ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ
01.02.12 р. Справа № 42/77б
за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю "ГОЛЬФСТРІМ-2010", м.Донецьк
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк
про визнання банкрутом
арбітражний керуючий Стрельніков С.О.
Суддя Попов О.В.
Представники:
від кредитора: Горбатенко Н.П. - директор
від боржника: не з’явився
арбітражний керуючий: Стрельніков С.О.
Ухвалою від 31.10.11 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ГОЛЬФСТРІМ - 2010", м.Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк у зв’язку з його фінансовою неспроможністю, введена процедура розпорядження майном боржника, призначений розпорядник майна - арбітражний керуючий Стрельніков С.О.
10.11.11 винесена ухвала суду за результатами підготовчого засідання; встановлена дата загальних зборів кредиторів на 19.01.12 та дата засідання суду для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства на 01.02.12.
Ухвалою суду від 11.01.12 за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів; розпорядника майна зобов’язано надати аналіз фінансово – господарського стану боржника з висновками щодо можливості введення однієї з подальших процедур банкрутства (санація, ліквідація); комітет кредиторів зобов’язано надати клопотання щодо можливості введення подальших процедур банкрутства (санація, ліквідація).
19.01.12 проведені загальні збори кредиторів по справі №42/77Б, на яких обраний комітет кредиторів у складі 1 кредитора.
27.01.12 голова комітету кредиторів звернувся до господарського суду Донецької області з клопотанням про визнання боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 3 місяці та призначення ліквідатором по справі №42/77Б арбітражного керуючого Стрельнікова С.О. Суду також наданий протокол №1 зборів комітету кредиторів від 27.01.12, на якому прийнято відповідне рішення.
Клопотанням №б/н б/д, наданим до господарського суду 30.01.12 боржник повідомив про неможливість бути присутнім в судовому засіданні та у зв’язку з чим просить суд розглянути справу без участі повноважного представника.
Розпорядником майна 31.01.12 до господарського суду Донецької області надані звіт розпорядника майна станом на 27.01.12 з доданими документами, клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, заява арбітражного керуючого Стрельнікова С.О. відповідно до вимог п.3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про згоду на призначення ліквідатором по даній справі та копія ліцензії НОМЕР_1 від 03.04.09 на право провадження діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).
Розглянувши в судовому засіданні 01.02.12 клопотання про визнання боржника банкрутом, звіт розпорядника майна, перевіривши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення та доводи розпорядника майна, представника кредитора, господарський суд встановив:
Відповідно до поданого звіту та за поясненнями розпорядника майна, наданими в судовому засіданні боржник виробничьо - господарську діяльність не здійснює, фінансове становище боржника характеризується надкритичною неплатоспроможністю. Майнові активи підприємства за рахунок яких можливе погашення кредиторської заборгованості на праві власності у боржника відсутні, дебіторська заборгованість не виявлена, під час фінансово-господарської діяльності статистична звітність до відповідних органів не надавалась, що підтверджується також листом Головного управління статистики в Донецькій області №04/4-44/1099 від 20.12.11. Станом на 01.02.12 заяви осіб, які бажають взяти участь у санації боржника в якості інвестора, до суду не надходили, підстави для відновлення платоспроможності боржника відсутні.
У зв’язку з викладеним розпорядником майна зроблено висновок про відсутність підстав для введення процедури санації, а подальше проведення процедури банкрутства по справі можливо в рамках визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Комітетом кредиторів на засіданні 27.01.12 одноголосно прийнято рішення про введення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Стрельнікова С.О.
В судовому засіданні 01.02.12 розпорядник майна, представник кредитора висловився за необхідність відкриття ліквідаційної процедури.
Розпорядник майна висловив згоду на призначення ліквідатором по даній справі та надав суду відповідну заяву.
В силу п.8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.
Згідно ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом (2343-12) , господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.
Відповідно до ст.24 вказаного закону господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна.
З огляду на вищевикладене суд визнає за необхідне клопотання голови комітету кредиторів задовольнити, визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 3 місяці та призначити ліквідатором арбітражного керуючого Стрельнікова С.О.
Враховуючи викладене та керуючись п.1 ст. 5, п.8 ст. 16, ст.ст. 22- 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1, 86 ГПК України, господарський суд
П О С Т А Н О В И В:
1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк (код ЄДРПОУ 34935781), що зареєстроване за адресою: 83096, Донецька область, м.Донецьк, Куйбишеський район, вул. Куйбишева, буд.58 – банкрутом внаслідок його фінансової неспроможності.
2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 01.05.12.
3. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "КОНТИНЕНТАЛЬ", м.Донецьк арбітражного керуючого – Стрельнікова Сергія Олексійовича, ліцензія НОМЕР_2 від 11.04.11 (ідентифікаційний номер НОМЕР_3; адреса: АДРЕСА_1).
4. Ліквідатору у 5 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах; докази публікації оголошення представити суду.
5. Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з документами, передбаченими ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя Попов О.В.
Вик тел.
Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області -, сторонам - .