КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 12 травня 2021 р. № 437-р
Київ

Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника

1. Затвердити план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника, що додається.
2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням, з урахуванням вимог законодавства щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, за рахунок і в межах видатків державного (1082-20) та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших не заборонених законодавством джерел фінансування.
Прем'єр-міністр України
Д.ШМИГАЛЬ
Інд. 73
ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 12 травня 2021 р. № 437-р

ПЛАН ЗАХОДІВ

з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника

1. Провести:
у м. Києві за участю керівництва держави, народних депутатів України, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та науковців урочистості, присвячені відзначенню 150-річчя від дня народження Василя Стефаника.
МКІП, Київська міська держадміністрація.
Травень 2021 р.;
в Івано-Франківській та Львівській областях та інших населених пунктах за участю представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та науковців урочистості, присвячені відзначенню 150-річчя від дня народження Василя Стефаника.
Обласні держадміністрації.
Травень 2021 р.;
у закладах освіти та наукових установах науково-практичні та/або тематичні конференції, літературно-мистецькі вечори, наукові та літературні читання, засідання за круглим столом та семінари, тематичні експозиції та виставки, лекції, виставки малюнків, семінари, перегляди кінофільмів, бесіди, вечори, мистецькі конкурси, святкові концертні програми, присвячені Василю Стефанику.
МОН, заклади освіти (за згодою), Національна академія наук (за згодою), обласні та Київська міська держадміністрації.
Протягом 2021 року;
у закладах культури тематичні культурно-мистецькі та культурно-освітні заходи, літературні та мистецькі конкурси, дискусії, конференції, засідання за круглим столом, наукові читання для відвідувачів різних вікових категорій; бесіди, лекції, тематичні заняття, літературно-мистецькі виставки, науково-практичні конференції, демонстрація кінофільмів, присвячені Василю Стефанику та за його творами.
МКІП, Національна академія наук (за згодою), Український інститут національної пам’яті, обласні та Київська міська держадміністрації.
Протягом 2021 року.
2. Забезпечити:
реекспозицію Русівського літературно-меморіального музею Василя Стефаника в с. Русів Коломийського району Івано-Франківської області.
Івано-Франківська обласна держадміністрація.
Протягом 2021 року;
проведення ремонтно-реставраційних робіт та благоустрій території родинної садиби Русівського літературно-меморіального музею Василя Стефаника в с. Русів Коломийського району Івано-Франківської області.
Івано-Франківська обласна держадміністрація.
Протягом 2021 року;
проведення закордонними дипломатичними установами України заходів щодо відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у країнах, пов’язаних із життям і діяльністю видатного українського письменника, за участю представників української діаспори.
МЗС.
Протягом 2021 року;
організацію заходів та проектів культурної дипломатії за кордоном та на майданчиках міжнародних організацій.
МЗС.
Протягом 2021 року;
виготовлення і введення в обіг ювілейної монети, присвяченої 150-річчю від дня народження Василя Стефаника.
Національний банк (за згодою).
Травень 2021 р.;
у музеях України відкриття нових та оновлення існуючих тематичних музейних експозицій, присвячених діяльності та творчості Василя Стефаника.
МКІП, обласні та Київська міська держадміністрації.
Протягом 2021 року.
3. Сприяти:
трансляції тематичних теле- і радіопередач, показу художніх та документальних фільмів, присвячених життю і діяльності Василя Стефаника.
МКІП, Держкіно, Держкомтелерадіо, АТ "НСТУ" (за згодою).
Протягом 2021 року;
виготовленню та розміщенню соціальної реклами, присвяченої 150-річчю від дня народження Василя Стефаника.
МКІП, обласні та Київська міська держадміністрації.
Протягом 2021 року.