ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Запорізької області
ПОСТАНОВА
Іменем України
10.04.12 Справа № 5009/1208/12 м. Запоріжжя
Кредитор -Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційно-правовий центр "Кондор", м. Дніпропетровськ
Боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю «Платан», м. Запоріжжя, код з ЄДР -31964427
Банківська установа, що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника -відомості відсутні
про банкрутство
Суддя Кричмаржевський В.А.
За участю:
- арбітражного керуючого - Клименка О.Ю.
- представника кредитора -не з'явився
- представника боржника -не з'явився
Розглядається заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційно-правовий центр "Кондор" про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Платан", м. Запоріжжя, відповідно до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з неспроможністю останнього виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором та відсутністю боржника за місцезнаходженням.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 30.03.2012р. заяву прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 5009/1208/12 про банкрутство ТОВ "Платан", м. Запоріжжя, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, засідання суду призначене на 10.04.2012р. о 09-45год.
Сторони не забезпечили явку своїх представників в судове засідання, про час та місце проведення якого повідомлені в установленому законом порядку, боржник відзиву на заяву не надав.
З огляду на обмеженість розгляду справи визначеними законом процесуальними строками, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, судове засідання відбулося за відсутності представників сторін, згідно зі статтею 75 ГПК України.
До судового засідання допущений арбітражний керуючий Клименко О.Ю., який бажає взяти участь у цій справі в якості ліквідатора.
Вивчивши надані документи, суд -
Установив:
Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців боржник зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності -юридична особа за адресою: 69002 м. Запоріжжя, вул. Червоногвардійська, 17, офіс 9, код з ЄДР -31964427.
Як вбачається з матеріалів справи, 15.10.2011р. Товариством з обмеженою відповідальністю "Платан" складений простий вексель серії АА № 0741532 на суму -21.653,43грн., який видано ТОВ "Комерційно-правовий центр "Кондор" у якості гарантування оплати за договором поставки № 050911 від 05.09.2011р. Строк оплати за векселем -за пред'явленням.
У зв'язку з неоплатою зобов'язання за векселем 12.03.2012 року вказаний вексель був опротестований приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу та в подальшому -12 березня 2012 року вчинено виконавчий напис.
Опротестований вексель і виконавчий напис нотаріуса були пред'явлені за місцезнаходженням боржника -до Жовтневого відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції для примусового виконання.
При примусовому виконанні вказаного виконавчого документу державним виконавцем встановлено, що боржник за адресою, зазначеною у виконавчому напису нотаріуса, не знаходиться, про що складено відповідний акт від 26.03.2012р. та винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві на підставі п.5 статті 47 Закону України "Про виконавче провадження" у зв'язку з тим, що боржник за адресою, вказаною у виконавчому документі та відповіді Головного управління статистики у Запорізькій області, не знаходиться.
Наведені обставини та подані заявником докази підтверджують безспірність вимог кредитора.
Кредитором вживались заходи по стягненню заборгованості, втім борг не погашений ані у добровільному, ані у примусовому порядку через державну виконавчу службу.
Також встановлено, що підприємство-боржник припинило підприємницьку діяльність.
Відповідно до статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі, якщо керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
Вищевказані факти свідчать про те, що боржник -Товариство з обмеженою відповідальністю "Платан" підприємницьку чи іншу діяльність не здійснює, за місцезнаходженням не знаходиться, а тому за таких обставин слід визнати його банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.
Статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
У разі, якщо кредитор не подав до господарського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора), господарський суд має право самостійно призначити ліквідатора у справу з числа осіб, що мають відповідну ліцензію та дали свою згоду.
До господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 14.05.2007р., адреса для листування: 69063 АДРЕСА_1) про призначення його ліквідатором у справі.
Враховуючи ту обставину, що законом надано господарському суду право вибору і призначення арбітражного керуючого, суд вирішив призначити ліквідатором у справі -Клименка О.Ю.
Інших кандидатур ліквідатора до господарського суду не надходило.
Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд -
Постановив:
Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Платан", м. Запоріжжя, код з ЄДР -31964427, банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру.
Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 14.05.2007р., адреса для листування: 69063 АДРЕСА_1).
Зобов'язати ліквідатора згідно зі статтею 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» здійснити у п'ятиденний строк опублікування в офіційних друкованих органах -«Голос України»чи «Урядовий кур'єр»відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Докази публікації та примірник оголошення надати суду у строк до 24 квітня 2012р.
Зобов'язати ліквідатора у визначеному Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (2343-12) порядку та строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження.
Копію постанови надіслати: кредитору, ліквідатору, банкруту, державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради, Жовтневому ВДВС Запорізького міського управління юстиції, державному органу з питань банкрутства.
Суддя В.А. Кричмаржевський