РАДА НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
25.05.2021 № 17-рд

Про вплив відновлення світової та української економіки на досягнення цілей Національного банку України в 2021 році

На підставі та в межах повноважень, визначених у пункті 2 частини першої статті 9 Закону України "Про Національний банк України" (679-14) , розглянувши матеріали, надані членом Ради Національного банку України Віктором Козюком, ураховуючи обговорення на засіданні, Рада Національного банку України ВИРІШИЛА:
1. Інформацію члена Ради Національного банку України Віктора Козюка щодо впливу відновлення світової та української економіки на досягнення цілей Національного банку України у 2021 році взяти до відома.
2. Схвалити рекомендації Правлінню Національного банку України, що додаються.
3. Рішення набирає чинності з дня його прийняття.
Голова Ради
Б. Данилишин
СХВАЛЕНО
Рішення Ради
Національного банку України
25.05.2021 № 17-рд
Рекомендувати Правлінню Національного банку України:
1. Поглибити вивчення впливу глобальних фінансових умов на характер, тривалість та силу шоків, що мають вплив на вітчизняну економіку.
2. Розглянути можливість удосконалення модельного інструментарію прогнозування впливу глобальних потоків капіталу на валютний ринок та фінансовий сектор України.
3. Провести декомпозицію факторів впливу на силу ефектів переносу змін обмінного курсу на інфляцію. Надати Раді Національного банку України кількісну оцінку факторів та строковість їх впливу на силу ефектів переносу змін обмінного курсу на інфляцію.
4. Актуалізувати інструменти аналізу та прогнозування зв'язків між тенденціями в глобальній економіці та факторами, що впливають на попит і пропозицію іноземної валюти на валютному ринку України.
( Текст взято з сайту НБУ https://www.bank.gov.ua/ )