповідною Європейською організацією зі стандартизації*.
Однак у деяких випадках, як виняток, може бути встановлено іншу дату, до настання якої презумпція відповідності надається внаслідок застосування як нового, так і заміненого стандарту**.
__________
*Англійською "date of withdrawal" або "dow".
**Такі випадки, як виняток, визначаються Європейською Комісією та зумовлені тим, що після скасування гармонізованих європейських стандартів та їх заміни на нові версії на ринку надається продукція, виготовлена відповідно до стандартів, що скасовані.
Директор департаменту
технічного регулювання
Л.М. Віткін