УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
02.12.2020  № 2729
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства молоді та спорту № 4281 від 05.11.2021 (v4281924-21) )

Про затвердження Положення державної установи "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" в новій редакції

Відповідно до Господарського (436-15) , Цивільного кодексів України (435-15) , Законів України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (755-15) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 р. № 902 (902-2013-р) "Про віднесення підприємств, установ та організацій до сфери управління Міністерства молоді та спорту" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення державної установи "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" в новій редакції, що додається.
2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Мінмолодьспорту від 02.07.2018 № 3033 (v3033728-18) "Про затвердження Положення державної установи "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" в новій редакції".
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра молоді та спорту України відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
Міністр
В. Гутцайт
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства молоді
та спорту України
02.12.2020  № 2729

ПОЛОЖЕННЯ

Державної установи "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення"

Ідентифікаційний код ЄДРПОУ 03767831
(нова редакція)

I. Загальні положення

1. Державна установа "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" (далі - Управління) є правонаступником Управління з матеріально-технічного забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення", що створено згідно з рішенням Ради Міністрів УРСР від 12.06.76 № 26-237/12.
2. Управління є державною бюджетною установою, видатки на утримання якої здійснюються з Державного бюджету України, та відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 р. № 902 (902-2013-р) "Про віднесення підприємств, установ та організацій до сфери управління Міністерства молоді та спорту" належить до сфери управління Міністерства молоді та спорту України.
3. Управління є юридичною особою публічного права, має самостійний баланс, рахунки в органах Державної казначейської служби України (далі - Казначейство) та установах банку, у т. ч. валютні, гербову печатку з власним найменуванням, штампи та відповідні бланки, власну атрибутику тощо.
4. Управління здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України (254к/96-ВР) , Господарського (436-15) та Цивільного кодексів України (435-15) , законів України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України, наказів та доручень Мінмолодьспорту, цього Положення та інших нормативно-правових актів.
5. Повна назва Управління:
українською мовою - Державна установа "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення";
англійською мовою - State Institution "Management teams and providing sports events "Ukrsportzabezpechennya".
6. Скорочена назва Управління:
українською мовою - Управління "Укрспортзабезпечення";
англійською мовою - Management "Ukrsportzabezpechennya".
7. До складу Управління входять:
апарат Управління;
штатна команда національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту (далі - штатна команда).
8. Місцезнаходження Управління: 01001, м. Київ, вул. Еспланадна, 30-Б.

II. Завдання та функції Управління

1. Завданням Управління є участь у забезпеченні реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту шляхом виконання функцій, визначених Мінмолодьспортом.
2. Управління виконує такі функції:
1) здійснює організаційне, кадрове, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності штатної команди;
2) здійснює фінансове та матеріально-технічне забезпечення підготовки спортсменів національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту до участі у змаганнях міжнародного рівня, та їх участі в таких змаганнях, зокрема здійснює придбання малоцінного спортивного інвентарю, спортивного одягу, взуття та аксесуарів загального і спеціального призначення, обладнання та інвентарю довгострокового використання, та їх видачу матеріально-відповідальним особам або передачу базам олімпійської підготовки, закладам фізичної культури і спорту, іншим спортивним спорудам для подальшого використання в процесі підготовки спортсменів національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту до участі у змаганнях міжнародного рівня;
3) організовує та проводить включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України на відповідний рік (далі - Календарний план) навчально-тренувальні збори національних збірних команд з олімпійських та неолімпійських видів спорту на території України та за кордоном (включаючи навчально-тренувальні збори заключного етапу підготовки спортсменів - кандидатів до складу національної збірної команди на літніх (зимових) Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Всесвітніх, Європейських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів) (далі - навчально-тренувальні збори), в тому числі затверджує поіменний склад учасників навчально-тренувального збору та визначає особу, відповідальну за дотримання учасниками заходу правил безпеки, на підставі листа структурного підрозділу Мінмолодьспорту, до повноважень якого віднесено координацію розвитку відповідного виду спорту;
4) здійснює фінансове та матеріально-технічне забезпечення включених до Календарного плану всеукраїнських і міжнародних змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, що проводяться на території України, участі національних збірних команд у зазначених міжнародних змаганнях, що проводяться на території України та за кордоном, спортивних змагань загальнодержавного рівня серед представників окремих верств населення, працівників окремих галузей, забезпечення участі національних збірних команд у таких міжнародних змаганнях, що проводяться на території України та за кордоном, на підставі наказів Мінмолодьспорту про проведення таких всеукраїнських та міжнародних спортивних змагань (участь в них);
5) здійснює виплату:
грошових винагород спортсменам - чемпіонам, призерам спортивних змагань міжнародного рівня та їх тренерам відповідно до законодавства;
державних стипендій, стипендій Президента України та Кабінету Міністрів України спортсменам, тренерам, діячам фізичної культури та спорту, призначених у встановленому законодавством порядку;
6) виконує інші функції, визначені наказами та/або дорученнями Мінмолодьспорту.
3. З питань виконання покладених на нього функцій із забезпечення реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту Управління взаємодіє із структурними підрозділами Мінмолодьспорту, Національним олімпійським комітетом України, Спортивним комітетом України, спортивними федераціями та фізкультурно-спортивними товариствами тощо.

III. Права Управління

1. Управління має право:
1) залучати спеціалістів центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування (за погодженням з їх керівниками), фізичних осіб тощо, в тому числі на договірній основі, до розгляду питань, що належать до компетенції Управління;
2) одержувати в установленому законодавством порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, спортивних федерацій, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності інформацію, документи і матеріали, які необхідні для виконання покладених на нього функцій;
3) скликати наради, створювати комісії та робочі групи;
4) користуватися відповідними інформаційними базами цих державних органів, державними, в тому числі урядовими, системами зв'язку і комунікацій, мережами спеціального зв'язку та іншими технічними засобами;
5) здійснювати зовнішньоекономічну діяльність у межах своїх повноважень.
2. Управління може від свого імені набувати майнових і особистих немайнових прав, укладати правочини, нести відповідальність за своїми зобов'язаннями, бути учасником та стороною судового процесу в порядку, визначеному законодавством.
3. Управління несе відповідальність за своїми зобов'язаннями всім належним йому майном, на яке, відповідно до законодавства, може бути звернено стягнення на вимогу кредиторів.
4. Мінмолодьспорт не несе відповідальності за зобов'язаннями Управління.

IV. Кошти та майно Управління

1. Кошти та майно Управління формуються за рахунок асигнувань, виділених з Державного бюджету України, та інших надходжень, не заборонених чинним законодавством.
2. Управління є розпорядником коштів і майна, здійснює фінансово-господарську діяльність, веде бухгалтерський облік, складає фінансову, бюджетну та статичну звітність, подає її відповідним органам у встановлені терміни, забезпечує достовірність звітних даних.
Управління забезпечує ефективне використання бюджетних коштів та товарно-матеріальних цінностей, належне їх зберігання відповідно до чинного законодавства.
3. Кошторис, гранична чисельність працівників та штатний розпис Управління затверджуються Мінмолодьспортом в установленому порядку.
4. Ревізія фінансово-господарської діяльності Управління здійснюється державними органами згідно з чинним законодавством.

V. Видатки Управління

1. Видатки для забезпечення діяльності апарату Управління, штатної команди та виконання функцій Управління, визначених розділом II цього Положення, здійснюються Управлінням за рахунок бюджетних асигнувань, затверджених у встановленому порядку кошторисами Управління в обсягах, передбачених за відповідними напрямами паспортів бюджетних програм з урахуванням внесених змін до розпису Державного бюджету України на відповідний рік.

VI. Керівництво Управління

1. Управління очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади наказом Мінмолодьспорту на підставі укладеного контракту.
2. Начальник Управління:
1) очолює Управління, здійснює керівництво його діяльністю, видає у межах своєї компетенції накази та організовує їх виконання;
2) представляє Управління у відносинах з державними органами, підприємствами, установами та організаціями при розгляді питань, що входять до його повноважень та компетенції, представляє Управління у суді або передає відповідно до чинного законодавства ці повноваження уповноваженим на такі дії особам;
3) забезпечує виконання Управлінням покладених на нього функцій, Конституції (254к/96-ВР) та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших нормативно-правових актів, наказів та розпоряджень Мінмолодьспорту;
4) забезпечує належний рівень охорони праці в Управлінні;
5) звітує перед Мінмолодьспортом про виконання покладених на Управління функцій, про усунення порушень і недоліків, виявлених під час проведення перевірок діяльності Управління, а також про притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях;
6) забезпечує підготовку та своєчасне подання на затвердження Мінмолодьспорту штатного розпису та кошторису Управління;
7) затверджує за погодженням з Мінмолодьспортом організаційну структуру Управління;
8) за попереднім погодженням з Мінмолодьспортом призначає на посади та звільняє з посад першого заступника начальника, заступників начальника, головного бухгалтера та керівника юридичної служби Управління;
9) призначає на посади та звільняє з посад керівників структурних підрозділів Управління та їх заступників, інших працівників структурних підрозділів апарату Управління;
10) приймає на роботу та звільняє з роботи працівників штатної команди шляхом укладення строкових трудових договорів на підставі контрактів з працівниками штатної команди, укладених Мінмолодьспортом;
11) затверджує розподіл обов'язків між своїми заступниками, положення про структурні підрозділи апарату Управління та посадові інструкції працівників апарату Управління;
12) застосовує заохочення та накладає дисциплінарні стягнення на працівників Управління, вносить в установленому законодавством порядку на розгляд Мінмолодьспорту подання щодо відзначення державними нагородами України працівників Управління;
13) є розпорядником бюджетних коштів, відкриває рахунки в органах Казначейства та установах банку, в тому числі і валютні, розпоряджається коштами Управління відповідно до затвердженого кошторису, укладає договори та угоди, забезпечує ведення бухгалтерського обліку і складання звітності;
14) бере участь у засіданнях колегії Мінмолодьспорту, нарадах, інших організаційних заходах;
15) удосконалює стиль і методи роботи Управління, забезпечує зміцнення виконавчої та трудової дисципліни, підвищення кваліфікації працівників;
16) визначає час і порядок використання своєї відпустки (час початку та закінчення, поділу її на частини тощо) за погодженням з Мінмолодьспортом;
17) здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.
3. У разі відсутності начальника Управління його обов'язки виконує перший заступник або заступник начальника Управління відповідно до розподілу обов'язків та/або наказу начальника Управління.

VII. Прикінцеві положення

1. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться за рішенням Мінмолодьспорту в разі виникнення такої потреби чи у разі зміни чинного законодавства.
2. Ліквідація та реорганізація Управління здійснюється Мінмолодьспортом у порядку, визначеному чинним законодавством.
( Текст взято з сайту Мінмолодьспорту України http://www.sport.gov.ua )