ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
П О С Т А Н О В А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"17" березня 2009 р.
Справа № 21/63-06-2145
Колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду у складі:
Головуючого судді: Воронюка О.Л.
Суддів: Єрмілова Г.А.
Лашина В.В.
При секретарі: Толок В.В.
За участю представників сторін:
Від ТОВ "Люмар" -Богуцький В.Л., директор, паспорт серія НОМЕР_1 від 23.02.04р.;
Інші представники учасників провадження у справі про банкрутство в судові засідання не з'явились. Про час і місце їх проведення повідомлені належним чином.
Розглянувши апеляційну скаргу кредитора - фізичної особи ОСОБА_1.
на ухвалу господарського суду Одеської області від 14.11.2008р.
у справі № 21/63-06-2145
за заявою Науково-виробничого приватного підприємства "ЕРГ"
до Державного науково-дослідного комплексу "Аістон"
про банкрутство
Розпорядженням голови Одеського апеляційного господарського суду Балуха В.С. №21 від 10.02.09р. для розгляду справи №21/63-06-2145 в складі суддів Одеського апеляційного господарського суду здійснено заміну судді Єрмілова Г.А. на суддю Савицького Я.Ф.
Розпорядженням голови Одеського апеляційного господарського суду Балуха В.С. №36 від 06.03.09р. здійснено заміну судді Савицького Я.Ф. на суддю Єрмілова Г.А.
ВСТАНОВИЛА:
Ухвалою господарського суду Одеської області від 07.03.2006р. порушено провадження у справі №21/63-06-2145 за заявою Науково-виробничого приватного підприємства "ЕРГ" про банкрутство Державного науково-дослідного комплексу "Аістон".
17.04.2006р. ухвалою господарського суду Одеської області було призначено розпорядника майна боржника -арбітражного керуючого Дарієнка Віктора Дмитровича, зобов'язано останнього подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Державного науково-дослідного комплексу "Аістон".
Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Державного науково-дослідного комплексу "Аістон" надруковано в газеті "Урядовий кур'єр" від 27.05.2006р. № 98 (3263).
Ухвалою господарського суду Одеської області від 10.08.2006р. затверджено реєстр вимог кредиторів ДНДК "Аістон" на загальну суму 442 354,65 грн. у відповідних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення кожної вимоги.
Ухвалою господарського суду Одеської області від 23.08.2007р. введено процедуру санації ДНДК "Аістон" та призначено керуючим санації боржника -арбітражного керуючого Пантія Олега Аркадійовича, ліцензія серії АБ від 28.02.2006р. за № 271718.
Ухвалою господарського суду Одеської області від 14.11.2008р. (суддя Зеленов Г.М.) припинено процедуру санації Державного науково-дослідного комплексу "Аістон", затверджено звіт керуючого санацією у справі про банкрутство Державного науково-дослідного комплексу "Аістон", скасовано мораторій на задоволення вимог кредиторів, введений ухвалою господарського суду від 07.03.2006р., зобов'язано керуючого санацією повідомити державний орган із питань банкрутства про завершення процедури санації, припинено повноваження керуючого санацією, зобов'язано арбітражного керуючого Пантія Олега Аркадійовича виконувати обов'язки керівника Державного науково -дослідного комплексу "Аістон" до призначення керівника у встановленому законодавством порядку. Припинено провадження у справі №21/63-06-2145.
Не погоджуючись із прийнятою ухвалою, кредитор - фізична особа ОСОБА_1. звернувся із апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу господарського суду Одеської області від 14.11.2008р. скасувати, а справу направити для розгляду до господарського суду Одеської області посилаючись на неповне з'ясування судом обставин справи.
Арбітражний керуючий, керуючий санацією Пантій О.А., не погоджуючись з доводами, викладеними в апеляційній скарзі, просить суд залишити ухвалу суду від 14.11.2008р., без змін з мотивів, зазначених в відзиві на апеляційну скаргу.
ТОВ "Люмар" у відзиві на апеляційну скаргу з доводами викладеними в апеляційній скарзі також не погоджується, вважає їх необґрунтованими та просить ухвалу господарського суду Одеської області залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.
Дослідивши матеріали справи, перевіривши обґрунтованість прийнятої господарським судом ухвали, судова колегія дійшла висновку, що апеляційна скарга не піддягає задоволенню, виходячи із наступного.
Відповідно до положень ч.5 статті 21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів приймає рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника.
У разі виникнення обставин, що є підставою для припинення процедури санації, комітет кредиторів може прийняти відповідне рішення за відсутності звіту керуючого санацією.
З матеріалів справи вбачається, що всього за період санації боржника було отримано коштів на загальну суму 1 269 078,69 грн.
Проведено погашення в повному обсязі заборгованості відповідних черг згідно з реєстром вимог кредиторів.
Кошти у сумі 904 833,89 грн. були спрямовані керуючим санацією на задоволення грошових вимог кредиторів відповідно до статті 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та сплати витрат, пов'язаних з провадження у справі про банкрутство ДНДК "Аістон".
Таким чином, після проведених керуючим санацією ДНДК "Аістон" розрахунків із кредиторами фактичний залишок грошових коштів на банківському рахунку боржника склав 364 244,80 грн.
Відповідно до ч. 9 ст. 21 Закону, якщо комітет кредиторів прийняв рішення про припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника, звіт керуючого санацією підлягає затвердженню господарським судом, якщо інше не передбачено цим Законом.
Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів ДНДК "Аістон" №7 від 18.09.2008р., комітет кредиторів -орган, уповноважений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) представляти в справі інтереси всіх кредиторів, визнав роботу керуючого санацією з виявлення та реалізації майна банкрута задовільною, погодив звіт керуючого санацією та вирішив клопотати до суду про затвердження звіту про дострокове припинення процедури санації ДНДК "Аістон".
Враховуючи, що згідно плану санації, заборгованість кредиторам сплачена у повному обсягу, платоспроможність боржника відновлена, внаслідок чого ДНДК "Аістон" може продовжувати виробничу та господарську діяльність - господарський суд затвердив звіт керуючого санацією та виніс ухвалу про припинення процедури санації.
Такі дії суду повністю відповідають вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
Доводи, скаржника викладенні в апеляційній скарзі, судовою колегією не приймаються, оскільки вони не спростовують висновки суду першої інстанції щодо законності прийняття ним ухвали від 14.11.2008р.
За таких обставин, судова колегія вважає, що ухвала господарського суду Одеської області від 14.11.2008р. відповідає вимогам закону та обставинам справи, а тому скасуванню не підлягає.
Керуючись ст.ст. 85, 99, 103, 105, 106 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів -
ПОСТАНОВИЛА:
Ухвалу господарського суду Одеської області від 14.11.2008р. по справі №21/63-06-2145 про банкрутство Державного науково -дослідного комплексу "Аістон" залишити без змін, а апеляційну скарга кредитора - фізичної особи ОСОБА_1. - без задоволення.
Головуючий суддя Воронюк О.Л. Суддя Єрмілов Г.А. Суддя Лашин В.В.
Постанова підписана 20.03.2009р.