ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної інспекції
ядерного регулювання України
27 травня 2021 року № 312
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
23 липня 2021 р.
за № 955/36577

ПОРЯДОК

відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна інспекція ядерного регулювання України

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються Державною інспекцією ядерного регулювання України за запитом на інформацію.
2. Цей Порядок застосовується у випадку, коли Держатомрегулювання є належним розпорядником інформації.
3. Документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:
особі у разі надання інформації про себе;
якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій або друк документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;
щодо інформації, що становить суспільний інтерес.
4. Плата за копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, стягується починаючи з 11 сторінки. Відповідь на запит разом із рахунком для здійснення відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Рахунок) надається запитувачу інформації одночасно з 10 безкоштовними сторінками копій запитуваних документів.
5. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів встановлюється Держатомрегулювання.
6. Структурний підрозділ Держатомрегулювання, у якому знаходиться запитувана інформація, в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок, подає заявку на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Заявка) до структурного підрозділу з питань бухгалтерського обліку Держатомрегулювання за формою згідно з додатком 1.
7. На підставі отриманої Заявки структурний підрозділ з питань бухгалтерського обліку Держатомрегулювання протягом одного робочого дня виписує рахунок для здійснення відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (далі - Рахунок) за формою згідно з додатком2 і передає його структурному підрозділу Держатомрегулювання, у якому знаходиться запитувана інформація, для направлення запитувачу інформації.
8. Оплата Рахунка здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації на реєстраційний рахунок Держатомрегулювання.
9. Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок Держатомрегулювання структурний підрозділ з питань бухгалтерського обліку Держатомрегулювання передає структурному підрозділу Держатомрегулювання, у якому знаходиться запитувана інформація, копію виписки з реєстраційного рахунка, на який зараховано кошти, завізовану відповідальною особою структурного підрозділу з питань бухгалтерського обліку Держатомрегулювання, з проставленням прізвища, власного ім’я та поточної дати.
10. Запитувані документи надаються протягом трьох робочих днів після підтвердження факту повної оплати Рахунка.
11. У разі повної або часткової відмови запитувача від оплати Рахунка, інформація на запит обсягом більш як 10 сторінок не надається. При цьому запитувачу надається можливість ознайомлення з необхідними йому документами у спеціальному місці для роботи запитувачів із документами та їх копіями або шляхом надання посилання на інші загальнодоступні джерела інформації.
Начальник Управління
інформаційно-аналітичного
забезпечення
та цифрового розвитку
Т. Княжницька
Додаток 1
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є Державна інспекція
ядерного регулювання України
(пункт 6)

ЗАЯВКА

на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

( Див. текст (z0955-21F25) )
Додаток 2
до Порядку відшкодування
фактичних витрат на копіювання
або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію,
розпорядником якої є Державна інспекція
ядерного регулювання України
(пункт 7)

РАХУНОК

для здійснення відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

( Див. текст (z0955-21F26) )