ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
про визнання банкрутом
"06" серпня 2012 р. Справа № 5004/317/12
за клопотанням розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" Рудецької О.Я.
у справі
за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША", м. Київ
до товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ", м. Луцьк
про банкрутство
Суддя Войціховський В.А.
СУДОМ ВСТАНОВЛЕНО: Ухвалою господарського суду Волинської області від 21.03.2012р. за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША" було порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ". Цією ж ухвалою було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, заборонено посадовим особам ТзОВ "СІСТІМА ОЙЛ" без згоди розпорядника майна приймати рішення про реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи, укладати угоди про зазначене з іншими суб'єктами підприємницької діяльності, накладено заборону на відчуження основних засобів, іншого майна боржника, на укладення будь-яких інших угод, розпорядження коштами без згоди розпорядника майна, а також введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна Рудецьку Оксану Ярославівну (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_2 від 11.01.2011р.)
Ухвалою господарського суду від 05.07.2012р. у даній справі було затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" до котрого включено наступних кредиторів: ініціюючого кредитора -товариство з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША" на загальну суму 890256,62 грн., товариство з обмеженою відповідальністю "ЗОЛОТИЙ ЕКВАТОР" на суму 6794,97 грн., товариство з обмеженою відповідальністю "Континент Нафто Трейд" на суму 5139090,40 грн., товариство з обмеженою відповідальністю "Гільдія нерухомості" на суму 1713 грн.
Згідно з положеннями ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим Рудецькою О.Я. було ініційовано проведення зборів кредиторів товариства-боржника з наступним порядком денним: 1. Обрання голови комітету кредиторів. 2. Розгляд пропозиції про укладення мирової угоди, санації боржника, визнання його банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури або продовження терміну дії процедури розпорядження майном боржника. 3. Погодження кандидатури арбітражного керуючого при визначенні процедури, яка буде застосована до боржника та надання йому відповідних повноважень. 4. Оплата послуг арбітражного керуючого.
Зборами кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (протокол №1 від 16.07.2012р.) було сформовано комітет кредиторів зазначеного товариства в кількісному складі двох осіб-кредиторів: товариства з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША" з кількістю голосів 890 та товариства з обмеженою відповідальністю "Континент Нафто Трейд" з кількістю голосів 5139.
Зборами комітету кредиторів ТзОВ "СІСТІМА ОЙЛ" від 20.07.2012р. (протокол №1) було прийнято рішення щодо обрання голови комітету кредиторів (представника ТзОВ "СПРАВА НАША") та звернення до господарського суду із пропозиціями щодо визначення подальшої судової процедури у справі -згідно ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернення до господарського суду із клопотанням про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" банкрутом і відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, а також щодо звернення до суду із клопотанням про призначення арбітражного керуючого Рудецької О.Я. ліквідатором ТзОВ "СІСТІМА ОЙЛ".
Рішення комітету кредиторів мотивоване неможливістю застосування іншої судової процедури у справі, а задоволення вимог кредиторів є можливим лише внаслідок виконання заходів ліквідаційної процедури.
З врахуванням матеріалів справи, відсутністю пропозицій щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд приходить до висновку про необхідність визнання товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Визнаючи боржника банкрутом та відкриваючи ліквідаційну процедуру, господарським судом враховуються обставини неплатоспроможності товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ", зокрема, те, що за період з моменту порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном не було встановлено активів, за рахунок яких є можливим погашення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.
Таким чином, задоволення вимог кредиторів може бути здійснено не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.
Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" комітет кредиторів пропонує призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну, котрою виконувались функції розпорядника майна.
Зазначене клопотання комітету кредиторів боржника щодо кандидатури ліквідатора приймається судом до уваги. При вирішенні питання щодо призначення ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" судом враховується факт належного виконання арбітражним керуючим Рудецькою О.Я. повноважень розпорядника майна у справі, також береться до уваги освіта, досвід та організаційно-технічні можливості останньої виконувати повноваження ліквідатора.
Частиною 8 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить також прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 16, 22, 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
1. Процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (43000 м. Луцьк, вул. Єршова, 1, код ЄДРПОУ 34475626) припинити.
2. Товариство з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (43000 м. Луцьк, вул. Єршова, 1, код ЄДРПОУ 34475626) визнати банкрутом.
3. Відкрити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (43000 м. Луцьк, вул. Єршова, 1, код ЄДРПОУ 34475626) строком на 12 місяців.
4. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (43000 м. Луцьк, вул. Єршова, 1, код ЄДРПОУ 34475626).
5. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" (43000 м. Луцьк, вул. Єршова, 1, код ЄДРПОУ 34475626) призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_2 від 11.01.2011р.)
6. Зобов'язати ліквідатора в п'ятиденний термін подати до офіційного друкованого органу -газети "Голос України" або "Урядовий кур'єр" оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Примірник газети з опублікованим оголошенням надати суду.
7. Ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ" після здійснення ліквідаційної процедури скласти звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс товариства-банкрута, а також подати останні до господарського суду для подальшого розгляду і затвердження.
8. Примірник постанови для відома та виконання направити:
- товариству з обмеженою відповідальністю "СПРАВА НАША";
- товариству з обмеженою відповідальністю "СІСТІМА ОЙЛ";
- ліквідатору Рудецькій О.Я.;
- товариству з обмеженою відповідальністю "ЗОЛОТИЙ ЕКВАТОР";
- товариству з обмеженою відповідальністю "Континент Нафто Трейд";
- товариству з обмеженою відповідальністю "Гільдія нерухомості";
- Луцькій об'єднаній державній податковій інспекції;
- відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції;
- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області;
- Головному управлінню статистики у Волинській області;
- державному реєстратору Відділу державної реєстрації суб'єктів господарювання Луцької міської ради.
Суддя В. А. Войціховський