МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
19.04.2021 № 224/1423/5
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 травня 2021 р.
за № 614/36236

Про затвердження Порядку та умов надання Міністерству фінансів України інформації з Єдиного реєстру боржників

Відповідно до статті 8 Закону України "Про верифікацію та моніторинг державних виплат" (324-20) , підпункту 24-1 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, Порядку здійснення верифікації та моніторингу державних виплат (136-2016-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року № 136, підпункту 83-20 пункту 4, пунктів 9, 10 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 228 (228-2014-п) , з метою забезпечення здійснення верифікації та моніторингу державних виплат НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок та умови надання Міністерству фінансів України інформації з Єдиного реєстру боржників, що додаються.
2. Міністерству юстиції України, державному підприємству "Національні інформаційні системи" та Міністерству фінансів України у місячний строк з дня набрання чинності цим наказом вжити заходів, необхідних для впровадження технічної можливості реалізації Порядку та умов надання Міністерству фінансів України інформації з Єдиного реєстру боржників, затверджених цим наказом.
3. Департаменту забезпечення координаційно-моніторингової роботи Міністерства фінансів України забезпечити:
подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку;
оприлюднення цього наказу.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників міністрів відповідно до розподілу обов’язків.
Міністр фінансів України
С. Марченко
Міністр юстиції України
Д. Малюська
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Міністра цифрової трансформації України
Голова Державної служби спеціального зв’язку
та захисту інформації України
Генеральний директор державного підприємства
"Національні інформаційні системи"
О. Борняков
Ю. Щиголь
О. Бережний
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
фінансів України,
Міністерства юстиції України
19 квітня 2021 року № 224/1423/5
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 травня 2021 р.
за № 614/36236

ПОРЯДОК ТА УМОВИ

надання Міністерству фінансів України інформації з Єдиного реєстру боржників

1. Ці Порядок та умови регламентують процедуру надання Міністерству фінансів України інформації з Єдиного реєстру боржників (далі - Реєстр) про наявність або відсутність у особи заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три місяці (далі - інформаційна взаємодія).
2. Інформаційна взаємодія здійснюється відповідно до Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" (80/94-ВР) з використанням даних Реєстру, який містить конфіденційну інформацію про фізичну особу, на центральному рівні в електронному вигляді із застосуванням засобів, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сферах криптографічного та технічного захисту інформації.
3. Інформаційну взаємодію забезпечують державне підприємство "Національні інформаційні системи", яке є адміністратором автоматизованої системи виконавчого провадження, визначеним Положенням про автоматизовану систему виконавчого провадження (z1126-16) , затвердженим наказом Міністерства юстиції від 05 серпня 2016 року № 2432/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2016 року за № 1126/29256, та Міністерство фінансів України.
4. Інформаційна взаємодія здійснюється з дотриманням вимог законодавства у сфері захисту інформації, рівень захисту якої має відповідати ступеню обмеження доступу до неї.
5. Інформаційна взаємодія здійснюється безоплатно через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів відповідно до Положення про електронну взаємодію державних електронних інформаційних ресурсів (606-2016-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 вересня 2016 року № 606.
Перелік та обсяг інформації, яка надається на запит, структура інформаційних повідомлень, що передаються та приймаються, строки впровадження програмного забезпечення для інформаційної взаємодії, процедура взаємодії інформаційних систем та зміни до них встановлюються шляхом укладення договору про інформаційну взаємодію відповідно до Порядку організації електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів (357-2018-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 357.
6. Електронні дані мають містити інформацію з Реєстру, актуальну на дату передання відповіді на запит.
7. Інформація, що передається з Реєстру у порядку інформаційної взаємодії, обробляється з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовується Міністерством фінансів України виключно з метою виконання обов’язків, покладених на нього відповідно до Закону України "Про верифікацію та моніторинг державних виплат" (324-20) , і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.
Директор Департаменту
забезпечення
координаційно-моніторингової
роботи Міністерства
фінансів України
Ю. Конюшенко
Директор Директорату
правосуддя та кримінальної
юстиції Міністерства
юстиції України
О. Олійник