• Структурні підрозділи в різних районах



Підприємство — юридична особа має структурні підрозділи у різних районах, які в свою чергу мають значну територіальну розгалуженість збутових підрозділів. Чи можливо виготовлення печаток для податкових накладних для таких структурних підрозділів?
(В. Джафаров, Рівненська обл.)


Відповідно до пп. 7.2.3 п. 7.2 ст. 7 Закону № 168/97-ВР податкова накладна є звітним податковим документом i водночас розрахунковим документом.
Враховуючи специфіку роботи підприємств, що мають декілька структурних підрозділів (філій) у різних районах міста та області, в деяких випадках значну територіальну розгалуженість збутових підрозділів, можливе за умови дотримання норм Інструкції про порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампів, затвердженої наказом МВС України від 11.01.99 р. № 17 та зареєстрованої в Мін’юсті України 28.04.99 р. за № 264/3557, виготовлення окремо для кожної філії спеціальної печатки «Для податкових накладних», яка крім інших встановлених ознак мала б окремий номер, що відповідає номеру шифру чи коду філії, назву філії, її ідентифікаційний код та індивідуальний податковий номер платника ПДВ головного підприємства, яким філії надано право виписування податкових накладних.


Консультують фахівці Головного управління оподаткування юридичних осіб ДПА України