КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 07 липня 2021 р. № 749-р
Київ

Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь

1. У зв'язку з рішеннями Ради ЄС 2020/1388 від 2 жовтня 2020 р. та 2020/1650 від 6 листопада 2020 р. про запровадження обмежувальних заходів до фізичних осіб, причетних до фальсифікацій результатів президентських виборів у Республіці Білорусь, а також до осіб, причетних, зокрема, до порушень Загальної декларації прав людини, залякувань, репресій, насильницького придушення мирних протестів, застосування тортур, затримань, у тому числі громадян України, з метою захисту національних інтересів України відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про санкції" схвалити та внести в місячний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування строком на три роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь за переліком згідно з додатком (749-2021-рд) .
2. Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції, Міністерству закордонних справ, Адміністрації Державної прикордонної служби, Державній міграційній службі разом із Службою безпеки, Національним банком та іншими державними органами відповідно до компетенції забезпечити виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь, проведення моніторингу стану виконання такого рішення та його ефективності.
3. Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії та інших держав про запровадження обмежувальних заходів.
Прем'єр-міністр України
Д. ШМИГАЛЬ
Інд. 27
Джерело інформації: http://www.kmu.gov.ua