КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 12 травня 2021 р. № 431-р
Київ

Про утворення Державного біотехнологічного університету

1. Погодитися з пропозицією Міністерства освіти і науки щодо:
утворення Державного біотехнологічного університету (далі - Університет) з віднесенням його до сфери управління Міністерства освіти і науки;
реорганізації Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (код згідно з ЄДРПОУ 00493741), Харківської державної зооветеринарної академії (код згідно з ЄДРПОУ 00493758), Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва (код згідно з ЄДРПОУ 00493764) та Харківського державного університету харчування та торгівлі (код згідно з ЄДРПОУ 01566330) шляхом приєднання їх до Університету.
2. Взяти до відома, що здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка, Харківській державній зооветеринарній академії, Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва та Харківському державному університеті харчування та торгівлі, продовжують навчання в Університеті за обраними спеціальностями та джерелами фінансування. Фінансування Університету здійснюється в межах видатків, передбачених Міністерству освіти і науки.
3. Міністерству освіти і науки здійснити в установленому порядку заходи, пов’язані з утворенням Університету та реорганізацією Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та Харківського державного університету харчування та торгівлі.
Прем'єр-міністр України
Д.ШМИГАЛЬ
Інд. 73