ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
79010, м.Львів, вул.Личаківська,81
ПОСТАНОВА
12.05.09 Справа № Б-7/137-13/300
( Додатково див. постанову Вищого господарського суду України (rs6261373) )
Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії
головуючого-судді Михалюк О.В.
суддів Новосад Д.Ф.
Мельник Г.І.
розглянув апеляційну скаргу ДПІ у м.Івано-Франківську
на ухвалу господарського суду Івано-Франківської області від 12.03.2009р.
у справі № Б-7/137-13/300
за заявою ДПІ у м.Івано-Франківську, м.Івано-Франківськ
до готель "Зірка"ІФ КЕЧ району, м.Івано-Франківськ
про визнання банкрутом,
з участю представників :
від скаржника –Ковтун Н.О.
від боржника –не з"явився
арбітражний керуючий –не з"явився
В ході судового засідання сторонам права і обов"язки, передбачені ст. 22 ГПК України роз"яснені, заперечень щодо складу суду не поступало.
Сторони належним чином були повідомлені про день та час слухання справи, однак повноважних представників в засідання не скерували, в зв"язку з чим колегія вважає за можливе розглянути апеляційну скаргу за наявними у справі доказами.
Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 12.03.2009р. припинено провадження у справі № Б-7/137-13/300 (суддя Шкіндер П.А.) про банкрутство готелю "Зірка"ІФ Кеч району, м.Івано-Франківськ.
Не погоджуючись з даною ухвалою ініціюючий кредитор –ДПІ у м.Івано-Франківську подав до Львівського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу, в якій просить скасувати згадану ухвалу, посилаючись, зокрема, на те, що судом безпідставно припинено провадження у справі про банкрутство, оскільки лист Головного управління оборонного планування Генерального штабу Збройних сил України за № 322/1/586 від 09.02.2009р., в якому зазначено, що довідка ЄДРПОУ № 327 від 16.07.1997р. про надання статусу юридичної особи боржнику анульована, не містить, на думку скаржника, фактичних даних, на підставі яких судом встановлено відсутність обставин, на яких грунтуються вимоги ініціюючого кредитора.
Наводить скаржник і інші доводи, що є на його думку підставою для скасування оскаржуваної ухвали.
Обговоривши доводи апеляційної скарги, перевіривши наявні матеріали, проаналізувавши застосування норм матеріального та процесуального права, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга не підлягає до задоволення з огляду на наступне.
В провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходилась справа № Б-7/137-13/300 про банкрутство готелю "Зірка"ІФ Кеч району, м.Івано-Франківськ, порушена за заявою ДПІ у м.Івано-Франківську.
Постановою господарського суду від 26.06.2008р. боржника було визнано банкрутом, відкрито щодо банкрута ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора.
Відповідно до ст. 32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у встановленому законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.
Як вбачається із матеріалів справи, а саме листа відділу державної реєстрації № 11-15/511 від 26.12.2008р. та листа Головного управління оборонного планування Генерального штабу Збройних сил України № 322/1/586 від 09.02.2009р. боржник –готель "Зірка" не наділена статосом юридичної особи, оскільки довідка ЄДРПОУ № 327 від 16.07.1997р., яка раніше була видана боржнику по лінії Міністерства оборони України, анульована.
Згідно статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
У відповідності до статей 1,21 вказаного Кодексу стороною у справі (позивачем або відповідачем) можуть бути підприємства та організації, інші юридичні особи в тому числі іноземні, громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб"єкта підприємницької діяльності.
Крім того, у відповідності до статті 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство якщо боржник не включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України або до Реєстру суб"єктів підприємницької діяльності.
За таких обставин, доводи скаржника зазначені в апеляційній скарзі, апеляційним судом не визнаються такими, що можуть бути підставою згідно ст. 104 ГПК України для скасування чи зміни оскаржуваної ухвали.
На підставі наведеного та відповідно до вимог ст.ст. 91, 101- 106 ГПК України,-
Львівський апеляційний господарський суд
ПОСТАНОВИВ:
Ухвалу господарського суду Івано-Франківської області від 12.03.2009р. у справі № Б-7/137-13/300 залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.
Головуючий суддя Михалюк О.В.
суддя Новосад Д.Ф.
суддя Мельник Г.І.