ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
79010, м.Львів, вул.Личаківська,81
ПОСТАНОВА
24.02.09 Справа № 7/122-Б
Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії
головуючого-судді Михалюк О.В.
суддів Новосад Д.Ф.
Мельник Г.І.
розглянув апеляційну скаргу Караченцева Р.Є.
на ухвалу господарського суду Волинської області від 23.10.2008р.
у справі № 7/122-Б
за заявою ДП "Агенство з реструктуризації заборгованості підприємств АПК", м.Київ
до ВАТ "Ківерцівське ХПП", с.Дерно
про визнання банкрутом,
з участю представників:
від скаржника-Караченцев Р.Є.
від боржника -не з"явився
від ініціюючого кредитора-не з"явився
арбітражний керуючий -не з"явився
В ході судового засідання сторонам права і обов"язки, передбачені ст. 22 ГПК України роз"яснені, заперечень щодо складу суду не поступало.
Сторони належним чином були повідомлені про день та час слухання справи, однак повноважних представників в засідання не скерували, в зв"язку з чим колегія вважає за можливе розглянути апеляційну скаргу за наявними у справі доказами.
Ухвалою господарського суду Волинської області від 23.10.2008р. у справі № 7/122-Б (суддя Шум М.С.) про банкрутство ВАТ "Ківерцівське ХПП", с.Дерно Ківерцівського району Волинської області затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, боржника ліквідовано та припинено провадження у справі про банкрутство.
Не погоджуючись з даною ухвалою скаржник - Караченцев Р.Є. подав до Львівського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу, в якій просить скасувати згадану ухвалу, посилаючись, зокрема, на те, що в порушення статті 43 ГПК України господарський суд не вжив заходів, спрямованих на всебічне, повне і об"єктивне встановлення всіх обставин справи, оскільки на думку скаржника, ліквідатор виконував свої обов"язки неналежним чином, в зв"язку з чим під час ліквідаційної процедури при реаліазції майна його вартість була значно занижена.
Наводить скаржник і інші доводи, що є на його думку підставою для скасування оскаржуваної ухвали.
Обговоривши доводи апеляційної скарги, перевіривши наявні матеріали, проаналізувавши застосування норм матеріального та процесуального права, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга не підлягає до задоволення з огляду на наступне.
В провадженні господарського суду Волинської області знаходилась справа № 7/122-Б про банкрутство ВАТ "Ківерцівське ХПП", с.Дерно Ківерцівського району Волинської області.
Постановою господарського суду від 12.04.2006р. боржника було визнано банкрутом, відкрито щодо банкрута ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора.
На виконання вимог постанови ліквідатор банкрута представив суду першої інстанції на затвердження звіт та ліквідаційний баланс, яким встановлюється, що у банкрута відсутнє майно і кошти; грошові вимоги кредиторів погасити немає можливості, а тому ліквідатор банкрута просив затвердити ліквідаційний баланс, провадження у справі припинити, а боржника ліквідувати як юридичну особу.
Статтею 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора. Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.
За таких обставин, доводи скаржника зазначені в апеляційній скарзі, апеляційним судом не визнаються такими, що можуть бути підставою згідно ст. 104 ГПК України для скасування чи зміни оскаржуваної ухвали.
На підставі наведеного та відповідно до вимог ст.ст. 91, 101- 106 ГПК України,-
Львівський апеляційний господарський суд
ПОСТАНОВИВ:
Ухвалу господарського суду Волинської області від 23.10.2008р. у справі № 7/122-Б залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.
Головуючий суддя Михалюк О.В. суддя Новосад Д.Ф. суддя Мельник Г.І.