ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
(додаткова постанова)
02.06.2009 Справа№ 3/20
( Додатково див. постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду (rs3806067) )
Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:
головуючого судді: Бахмат Р.М. ( доповідач),
суддів: Лотоцької Л.О., Євстигнеєва О.С.
за участю представників сторін:
від позивача: представник в судове засідання не з’явився
від відповідача: Величко С.В. (дов. № 1 від 02.01.99 р.), Дахно О.В. (довідка № АБ 253469 від 30.01.09 р.)
розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Фермерського господарства Кашуби Віталія Григоровича с. Роздолля на рішення господарського суду Кіровоградської обл. від 30.03.2009 р. у справі № 3/20
за позовом Фермерського господарства Кашуби Віталія Григоровича Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с. Роздолля
до Відкритого акціонерного товариства "Кіровоградське обласне підприємство по племінній справі в тваринництві" Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с.Роздолля
про стягнення 10 903 грн. 99 коп.
В С Т А Н О В И В :
Рішенням господарського суду Кіровоградської обл. від 30.03.2009 р. у справі № 3/20, яке підписано 02.04.09 р. і оформлено відповідно до вимог ст. 84 ГПК України (суддя Болгар Н.В.), відмовлено у позові фермерському господарству Кашуби В.Г. с.Роздолля до Відкритого акціонерного товариства "Кіровоградське обласне підприємство по племінній справі в тваринництві" с. Роздолля у стягненні 10 903 грн. 99 коп. майнової шкоди, завданої неправомірними діями працівника відповідача при здійсненні культивації земельної ділянки площею 1,4 га, внаслідок чого були знищені посіви озимого ячменю позивача.
Позивач не погодився з вказаним рішенням, подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати оскаржуване рішення та прийняти нове рішення по суті позовних вимог.
Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 02.06.09 р. апеляційну скаргу Фермерського господарства Кашуби В.Г. с. Роздолля задоволено.
Рішення господарського суду Кіровоградської обл. від 30.03.2009 р. у справі № 3/20 скасовано.
Прийнято нове рішення.
Позов задоволено частково, у сумі 6 672 грн. 80 коп.
Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства "Кіровоградське обласне підприємство по племінній справі в тваринництві" Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с.Роздолля на користь Фермерського господарства Кашуби Віталія Григоровича Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с. Роздолля 6 672 грн. 80 коп. майнової шкоди.
В решті позову відмовлено.
У постанові Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 02.06.09 р. було помилково не вирішено питання про розподіл господарських витрат - стягнення з відповідача державного мита.
Згідно статті 88 ГПК України господарський суд має право за заявою сторони або за своєю ініціативою прийняти додаткове рішення, ухвалу, якщо не вирішено питання про розподіл господарських витрат або про повернення державного мита з бюджету.
Враховуючи викладене, колегія суддів, за своєю ініціативою, вважає за необхідне прийняти додаткову постанову.
Керуючись ст.ст. 88, 105 ГПК України, Дніпропетровський апеляційний господарський суд, -
П О С Т А Н О В И В:
Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Кіровоградське обласне підприємство по племінній справі в тваринництві" Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с. Роздолля на користь Фермерського господарства Кашуби Віталія Григоровича Кіровоградська обл., Компаніївський р-н, с. Роздолля 153 грн. державного мита, в т.ч за подання апеляційної скарги.
Доручити господарському суду Кіровоградської обл. видати наказ відповідно до вимог статей 116- 117 ГПК України.
Головуючий Л.О.Лотоцька
Судді Р.М.Бахмат
О.С.Євстигнеєв
З оригіналом згідно:
Пом. судді І.Г. Логвиненко
02.06.2009 р.