КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
01025, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
27.05.2009 № 23/834-б
Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:
головуючого: Гарник Л.Л.
суддів: Іваненко Я.Л.
Пантелієнка В.О.
при секретарі: Семеник Т.В.
За участю представників:
від ініціюючого кредитора – Шиманський В.О. – дов. №2526 від 04.07.2008р.,
від Київського міського центру зайнятості – Пашковська М.М. – дов. №11-419 від
19.01.2009р.,
від інших кредиторів - не з’явилися,
від боржника - Хатишев В.І. – дов. б/н від 03.01.2009р.,
арбітражний керуючий - Грицай О.О.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Товариство з обмеженою відповідальністю "Продстандарт"
на рішення Господарського суду м.Києва від 19.02.2009
у справі № 23/834-б (суддя Хоменко М.Г.)
за позовом ВАТ "Банк "Фінанси та Кредит"
до Товариство з обмеженою відповідальністю "Продстандарт"
третя особа позивача
третя особа відповідача
про визнання банкрутом
ВСТАНОВИВ:
Постановою господарського суду міста Києва від 19.02.2009р. у справі №23/834-б (т.3 а.с.87-89), боржника - ТОВ "Продстандарт" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Грицай С.О., якого зобов’язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про визнання Товариства банкрутом, провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт та ліквідаційний баланс Товариства. Підприємницьку діяльність боржника завершено, строк виконання всіх зобов’язань визначений таким, що настав. При цьому, припинено нарахування неустойки та інших економічних санкцій та повноваження органів управління Товариства. Також, скасований арешт, накладений на майно банкрута та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника.
Не погоджуючись з винесеною постановою, ТОВ "Продстандарт" подало апеляційну скаргу на зазначену постанову суду, в якій просить її скасувати, оскільки боржник не припинив своєї діяльності, має відповідні активи, які здатні відновити платоспроможність Товариства, та просить зупинити провадження у справі до вирішення пов’язаною з нею справою у Вищому адміністративному суді України.
У відзивах на апеляційну скаргу арбітражний керуючий, Київський міський центр зайнятості, Голосіївська міжрайонна виконавча дирекція КМВ ФСС ТВП і Філія "ЦРУ" ВАТ "Банк "Фінанси та Кредит" просять відмовити у задоволенні апеляційної скарги, а постанову господарського суду м.Києва залишити без змін.
Розглянувши доводи апеляційної скарги, перевіривши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши докази, проаналізувавши на підставі встановлених фактичних обставин справи правильність застосування судом
першої інстанції норм законодавства, Київський апеляційний господарський суд вважає, що скарга підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.
Відповідно до частини 2 статті 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
Оскільки постанова господарського суду міста Києва від 19.02.2009р. винесена суддею Хоменком М.Г. Раніше, а саме 16.01.2007р., аналогічна постанова також була винесена цим же суддею і була скасована постановою Київського апеляційного господарського суду від 12.03.2007р., яка залишена без змін постановою Вищого господарського суду України від 31.07.2007р.
Відповідно до ч.1 ст. 20 ГПК України, суддя який брав участь в розгляді справи, не може брати участі в новому розгляді справи у разі скасуванні рішення, ухвали, прийнятою за його участю. Названа обставина перешкоджала розгляду цієї справи суддею Хоменком М.Г. і відповідно до ч.2 ст. 20 ГПК він мав заявити собі самовідвід.
За таких обставин, Київський апеляційний господарський суд вважає, що апеляційна скарга підлягає частковому задоволенню, а постанова суду першої інстанції скасуванню.
Керуючись ст.ст. 99, ч.2 ст. 101, 103, 105 ГПК України, Київський апеляційний господарський суд -
ПОСТАНОВИВ:
Апеляційну скаргу ТОВ "Продстандарт" задовольнити частково.
Постанову господарського суду м.Києва від 19.02.2009р. у справі №23/834-б скасувати.
Справу №23/834-б направити до господарського суду м.Києва для розгляду іншим суддею.
Постанова може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого господарського суду України протягом одного місяця з дня її прийняття.
Головуючий суддя Гарник Л.Л. Судді Іваненко Я.Л. Пантелієнко В.О.
01.06.09 (відправлено)