УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
29.05.12р. Справа № 29/5005/4432/2012
в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.
при секретарі судового засідання Карпенко К.М.
за участю представників сторін:
від боржника - голова ліквідаційної процедури Горбунова Т.М. НОМЕР_1
розглянувши справу
за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмонтажресурс", м. Дніпропетровськ
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмонтажресурс", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, пров. Добровольців, 17
про визнання банкрутом
СУТЬ СПРАВИ:
Провадження у справі про банкрутство ТОВ "Техмонтажресурс", м. Дніпропетровськ порушено ухвалою господарського суду 18.05.2012р. відповідно до процедури, передбаченої статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон).
Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є встановлена під час роботи ліквідатора недостатність вартості майнових активів боржника для задоволення вимог кредиторів.
Згідно частини першої статті 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом (2343-12) . У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.
Таким чином, враховуючи вищезазначені вимоги Закону (2343-12) , необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 51 Закону є дотримання вимог цивільного та господарського законодавства щодо добровільної ліквідації юридичної особи.
Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, встановлено наступне.
Єдиним власником прийнято рішення від 01.02.2012р. щодо припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації, призначення ліквідатора.
На виконання вимог частини четвертої статті 105 Цивільного кодексу України, ліквідатор боржника помістив в друкованому засобі масової інформації, в якому публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, а саме в Бюлетені державної реєстрації №204 (4) від 10.02.2012р., оголошення про припинення боржника, строк та порядок заявлення вимог до боржника.
Ліквідатором боржника проведено інвентаризацію активів і зобов'язань юридичної особи, що підтверджено долученими до матеріалів справи копіями інвентаризаційних описів.
На виконання вимог частини першої статті 111 Цивільного кодексу України, за результатами розгляду пред'явлених кредиторських вимог до боржника, проведеної інвентаризації активів і зобов'язань, проведеної оцінки вартості майна складено проміжний ліквідаційний баланс станом на 07.05.2012р., яким виявлено та підтверджено недостатність майнових активів (рухомого, нерухомого майна та майнових прав) боржника, які належать йому на праві власності або повного господарського відання, за рахунок яких може бути задоволено вимоги кредиторів.
З проміжного ліквідаційного балансу боржника встановлено, що активи боржника складають 50000,00грн, дебіторська заборгованість та кошти на рахунку відсутні. Кредиторська заборгованість складає 52771,97грн.
Таким чином, вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.
Відповідно до положень ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.
В судовому засіданні представником боржника на виконання обов'язків ліквідатора запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого Морозова І.А., за письмовою згодою останнього.
Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 (один) рік, призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Морозова І.А.
Керуючись ст.ст. 22- 32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Техмонтажресурс", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, пров. Добровольців, 17 код ЄДРПОУ 36906925 - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до 29.05.13.
З дня прийняття господарським судом постанови підприємницька діяльність припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших видів економічних санкцій по усіх видах заборгованості банкрута, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута, ліквідатора і повноваження власника майна.
Скасовуються всі арешти, накладені на майно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмонтажресурс" (м. Дніпропетровськ, пров. Добровольців, 17; код ЄДРПОУ 36906925) та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі, усі податкові застави, застави рухомого та нерухомого майна). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.
Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Техмонтажресурс", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, пров. Добровольців, 17 призначити арбітражного керуючого Морозова Ігоря Анатолійовича, ліцензія НОМЕР_3 (АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_2).
Зобов'язати ліквідатора:
- опублікувати оголошення про банкрутство боржника в офіційних друкованих органах, докази публікації оголошення подати до 08.06.12р.;
- подати реєстр вимог кредиторів для долучення до матеріалів справи до 08.08.12р.;
- заходи ліквідаційної процедури проводити у відповідності до вимог статей 22- 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";
- зобов'язати ліквідатора подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс до 29.05.13р.
Суддя Д.М. Полєв
Вик. Матросова