ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 14 травня 2021 року № 197

Про реєстрацію ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, документи щодо реєстрації якої надійшли до Центральної виборчої комісії 5 травня 2021 року та зареєстровані за № 21-30-6095

До Центральної виборчої комісії 5 травня 2021 року Савінською Ілоною Валеріївною як уповноваженим представником ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з такого питання: "Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні" для прийняття Комісією рішення стосовно реєстрації відповідної ініціативної групи подано документи зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які відбулися 29 квітня 2021 року о 9 годині в смт Васильківка Синельниківського району Дніпропетровської області за адресою: вул. Абрикосова, 218, зокрема:
протокол зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з доданими до нього обґрунтуванням позиції щодо питання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою (у повному та скороченому вигляді), списком учасників зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, списком членів ініціативної групи;
письмові заяви кожного з членів ініціативної групи про згоду бути членом ініціативної групи;
рішення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про призначення уповноваженого представника ініціативної групи;
письмову заяву особи про згоду бути уповноваженим представником ініціативної групи.
Список учасників зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та список членів ініціативної групи надійшли до Центральної виборчої комісії також в електронному вигляді.
Постановою Центральної виборчої комісії від 27 квітня 2021 року № 185 (v0185359-21) "Про повідомлення Завгородньої Т.О. та інших стосовно проведення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, зареєстроване в Центральній виборчій комісії 23 квітня 2021 року за № 21-30-5835" на вказані збори для посвідчення факту їх проведення було направлено представника Комісії, який після проведення зборів поінформував Центральну виборчу комісію про відповідний факт шляхом подання 5 травня 2021 року письмового звіту.
Відповідно до частини першої статті 31 Закону (1135-20) України "Про всеукраїнський референдум" (далі - Закон) за наслідками аналізу дотримання вимог Закону під час утворення ініціативної групи, а також аналізу документів, передбачених частиною чотирнадцятою статті 30 Закону (1135-20) , на предмет їх відповідності вимогам Закону, Конституції України (254к/96-ВР) Центральна виборча комісія приймає постанову про реєстрацію ініціативної групи або про відмову в реєстрації ініціативної групи із зазначенням мотивів такого рішення. У разі встановлення Центральною виборчою комісією ознак порушення вимог Закону (1135-20) під час утворення ініціативної групи, невідповідності поданих документів вимогам Закону їх аналіз на предмет відповідності Конституції України (254к/96-ВР) не здійснюється.
Проаналізувавши дотримання вимог Закону (1135-20) під час утворення на відповідних зборах ініціативної групи, а також отримані документи на предмет їх відповідності вимогам Закону та Конституції України (254к/96-ВР) , беручи до уваги інформацію, надану представником Центральної виборчої комісії, який направлявся на збори з метою посвідчення факту їх проведення, порушень та невідповідностей Центральною виборчою комісією не встановлено.
З огляду на викладене, відповідно до статей 3, 19, частини другої статті 29, статті 30, частин першої, п’ятої, шостої статті 31 Закону (1135-20) України "Про всеукраїнський референдум", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 2 статті 20 Закону (1932-15) України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:
1. Зареєструвати ініціативну групу всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з такого питання: "Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?" (згідно з додатком).
2. Видати уповноваженому представнику ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, зареєстрованої цією постановою, копію цієї постанови, свідоцтво про реєстрацію ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та посвідчення членів цієї ініціативної групи, зразки підписного листа та протоколу про підсумки збору підписів на підтримку ініціативи проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.
3. Установити, що загальний строк збору підписів виборців під ініціативою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою - з 15 травня до 12 серпня 2021 року включно.
4. Інформацію про реєстрацію ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, її склад, формулювання запропонованого питання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, а також інформацію про початок і строк збору підписів громадян України на підтримку відповідної ініціативи у триденний строк опублікувати в газеті "Голос України" та оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії. Текст обґрунтування позиції ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо питання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії у повному та скороченому вигляді.
5. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
О.ДІДЕНКО
Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 14 травня 2021 року № 197

СПИСОК

членів ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з такого питання: "Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?"

1. Алєксєєва Ольга Олександрівна
2. Бадун Валентина Володимирівна
3. Баркалова Авігея Олексіївна
4. Баркалова Руслана Миколаївна
5. Батура Надія Василівна
6. Бондаренко Наталя Олексіївна
7. Бондарчук Анна Євгенівна
8. Бондарь Наталія Іванівна
9. Василенко Оксана Юріївна
10. Власова Ніна Олексіївна
11. Воронкова Анжеліка Іванівна
12. Гаркуша Віталій Сергійович
13. Герман Ганна Юріївна
14. Губа Максим Валентинович
15. Губа Наталя Олексіївна
16. Губенко Руслана Миколаївна
17. Гусак Клавдія Володимирівна
18. Данилюк Наталія Іванівна
19. Дернова Наталія Вікторівна
20. Дєлов Андрій Сергійович
21. Дєлова Мирослава Федорівна
22. Довгань Євгенія Сергіївна
23. Дорох Надія Юріївна
24. Забігайло Віктор Володимирович
25. Завгородній Вадим Олексійович
26. Завгородня Тамара Олександрівна
27. Задубровська Євгенія Борисівна
28. Зайцева Лідія Миколаївна
29. Зарецький Сергій Якович
30. Засуха Наталя Василівна
31. Засуха Тетяна Миколаївна
32. Карячка Владислав Олегович
33. Козельська Наталя Володимирівна
34. Котій Надія Анатоліївна
35. Красюк Любов Іванівна
36. Криворучко Тетяна Валеріївна
37. Кулибаба Станіслав Васильович
38. Кургут Людмила Анатоліївна
39. Кущевська Ірина Володимирівна
40. Любчук Олександр Всеволодович
41. Маленова Наталя Валеріївна
42. Марченко Віктор Федорович
43. Молчанова Любов Трохимівна
44. Мороз Ірина Володимирівна
45. Мошник Людмила Миколаївна
46. Назарчук Олександр Сергійович
47. Нечмиря Віра Федорівна
48. Панченко Людмила Сергіївна
49. Педик Костянтин Вікторович
50. Плясецька Людмила Вікторівна
51. Плясецька Ольга Михайлівна
52. Погрібніченко Олена Дмитрівна
53. Прохоренко Тетяна Миколаївна
54. Савінська Ілона Валеріївна
55. Садова Валерія Олександрівна
56. Семиліт Наталя Олексіївна
57. Ткач Сергій Миколайович
58. Ужва Людмила Борисівна
59. Фоменко Марина Олександрівна
60. Хлюпін Олег Олександрович
61. Шустер Анжеліка Вікторівна
62. Юдіна Світлана Іванівна
Секретар
Центральної виборчої комісії
О.ГАТАУЛЛІНА