УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11.12.12 р. Справа № 34/5005/10262/2012
( Додатково див. постанову Вищого господарського суду України (rs32897670) )
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.
при секретарі судового засідання Зайцевій С.А.
за участю представників сторін:
від кредитора: Стадник В.В., довіреність від 01.11.12р.;
від боржника: не з'явився.
розглянувши справу
за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АС-ХАРКІВ-ХХІ", м. Харків
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "МРІКАТ", 49000, м. Дніпропетровськ, пр. Миру, буд.12, кв.415
про визнання банкрутом
ВСТАНОВИВ:
Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МРІКАТ", 49000, м. Дніпропетровськ, пр. Миру, буд.12, кв.415 ( далі - боржник) порушено 29.11.12 року за заявою кредитора відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон).
Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі вказано те, що боржник має перед кредитором безспірну заборгованість за виконавчим написом нотаріуса від 25.10.12р. у розмірі 35 735,46 грн., яка не сплачена. За даними кредитора боржник відсутній за місцезнаходженням (не здійснює підприємницьку діяльність).
Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзиву на заяву та витребуваних документів не подав.
Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарський суд встановив наступне.
Згідно зі ст.52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
Заборгованість боржника перед кредитором підтверджується матеріалами справи, доказів її погашення боржником не надано.
Доказом без спірності грошових вимог кредитора до боржника на суму 35 735,46 грн. є виконавчий напис нотаріуса від 25.10.12р. про стягнення заборгованості за опротестованим векселем.
Неплатоспроможність боржника підтверджено постановою Індустріального ВДВС ДМУЮ від 15.11.12р. про повернення виконавчого документа через відсутність майна боржника.
Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 27.11.12р. № 15217140 державним реєстратором внесено інформація щодо відсутності боржника за юридичною адресою.
Згоду на призначення ліквідатором по даній справі надано ініціюючим кредитором.
Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 3 місяці, призначення ліквідатором ініціюючого кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "АС-ХАРКІВ-ХХІ" (61075, м. Харків, вул. Сімнадцятого партз'їзду, буд.38-А, код ЄДРПОУ 37875626) .
З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах, слід зобов'язати Лівобережну МДПІ м. Дніпропетровська у строк до 11.01.13 р. надати господарському суду та ліквідатору дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового боргу.
Ліквідатора слід зобов'язати:
- вжити вичерпних заходів щодо письмового повідомлення про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом всіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;
- розглянути питання щодо опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом в друкованих засобах масової інформації;
- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;
- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.
Після завершення заходів ліквідаційної процедури ліквідатор має подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.
Виходячи із положень статті 78 Податкового кодексу України копію цієї постанови направити до органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.
Керуючись ст.ст. 22- 32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "МРІКАТ", 49000, м. Дніпропетровськ, пр. Миру, буд.12, кв.415 код ЄДРПОУ 37149792 - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 3 місяці, до 11.03.13 р.
Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "МРІКАТ", 49000, м. Дніпропетровськ, пр. Миру, буд.12, кв.415 призначити ініціюючого кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "АС-ХАРКІВ-ХХІ" (61075, м. Харків, вул. Сімнадцятого партз'їзду, буд.38-А, код ЄДРПОУ 37875626).
З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах, слід зобов'язати Лівобережну МДПІ м. Дніпропетровська у строк до 11.01.13р. надати господарському суду та ліквідатору дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового боргу.
Зобов'язати ліквідатора:
- вжити вичерпних заходів щодо письмового повідомлення про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом всіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;
- розглянути питання щодо опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом в друкованих засобах масової інформації;
- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;
- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону;
- після завершення заходів ліквідаційної процедури подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.
Копію цієї постанови направити до органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.
Суддя
С.А.Примак