ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
09.02.12 Справа №5021/159/12
Господарський суд Сумської області у складі: судді Спиридонової Н.О.,
при секретарі Щербак С.В.,
за участю представників сторін:
кредитора ОСОБА_1 (дов. б/н від 10.02.2012р.)
боржника - не зявився
розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 5021/159/12
за заявою кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ГРУП", м.Шостка Сумської області
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ДНЕПР" (Сумська область, м.Шостка, вул.Карла Маркса, 13, ід. код 32479079)
про банкрутство, -
встановив:
ТОВ "ВІСТ ГРУП" звернулося до господарського суду з заявою про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ДНЕПР" банкрутом, мотивуючи свої вимоги тим, що боржник має борг перед кредитором сумі 65100 грн. та керівні органи юридичної особи боржника відсутні за її місцезнаходженням.
На виконання вимог ухвали господарського суду кредитором уточнено адресу місцезнаходження боржника з м.Шостка, вул.Ціолковського, 16/68 на м.Шостка, вул.Карла Маркса, 13.
В судовому засіданні представник кредитора просить суд визнати боржника банкрутом та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Авілова С.В.
Представник боржника в судове засідання не з'явився, боржник відзив на заяву суду не надав.
Суд вважає можливим розглянути справу за відсутності представника боржника та за наявними в справі матеріалами в порядку ч.12 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та статті 75 Господарського процесуального кодексу України.
Розглянувши матеріали справи, суд встановив, що заборгованість боржника перед кредитором складає 65100 грн., яка підтверджується копією наказу господарського суду (а.с.19).
Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців станом на 29.11.2011р. до статусу відомостей про юридичну особу боржника внесене запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (а.с.42).
У відповідності до ч.1 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
У відповідності до п.104 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. №15 "Про судову практику у справах про банкрутство" (v0015700-09) заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника є підставою для порушення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбачених частиною першою статті 52 Закону, а не виключно за наявності всієї сукупності перелічених у цій статті підстав.
Враховуючи доведеність того, що керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, суд вважає за необхідне згідно ч. 2 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.
Згідно частин 2, 3, 4 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього. У разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу. У разі, якщо кредитор не подав до господарського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора), ухвала господарського суду надсилається державному органу з питань банкрутства, якою зобов'язується протягом семи днів від дати винесення ухвали забезпечити участь у справі ліквідатора з числа працівників державного органу з питань банкрутства.
Тому, суд дійшов висновку про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Авілова С.В., кандидатуру якого запропонував ініціюючий кредитор та яка відповідає вимогам встановленим статтею 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Керуючись статтями 22- 34, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд-
постановив:
Визнати юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ДНЕПР" (Сумська область, м.Шостка, вул.Карла Маркса, 13, ід. код 32479079) - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.
Тривалість ліквідаційної процедури не повинна перевищувати дванадцяти місяців.
Визнати кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ГРУП" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІСТ ДНЕПР" у сумі 65100 грн.
З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури.
Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.
З дня прийняття даної постанови скасовуються арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника, в тому числі податкова застава. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.
Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Авілова Сергія Вікторовича (Ліцензія серії НОМЕР_1 від 05.04.2011р.; місцезнаходження: АДРЕСА_1).
Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, докази розшуку майна, що належить банкруту та яке знаходиться у спільній власності членів господарства, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, докази повідомлення органів державної податкової служби, пенсійного фонду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідаційної процедури, баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора та ліквідаційний баланс, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.
Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи порушувалася кримінальна справа у відношенні посадових осіб боржника, а також з'ясувати питання чи порушувалося виконавче провадження органами державної виконавчої служби у відношенні боржника за його місцезнаходженням.
Крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута. Докази вжиття зазначених заходів надати суду.
Копію даної постанови направити кредитору, ліквідатору, банкруту, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, органу ДВС.