ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
06.08.12 Справа№ 5015/3119/12
( Додатково див. постанову Львівського апеляційного господарського суду (rs26286955) )
Господарський суд Львівської області у складі судді Гутьєвої В.В.
при секретарі Куцик І.М.
розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою: Приватного підприємства «Ром - Транзит», м. Львів про його банкрутство
за участю боржника: Якуба А.Т. -голова ліквід. комісії
Відповідно до ст. 20 ГПК України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді заявлено не було. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін.
ВСТАНОВИВ:
Приватне підприємство «Ром - Транзит»звернулось у суд із заявою про його банкрутство у порядку, встановленому ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».
Ухвалою від 26.07.2012 р. порушено провадження у справі та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.
06.08.2012 р. представник боржника у судове засідання з'явився, вимоги щодо визнання боржника банкрутом підтримав з підстав, викладених в заяві та поясненнях, наданих у судовому засіданні.
Рішення про ліквідацію підприємства прийняте 18.05.2012р. засновником Приватного підприємства «Ром - Транзит»Якубою А.Т. у відповідності до ч. 1 ст. 59 ГК України, частин 1 та 2 ст. 60 ГК України, ч.2 ст. 105, ч.1 ст. 110 ЦК України.
Дослідивши матеріали справи, оцінивши подані докази, суд з'ясував, що на виконання вимог ч. 1 ст. 105 ЦК України та ч. 1 ст. 34 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" державному реєстратору було передано необхідні документи про ліквідацію, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АЖ № 917243, в який внесено запис, що Приватне підприємство «Ром - Транзит»перебуває в стані припинення підприємницької діяльності.
Оголошення про ліквідацію підприємства опубліковане в офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації - Бюлетені державної реєстрації за № 214 (14) за 2012 рік та в газеті Голос України за № 98 (5348) від 30.05.2012 р., що узгоджується із вимогами ч. 4 ст. 105 ЦК України.
На виконання вимог ч.1 ст. 111 ЦК України складено проміжний ліквідаційний баланс станом на 25.07.2012 року, який затверджений власником ПП «Ром - Транзит».
Як вбачається з матеріалів справи, загальна сума кредиторських вимог ФО-П Нікуліна Іллі Володимировича до Приватного підприємства «Ром - Транзит»становить 31 629,50 грн. Вимоги ФО-П Нікуліна І.В. підтверджуються рішенням господарського суду Львівської області у справі 5015/1959/12 від 30.05.2012 р., відповідно до якого вирішено стягнути з ПП «Ром - Транзит»на користь ФО-П Нікуліна І.В. 30 020,00 грн. основного боргу, 1 609,50 грн. -судового збору. У встановленому порядку ФО-П Нікулін І.В. звернувся до боржника з заявою з кредиторськими вимогами на суму 31 629,50 грн. грн., яка долучена до матеріалів справи.
Відповідно до акту інвентаризації основних фондів (засобів) від 13.07.2012 р., який затверджений головою ліквідаційної комісії ПП «Ром - Транзит», майнові активи у боржника відсутні.
Згідно з ч. 1 ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом (2343-12) . У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Відповідно до ч. 2 вказаної норми за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.
Таким чином, господарський суд вважає, що засновником Приватного підприємства «Ром - Транзит»належним чином вжито усі, передбачені законодавством заходи, пов'язані із здійсненням ліквідаційної процедури та дотримано усіх строків, які є обов'язковою передумовою для звернення боржника до суду із заявою про порушення справи про його банкрутство згідно із ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Враховуючи те, що боржник не має можливості задоволити вимоги кредитора, має ознаки стійкої неплатоспроможності, тому в суду є достатні підстави для визнання його банкрутом.
Відповідно до ч.2 ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії. Враховуючи наведене, а також те, що у боржника відсутні майнові активи для оплати послуг арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне обов'язки ліквідатора Приватного підприємства «Ром - Транзит»покласти на голову ліквідаційної комісії Якубу Андрія Тарасовича.
На підставі наведеного та керуючись ст.22-34, ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд -
ПОСТАНОВИВ:
1. Приватне підприємство «Ром - Транзит»(79049, м. Львів, вул. Драгана, 17/78; код ЄДРПОУ № 31145813) визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.
2. Обов'язки ліквідатора Приватного підприємства «Ром - Транзит»покласти на голову ліквідаційної комісії Якубу Андрія Тарасовича - ідент. номер НОМЕР_1, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Галицьким РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області 11.12.1998 р., який проживає за адресою: АДРЕСА_1.
3. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших видів економічних санкцій по усіх видах заборгованості банкрута, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута, ліквідаційної комісії і повноваження власника майна банкрута.
4. Ліквідатору відповідно до ст.ст. 23-34, 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк, встановлений ст.22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення (реалізацію) дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.
5. Судове засідання призначити на 01.10.2012 р. на 12 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128, каб.511).
6. Зобов'язати ліквідатора: в наступне судове засідання надати суду докази публікації в офіційних друкованих органах - газетах «Голос України»або «Урядовий кур'єр»оголошення про визнання боржника банкрутом; повідомлення кредиторів про результати розгляду вимог; витяг з Державного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна; висновок про наявність ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства боржника, а після завершення заходів щодо ліквідації банкрута - звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.
7. Участь у судовому засіданні ліквідатора - обов'язкова.
8. Копію постанови надіслати банкруту, ліквідатору банкрута, Відділу з питань банкрутства ГУЮ у Львівській області, Сихівському ВДВС ЛМУЮ та державному реєстратору для проведення відповідного запису.
Суддя
Гутьєва В.В.