ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 2 липня 2021 року № 243

Про Порядок нарахування і виплати одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій з виборів народних депутатів України, комісій з всеукраїнського референдуму

Відповідно до частини четвертої статті 149 Виборчого кодексу України, частини третьої статті 67 Закону (1135-20) України "Про всеукраїнський референдум", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 4 статті 17, пунктом 17 статті 19, пунктом 13 статті 20 Закону (1932-15) України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:
1. Затвердити Порядок нарахування і виплати одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій з виборів народних депутатів України, комісій з всеукраїнського референдуму (додається).
2. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.
Заступник Голови
Центральної виборчої комісії
В.ПЛУКАР
Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 2 липня 2021 року № 243

ПОРЯДОК

нарахування і виплати одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій з виборів народних депутатів України, комісій з всеукраїнського референдуму

I. Загальні положення

1. Цей Порядок регулює питання нарахування і виплати одноразової грошової винагороди членам окружних та дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, окружних та дільничних комісій з всеукраїнського референдуму (далі - виборчі комісії, комісії з всеукраїнського референдуму).
2. Одноразова грошова винагорода членам виборчих комісій, комісій з всеукраїнського референдуму може бути нарахована лише один раз після встановлення окружною виборчою комісією підсумків голосування в межах територіального виборчого округу, комісією з всеукраїнського референдуму - підсумків голосування в межах територіального округу з всеукраїнського референдуму.
3. Одноразова грошова винагорода членам дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць, дільничних комісій з всеукраїнського референдуму закордонних дільниць може бути нарахована лише один раз після складання відповідною дільничною комісією протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, дільниці з всеукраїнського референдуму.
4. Одноразова грошова винагорода не є обов’язковою виплатою.

II. Нарахування одноразової грошової винагороди

1. Одноразова грошова винагорода членам виборчих комісій, комісій з всеукраїнського референдуму може бути нарахована виключно за наявності загальної економії фонду оплати праці, передбаченого єдиним кошторисом видатків відповідної окружної виборчої комісії, окружної комісії з всеукраїнського референдуму (для дільничних комісій закордонних дільниць - у межах економії фонду оплати праці, передбаченого кошторисом Міністерства закордонних справ України) на підготовку та проведення виборів народних депутатів України, всеукраїнського референдуму, згідно з прийнятим виборчою комісією, комісією з всеукраїнського референдуму рішенням тим членам комісії, які брали активну участь у її роботі, незалежно від того, з оплатою їхньої праці чи на безоплатній основі вони працюють у відповідній комісії.
2. Розмір одноразової грошової винагороди членам виборчої комісії, комісії з всеукраїнського референдуму визначається на засіданні цієї комісії за поданням її голови і залежить від особистого внеску кожного члена комісії у її діяльність, про що приймається відповідне рішення. У рішенні комісії обов’язково зазначається розмір одноразової грошової винагороди.
3. Постанова дільничної виборчої комісії, дільничної комісії з всеукраїнського референдуму про нарахування та виплату одноразової грошової винагороди затверджується відповідною окружною виборчою комісією, окружною комісією з всеукраїнського референдуму.
Постанова дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці, дільничної комісії з всеукраїнського референдуму закордонної дільниці про нарахування та виплату одноразової грошової винагороди затверджується Центральною виборчою комісією.
4. Розмір одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій, комісій з всеукраїнського референдуму не може перевищувати місячного розміру оплати праці, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 966 (966-2004-п) "Про умови оплати праці членів виборчих комісій, комісій всеукраїнського референдуму", за посадами, які вони займають у цих комісіях.

III Виплата одноразової грошової винагороди

1. Виплата одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій, комісій з всеукраїнського референдуму здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України, всеукраїнського референдуму згідно із затвердженим Центральною виборчою комісією єдиним кошторисом видатків відповідної окружної виборчої комісії, окружної комісії з всеукраїнського референдуму.
2. Виплата одноразової грошової винагороди членам дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці, дільничної комісії з всеукраїнського референдуму закордонної дільниці здійснюється в іноземній валюті держави місцезнаходження відповідної закордонної дипломатичної установи України, виходячи з офіційного курсу гривні, встановленого Національним банком України на дату проведення відповідних виплат, у розмірах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 966 (966-2004-п) "Про умови оплати праці членів виборчих комісій, комісій всеукраїнського референдуму", за посадами, які вони займають у цих комісіях.
3. Виплата одноразової грошової винагороди може здійснюватися окружною виборчою комісією, окружною комісією з всеукраїнського референдуму шляхом перерахування коштів через банк або відділення зв’язку на особистий картковий або інший рахунок за заявою члена комісії у порядку, встановленому законодавством.
4. Інші питання виплати одноразової грошової винагороди членам виборчих комісій, комісій з всеукраїнського референдуму, не врегульовані цим Порядком, вирішуються відповідно до законодавства.
5. Особи, винні у порушенні цього Порядку, несуть відповідальність згідно із законом.
Секретар
Центральної виборчої комісії
О.ГАТАУЛЛІНА