МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
05.05.2021 № 112
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 травня 2021 р.
за № 676/36298

Про затвердження Змін до Особливостей прийому на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти для підготовки військових фахівців тактичного рівня в умовах особливого періоду

Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" (1556-18) з метою вдосконалення організації прийому на навчання до вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти для підготовки військових фахівців тактичного рівня в умовах особливого періоду НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Особливостей прийому на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти для підготовки військових фахівців тактичного рівня в умовах особливого періоду (z0776-16) , затверджених наказом Міністерства оборони України від 11 травня 2016 року № 248, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 26 травня 2016 року за № 776/28906 (зі змінами), що додаються.
2. Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр оборони України
А. Таран
ПОГОДЖЕНО:
Міністр освіти і науки України
С. Шкарлет
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
оборони України
05 травня 2021 року № 112
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 травня 2021 р.
за № 676/36298

ЗМІНИ

до Особливостей прийому на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти для підготовки військових фахівців тактичного рівня в умовах особливого періоду

1. Абзац третій пункту 2 (z0776-16) викласти в такій редакції:
"У разі службової необхідності за клопотанням Головнокомандувача Збройних Сил України рішенням Міністра оборони України для військовослужбовців з числа осіб рядового та сержантського (старшинського) складу, які проходять строкову військову службу, військову службу за контрактом, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, резервістів та цивільної молоді можуть бути встановлені додаткові строки прийому заяв та документів, проведення конкурсного відбору (вступних випробувань) та зарахування на навчання.".
2. Пункт 4 (z0776-16) викласти в такій редакції:
"4. Вступники з числа військовослужбовців рядового, сержантського (старшинського) складу військової служби за контрактом під час вступу на навчання до ВВНЗ беруть участь у конкурсі за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів.
Вступники з числа військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять строкову військову службу, резервістів та цивільної молоді під час вступу на навчання до ВВНЗ беруть участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.".
3. Пункт 5 (z0776-16) викласти в такій редакції:
"5. Брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів при вступі на навчання до ВВНЗ на освітні програми в галузі воєнних наук, національної безпеки, безпеки державного кордону також мають право:
громадяни України, звільнені зі строкової служби,- протягом року після звільнення;
студенти закладів вищої освіти, які виявили бажання вступити на навчання та в подальшому проходити службу за контрактом на посадах осіб офіцерського складу;
вступники з числа випускників військових (військово-морських) ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, які закінчили навчання в рік вступу;
військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.".
4. У пункті 6 (z0776-16) слово "екзаменів" замінити словом "іспитів".
Директор Департаменту
військової освіти і науки
Міністерства оборони України
В. Мірненко