• Надання в оренду автомобіля
сільгосптоваровиробником



До якої декларації необхідно включати операції з надання в оренду автомобіля сільськогосподарським товаровиробником, який має право застосовувати спеціальний режим, установлений п. 11.29 ст. 11 Закону № 168/97-ВР?
(ТОВ СП «Титан»,
с. Приазовське, Донецька обл.)

Пунктом 11.29 ст. 11 Закону України № 168/97-ВР сільськогосподарським товаровиробникам при виконанні вимог цього пункту надано право користуватися спеціальним режимом оподаткування ПДВ та використання коштів, згідно з яким по операціях з продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів), виготовлену на давальницьких умовах із власної сільськогосподарської сировини, за винятком операцій з продажу переробним підприємствам молока та м’яса живою вагою, суми податку на додану вартість, належні до сплати чи відшкодування, на розрахунки з бюджетом не відносяться. Зазначені кошти залишаються в розпорядженні сільськогосподарських товаровиробників i використовуються ними на придбання матеріально-технічних ресурсів виробничого призначення.
Оскільки автомобіль не є товаром власного виробництва сільськогосподарського товаровиробника, то на операції з надання послуг з оренди автомобіля не поширюється вищезазначений пільговий режим, i такі операції повинні відображатися у загальній декларації.


Консультують фахівці Головного управління оподаткування юридичних осіб ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 38 жовтень 2002 року