УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 7 вересня 2012 року № 813
( Постанова втратила чинність у частині організації підготовки та проведення чергових, позачергових виборів народних депутатів України на підставі Постанови Центральної виборчої комісії № 131 від 25.06.2020 (v0131359-20) )

Про Роз’яснення щодо визначення окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України порядкового номера спеціальної виборчої дільниці, що існує на тимчасовій основі

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою Центральної виборчої комісії № 92 від 27.03.2014 (v0092359-14) )
Відповідно до частини шостої статті 19, частин третьої, четвертої статті 21, частини другої статті 23, пункту 1 частини другої статті 30, частини третьої статті 104, частини другої статті 106, частини першої статті 107 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (4061-17) , керуючись статтями 11 - 13, пунктами 4, 5 статті 17, пунктом 2 статті 19, частиною другою статті 27 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (1932-15) , Центральна виборча комісія постановляє:
1. Затвердити Роз’яснення щодо визначення окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України порядкового номера спеціальної виборчої дільниці, що існує на тимчасовій основі (додається).
2. Цю постанову надіслати окружним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України та оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Заступник Голови
Центральної виборчої комісії
А.МАГЕРА
Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 7 вересня 2012 року № 813

РОЗ’ЯСНЕННЯ

щодо визначення окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України порядкового номера спеціальної виборчої дільниці, що існує на тимчасовій основі

( В тексті Роз’яснення слова "полярної станції України" виключено на підставі Постанови Центральної виборчої комісії № 92 від 27.03.2014 (v0092359-14) )
Це Роз’яснення розроблено з метою забезпечення однакового застосування положень Закону України "Про вибори народних депутатів України" (4061-17) стосовно визначення окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України порядкового номера спеціальної виборчої дільниці, що існує на тимчасовій основі.
Для підготовки організації і проведення голосування та підрахунку голосів виборців на чергових виборах народних депутатів України спеціальні виборчі дільниці, що існують на тимчасовій основі, утворюються не пізніш як за сорок п’ять днів до дня голосування.
Суб’єктами утворення спеціальних виборчих дільниць, які існують на тимчасовій основі, є окружні виборчі комісії з виборів народних депутатів України (далі - окружні виборчі комісії).
На позачергових, повторних, проміжних виборах народних депутатів України спеціальні виборчі дільниці, що існують на тимчасовій основі, утворюються не пізніш як за дев’ятнадцять днів до дня голосування.
Кожна виборча дільниця має порядковий номер, адресу приміщення для голосування та місцезнаходження (адресу приміщення) дільничної виборчої комісії.
Спеціальна виборча дільниця, що існує на тимчасовій основі, має порядковий номер, адресу (місцезнаходження) установи (закладу), які визначаються окружною виборчою комісією.
Спеціальна виборча дільниця, утворена на судні, що перебуває в день голосування у плаванні під Державним Прапором України, має порядковий номер, характеризується назвою та портом приписки судна.
Порядковий номер складається з шести арабських цифр, починаючи з 000001. Наприклад, 000001, 000002, …, 000005.
Порядкові номери спеціальних виборчих дільниць, які існують на тимчасовій основі, зазначаються у рішенні окружної виборчої комісії про утворення спеціальних виборчих дільниць.
Рішення окружної виборчої комісії про утворення спеціальних виборчих дільниць із зазначенням номерів виборчих дільниць, їх меж чи установ (закладів), у яких вони утворені, адрес відповідних дільничних виборчих комісій та приміщень для голосування підлягають оприлюдненню. Таке рішення публікується у регіональних або місцевих друкованих засобах масової інформації не пізніш як на п’ятий день після дня прийняття цього рішення, а в разі неможливості - оприлюднюється в інший спосіб у цей же строк.
Рішення окружної виборчої комісії про утворення спеціальних виборчих дільниць, що існують на тимчасовій основі, як такі, що становлять публічний інтерес, підлягають надсиланню до Центральної виборчої комісії для оприлюднення на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Порядок надсилання до Центральної виборчої комісії постанов окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, що становлять публічний інтерес, для оприлюднення (v0733359-12) затверджено постановою Центральної виборчої комісії від 3 вересня 2012 року № 733.
Секретар
Центральної виборчої комісії
Т.ЛУКАШ