ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти
і науки України
01 березня 2021 року 
 № 268 (z0924-15)
        
 
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 квітня 2021 р.
за № 495/36117

ЗМІНИ

до Порядку переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу

1. У назві (z0924-15) та тексті слово "(вихованців)" в усіх відмінках і числах виключити, слова "до наступного класу" замінити словами "на наступний рік навчання".
2. Пункт 1 викласти у такій редакції:
"1. Цей Порядок встановлює умови та процедуру переведення учнів закладу загальної середньої освіти на наступний рік навчання і не поширюється на учнів закладів спеціалізованої освіти.".
3. Абзац третій пункту 2, абзац другий пункту 3 виключити.
4. Пункт 5 викласти у такій редакції:
"5. Учні дев’ятих класів, які завершили здобуття базової середньої освіти, переводяться до десятого класу цього самого закладу загальної середньої освіти відповідно до пункту 2 цього Порядку чи випускаються із закладу загальної середньої освіти (за власною заявою (у разі досягнення повноліття) чи заявою одного з батьків, інших законних представників).
Учні дев’ятих класів, які завершили здобуття базової середньої освіти (незалежно від форми здобуття) та переводяться на наступний рік навчання чи випускаються із закладу загальної середньої освіти, отримують свідоцтво про базову середню освіту, а учні, які за результатами річного оцінювання з усіх предметів, що вони вивчали у дев’ятому класі, мають результати навчання високого (10, 11, 12 балів) рівня,- свідоцтво про базову середню освіту з відзнакою.".
5. В абзаці другому пункту 6 слово "упродовж" замінити словами "до початку нового", слова "вечірній або" виключити.
6. У пункті 8 (z0924-15) слова "продовжити здобуття загальної середньої освіти за екстернатною формою її здобуття" замінити словами "пройти таке оцінювання та (або) атестацію за екстернатною формою здобуття освіти".
Генеральний директор
директорату дошкільної,
шкільної, позашкільної
та інклюзивної освіти
А. Осмоловський