ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства захисту
довкілля та природних
ресурсів України
25 травня 2021 року 
 № 340 (z0779-21)
        
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 червня 2021 р.
за № 780/36402

УМОВИ,

диференційовані показники та розміри преміювання керівників державних та казенних підприємств, що належать до сфери управління Держгеонадр, за підсумками роботи за рік

№ з/п
Найменування показників
Розміри преміювання за рік (відсоток посадового окладу)
Умови преміювання
1
2
3
4
1
Виконання планового показника "чистий фінансовий результат (прибуток)":
Преміювання керівників підприємств за рік здійснюється за таких умов:
1) виконання планових показників фінансового плану (планових показників чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), валового та чистого фінансового результату (прибутку) (нульовий результат чистого фінансового результату (прибутку) не є показником прибутковості діяльності підприємства)), капітальних інвестицій;
2) відсутність простроченої заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємства;
3) відсутність простроченої кредиторської та дебіторської заборгованості;
4) своєчасна сплата податків та зборів;
5) забезпечення виконання вимог, установлених законодавством, з питань забезпечення режиму секретності, охорони праці, запобігання і протидії корупції, протипожежної безпеки;
6) відсутність випадків травм, каліцтв, поранень, смерті працівників підприємства, пов'язаних з виконанням ними службових обов'язків;
7) виконання рекомендацій за результатами внутрішнього аудиту.
Розмір премії визначається на підставі даних фінансової звітності, звіту про виконання фінансового плану підприємства.
Премія нараховується у відсотках до посадового окладу за фактично відпрацьований час у межах наявних коштів на оплату праці.
За наявності заборгованості підприємства з виплати заробітної плати у річному звітному періоді, у разі збільшення розміру заборгованості підприємства з виплати заробітної плати у поточному річному звітному періоді порівняно з попереднім за такий поточний звітний період премія не нараховується.
У разі наявності штрафних санкцій фіскальних органів до підприємства або простроченої кредиторської заборгованості премія не нараховується.
У разі погіршення якості роботи, невиконання умов контракту, порушення трудової дисципліни премія не нараховується у тому звітному періоді, коли виявлено відповідне порушення (за окремим рішенням).
У разі незатвердження (непогодження) в установленому законодавством порядку річного фінансового плану премія не нараховується.
У разі перебування керівника підприємства на посаді менше половини звітного року премія не нараховується.
від 100 % до 120 % включно
150
від 120 % до 140 % включно
200
більше ніж на 140 %
250
2
Зростання рентабельності активів понад планову рентабельність (чистий фінансовий результат (прибуток) / вартість активів х 100, %)):
від 1 % до 15 % включно
200
більше ніж на 15 %
250
3
Зростання рентабельності діяльності понад планову рентабельність (чистий фінансовий результат (прибуток) / чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) х 100, %)):
від 0 % до 10 % включно
200
від 10 % до 25 % включно
300
більше ніж на 25 %
500
__________
Примітка:
Максимальний розмір премії не може перевищувати десяти місячних посадових окладів керівника підприємства Розмір премії погоджується Держгеонадрами не пізніше ніж через 30 календарних днів з дати надходження подання. Для цього підприємство, що належить до сфери управління Держгеонадр, з 01 до 20 березня, наступного за звітним роком, подає до неї обґрунтований розрахунок розміру премії.
Директор Департаменту
бухгалтерського обліку
та звітності -
головний бухгалтер
С. Руренко