МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
18.03.2021 № 849
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 квітня 2021 р.
за № 433/36055

Про внесення зміни до Порядку конкурсного відбору для комплектування складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю

Відповідно до статті 37 Закону (3808-12) України "Про фізичну культуру і спорт", підпункту 4 пункту 9 Положення про Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 липня 2011 року № 766 (766-2011-п) , підпункту 23 пункту 4 та пункту 8 Положення про Міністерство молоді та спорту України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 220 (220-2014-п) , Положення про національні збірні команди з видів спорту, визнаних в Україні (z1078-15) , затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України від 21 серпня 2015 року № 3027, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 вересня 2015 року за № 1078/27523, та з метою ефективної та якісної підготовки спортсменів з видів спорту осіб з інвалідністю до участі в міжнародних спортивних змаганнях НАКАЗУЮ:
1. Порядок конкурсного відбору для комплектування складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю (z1444-18) , затверджений наказом Міністерства молоді та спорту України від 27 листопада 2018 року № 5443, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 грудня 2018 року за № 1444/32896, доповнити новим розділом такого змісту:
"IV. Формування складу спортсменів-кандидатів національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю для участі в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх
1. Склад спортсменів-кандидатів національної збірної команди України з видів спорту осіб з інвалідністю для участі в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх з відповідного виду спорту формується з числа спортсменів національної збірної команди України з видів спорту осіб з інвалідністю на конкурсній основі за підсумками кваліфікаційного процесу до Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, встановлених Міжнародним паралімпійським комітетом та Міжнародним спортивним комітетом глухих, або виконання кваліфікаційних вимог, встановлених міжнародними спортивними федераціями, що дають право спортсменам брати участь у найближчих Паралімпійських і Дефлімпійських іграх.
2. Склад спортсменів-кандидатів національної збірної команди України з видів спорту осіб з інвалідністю для участі в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх затверджується наказом Міністерства молоді та спорту України за поданням Укрцентру "Інваспорт" з урахуванням пропозиції відповідної національної спортивної федерації осіб з інвалідністю:
для видів спорту осіб з інвалідністю, що входять до програм літніх Паралімпійських і Дефлімпійських ігор - з 1 січня до 31 грудня поточного року;
для видів спорту осіб з інвалідністю, що входять до програм зимових Паралімпійських і Дефлімпійських ігор - з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного року.
Протягом зазначеного періоду в разі поліпшення або погіршення результатів виступів спортсменів з інвалідністю, дискваліфікації тощо, до наказу Міністерства молоді та спорту України про затвердження складу спортсменів-кандидатів до національної збірної команди України з видів спорту осіб з інвалідністю можуть вноситися зміни.".
2. Українському центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Відділу взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства молоді та спорту України.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Виконуючий обов'язки
Міністра молоді та спорту
України
С. Симонов
ПОГОДЖЕНО:
Уповноважений Президента України
з прав людей з інвалідностю
Урядовий Уповноважений з прав осіб з інвалідністю
Президент Національного комітету
спорту інвалідів України
Генеральний Секретар Громадської спілки
"Всеукраїнське громадське об'єднання
"Національна Асамблея людей з інвалідністю України"
В.М. Сушкевич
Т. Баранцова
В.М. Сушкевич
В. Назаренко