ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 9 липня 2021 року № 260

Про Порядок передачі протоколів про підрахунок голосів виборців на закордонних дільницях з всеукраїнського референдуму та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії

Відповідно до пункту 8 частини другої статті 44, частин восьмої, дев’ятої статті 51, частин шостої, одинадцятої, дванадцятої, двадцятої, двадцять сьомої, тридцять другої, тридцять п’ятої, тридцять шостої статті 108, частин дев’ятої, одинадцятої, дванадцятої статті 109, частин четвертої, п’ятої статті 110, частини п’ятої статті 111 Закону (1135-20) України "Про всеукраїнський референдум", керуючись статтями 11 - 13, пунктами 1, 13 статті 20 Закону (1932-15) України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:
1. Затвердити Порядок передачі протоколів про підрахунок голосів виборців на закордонних дільницях з всеукраїнського референдуму та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії (додається).
2. Копію цієї постанови надіслати Міністерству закордонних справ України.
3. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
О.ДІДЕНКО
Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 9 липня 2021 року № 260

ПОРЯДОК

передачі протоколів про підрахунок голосів виборців на закордонних дільницях з всеукраїнського референдуму та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії

Цей Порядок визначає процедуру передачі дільничними комісіями з всеукраїнського референдуму закордонних дільниць (далі - дільничні комісії) протоколів про підрахунок голосів виборців на закордонних дільницях з всеукраїнського референдуму та повідомлень про їх зміст до Центральної виборчої комісії.
1. Після підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на закордонних дільницях з всеукраїнського референдуму (далі - протокол) членами дільничної комісії повідомлення про його зміст невідкладно передається дільничною комісією за допомогою технічних засобів зв’язку через Міністерство закордонних справ України до Центральної виборчої комісії з обов’язковою наступною передачею до неї першого і другого примірників протоколу про підрахунок голосів виборців на закордонній дільниці з всеукраїнського референдуму.
2. Перший і другий примірники протоколу, а за наявності і відповідні примірники протоколу з позначкою "Уточнений", акт про видачу копій протоколу, а в разі визнання голосування на закордонній дільниці недійсним - також рішення дільничної комісії про визнання голосування на дільниці недійсним та акт (акти), на підставі якого (яких) прийнято це рішення, запаковуються в пакет із спеціальною системою захисту. На пакеті зазначаються вид запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номер закордонної дільниці, дата і час пакування, ставляться підписи всіх присутніх членів дільничної комісії та печатка комісії. На пакеті робиться напис "Протокол про підрахунок голосів".
У разі внесення до протоколу окремих відомостей на підставі передбачених Законом України (1135-20) "Про всеукраїнський референдум" актів такі акти запаковуються з першим та другим примірниками протоколу.
За наявності викладених у письмовій формі окремих думок членів дільничної комісії в разі їх незгоди з діями комісії чи результатами підрахунку голосів виборців, зафіксованими у протоколі, такі окремі думки запаковуються також з першим та другим примірниками протоколу.
3. До Центральної виборчої комісії через Міністерство закордонних справ України, крім документів, передбачених пунктом 2 цього Порядку, доставляються також запаковані в окремі пакети відповідно до частин шостої, одинадцятої, дванадцятої, двадцятої, двадцять сьомої, тридцять другої, тридцять п’ятої статті 108 Закону України "Про всеукраїнський референдум" такі документи:
1) погашені невикористані бюлетені (разом із контрольними талонами) та повернуті виборцями бюлетені, погашені членами дільничних комісій, які їх видали, як невикористані, з написом на пакеті "Невикористані бюлетені" із зазначенням виду запакованих документів, їх кількості, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
2) бюлетені, що не підлягають врахуванню під час встановлення загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та під час підрахунку голосів виборців, з написом на пакеті "Бюлетені, що не підлягають врахуванню" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
3) недійсні бюлетені з написом на пакеті "Недійсні бюлетені" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
4) бюлетені з голосами виборців, поданими на підтримку питання всеукраїнського референдуму, з написом на пакеті "Так" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
5) бюлетені з голосами виборців, поданими проти питання всеукраїнського референдуму з написом на пакеті "Ні" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
6) список виборців, доданий до нього витяг із списку виборців, заяви, на підставі яких складався витяг із списку, з написом на пакеті "Списки виборців" із зазначенням виду запакованих документів, їх кількості, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
7) контрольні талони бюлетенів для голосування з написом на пакеті "Контрольні талони" із зазначенням виду запакованих документів, їх кількості, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
8) предмети, що не є бюлетенями для голосування встановленої форми, в тому числі контрольні листи, з написом на пакеті "Предмети" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії;
9) акти, заяви, скарги (про порушення вимог Закону України (1135-20) "Про всеукраїнський референдум") та рішення, прийняті дільничною комісією, з написом на пакеті "Акти, заяви, скарги та рішення дільничної комісії" із зазначенням виду запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номера закордонної дільниці, дати і часу пакування, проставлянням підписів усіх присутніх членів дільничної комісії та печатки комісії.
У разі прийняття дільничною комісією рішення про визнання голосування на дільниці недійним усі бюлетені для голосування, виявлені у скриньках для голосування, відповідно до частини четвертої статті 110 Закону (1135-20) України "Про всеукраїнський референдум" запаковуються в пакет, на якому робиться напис "Бюлетені для голосування", зазначається вид запакованих документів, позначення закордонного округу з всеукраїнського референдуму, номер закордонної дільниці, дата і час пакування, ставляться підписи всіх присутніх членів дільничної комісії та печатка комісії.
4. Запакування документів всеукраїнського референдуму здійснюється таким чином, щоб без пошкодження відтиску печатки дільничної комісії та самого пакета неможливо було вийняти з пакета або покласти в нього бюлетень для голосування чи інший документ. Кожен пакет з документами, зазначеними у пунктах 2, 3 цього Порядку, заклеюється.
Під час транспортування документів всеукраїнського референдуму забороняється розпечатувати пакети з бюлетенями для голосування та іншою документацією.
5. Пакети з документами від дільничних комісій доставляються до Міністерства закордонних справ України дипломатичною поштою або в інший визначений цим Міністерством спосіб, який забезпечує їх збереження та доставку за призначенням.
6. Уповноважений представник Міністерства закордонних справ України доставляє отримані пакети з документами до Центральної виборчої комісії в супроводі поліцейських.
7. Приймання пакетів із документами та реєстрація документів здійснюються управлінням документообігу та забезпечення засідань Комісії Секретаріату Центральної виборчої комісії.
Секретар
Центральної виборчої комісії
О.ГАТАУЛЛІНА