Если мой муж пришлёт на мой счёт из-за рубежа заработанные им деньги, это будет считаться его доходом, или моим доходом? Цель пересылки - безопасная доставка денег домой. Своего счёта у него нет - не на что было открывать перед отъездом.

Відповідь:
Згідно із Декретом Кабінету Міністрів України від 26.12.92 р. № 13-92 “Про прибутковий податок з громадян” (з відповідними змінами і доповненнями, ст. 2) та Інструкцією про прибутковий податок з громадян, затвердженою наказом Головної державної податкової інспекції від 21.04.1993 р. № 12 і зареєстрованою в Міністерстві юстиції 09.06.93 р. за № 64 (з відповідними змінами і доповненнями, п. 2), об’єктом оподаткування у громадян, які мають постійне місце проживання в Україні, є сукупний оподатковуваний доход за календарний рік (що складається з місячних сукупних оподатковуваних доходів), одержаний з різних джерел як на території України, так і за її межами, незалежно від того, за рахунок яких коштів формується джерело виплати доходу. При визначенні сукупного оподатковуваного доходу враховуються доходи, одержані як в натуральній формі, так і в грошовій (національній або іноземній валюті).

Не є об’єктом оподаткування отримані раніше і оподатковані доходи (крім доходів від спільної діяльності), які розподіляють між собою громадяни в межах їх сімейних, шлюбних правовідносин (Кодекс про шлюб та сім’ю України).

Использована информация с сайта Государственной налоговой администрации - www.sta.gov.ua