ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
П О С Т А Н О В А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"27" січня 2009 р.
Справа № 19/16-3945/1
Одеський апеляційний господарський суд у складі:
Головуючого судді Ліпчанської Н.В.
Суддів Андрєєвої Е.І., Мацюри П.Ф.,
При секретарі Юзьковій А.В.
За участю представників сторін:
від позивача - Горянова А.О. посвідчення №321 від 27.10.08р.
від відповідача - не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.
Розглянувши апеляційне подання Першого заступника прокурора Миколаївської області
на ухвалу господарського суду Одеської області від 10 грудня 2008р.
у справі № 19/16-3945/1
за позовом Прокурора Баштанського району Миколаївської області в інтересах держави в особі Баштанської міської ради
до Приватного підприємця ОСОБА_1
про звільнення самовільно зайнятої ділянки
Встановив:
В грудні 2008р. Прокурор Баштанського району Миколаївської області в інтересах держави, в особі Баштанської міської ради звернувся до господарського суду Миколаївської області із позовом до Приватного підприємця ОСОБА_1, про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.
Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 10.12.2008р., винесеною суддею Фроловим В.Д. позовна заява та додані до неї документи повернуті, на підставі п.п. 3.6 ст. 63 ГПК України.
Не погоджуючись із даною ухвалою суду, перший заступник прокурора Миколаївської області звернувся із апеляційним поданням в якому просить ухвалу скасувати, а справу передати для розгляду господарському суду Миколаївської області.
Заслухавши пояснення представника прокуратури, дослідивши матеріали справи, перевіривши правильність застосування місцевим господарським судом норм матеріального та процесуального права, судова колегія вважає, що апеляційне подання не підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.
Як вбачається із матеріалів справи, прокурор Баштанського району Миколаївської області звернувся із позовом до ПП ОСОБА_1 про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.
Обґрунтовуючи позовні вимоги, прокурор посилається на порушення ПП ОСОБА_1 вимог ст. 125 Земельного Кодексу України, ст. 1 Закону України "Про державний контроль за використанням та охороною земель", згідно яких забороняється приступати до використання земельної ділянки, без оформлення правовстановлюючих документів.
Згідно додатку наданого до позовної заяви, не вбачається наявність доказу щодо надсилання відповідачеві ПП ОСОБА_1 копії позовної заяви та доданих до неї документів.
Порядок повернення позовної заяви без розгляду, регламентується статтею 63 ГПК України, яка містить вичерпний перелік підстав, які тягнуть за собою повернення позовної заяви.
Враховуючи викладене, судова колегія вважає, що місцевим господарським судом правомірно повернуті позовні матеріали на підставі п.п.3; 6 ст. 63 ГПК України.
Керуючись ст.ст. 99; 101; 103-106 ГПК України (1798-12) суд, -
Постановив:
Апеляційне подання першого заступника прокурора Миколаївської області залишити без задоволення, а ухвалу господарського суду Миколаївської області від 10.12.2008р. по справі №19/16-3945/1 - без змін.
Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена у касаційному порядку.
Головуючий суддя Н.В. Ліпчанська Суддя Е.І. Андрєєва Суддя П.Ф. Мацюра