ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА
01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
про визнання боржника банкрутом
24.01.2012
справа № 5011-15/434-2012
За заявою
Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл"
До
Приватного підприєства "Агробетон" ( код ЄДРПОУ 33358828)
Про
банкрутство
Суддя Хоменко М.Г.
Представники:
Від заявника
Яцько Н.М.
Від боржника
не з’явився
ОБСТАВИНИ СПРАВИ:
Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл" (далі –заявник) звернулося до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Приватного підприємства "Агробетон" відповідно до особливостей, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв’язку з неспроможністю підприємства оплатити борг в установлений строк та його відсутністю за місцезнаходженням.
Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 5011-15/434-2012 від 13.01.2012 р.
У судове засідання, призначене на 24.01.2012 р., боржник уповноваженого представника не направив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господарським судом документи не подав, а тому згідно зі ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами, оскільки боржник був у встановленому порядку належним чином повідомлений про дату, час та місце засідання суду, а також зважаючи на строки, встановлені ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Представник заявника підтримав вимоги поданої заяви про визнання банкрутом Приватного підприємства "Агробетон" та відкриття його ліквідаційної процедури, а також клопотав про призначення ліквідатором боржника ініціюючого кредитора за згодою останнього.
Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл" про визнання боржника –Приватного підприємства "Агробетон" банкрутом, заслухавши представника заявника, вивчивши додатково подані документи, суд
ВСТАНОВИВ:
Приватне підприємство "Агробетон" зареєстровано Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 21.01.2005 р. за адресою: 03118, м. Київ, пр-т Червонозоряний,128, з присвоєнням ідентифікаційного коду № 33358828.
Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців основними видами діяльності підприємства є будівництво будівель, виробництво готових для використання бетонних сумішей, оптова торгівля будівельними матеріалами, оптова торгівля деревиною, вирбництво збірних бетонних та залізобетонних виробів, виробництво інших будівельних виробів з бетону. Засновником підприємства вказаний Савчук Ігор Богданович, внесок до статутного фонду –10000,00 грн.
За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 19 633,20 грн., що підтверджується рішенням Господарського суду м.Києва від 07.07.2011р. у справі №5/6.
На виконання вищевказаного рішення Господарським судом м.Києва видано наказ від 22.07.2011.
У подальшому заявник звернувся до відділу Державної виконавчої служби Голосіївського управління юстиції м.Києва для примусового виконання вказаного наказу, за наслідками чого було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження. ВП №28468424 від 07.09.2011р.
В ході вчинення виконавчих дій державним виконавцем було вчинено дії щодо розшуку боржника та його майна за місцезнаходження, за наслідками чого, в результаті виходу державного виконавця за адресою: м. Київ, пр-т Червонозоряний,128 було складено акт від 25.10.2011 р., яким встановлено відсутність боржника та його майна за вищевказаною адресою.
21.11.2011р. відділом Державної виконавчої служби Голосіївського управління юстиції м.Києва винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачеві відповідно до п.п.2,5 ст. 47 Закону України "Про виконавче провадження". З указаної постанови слідує, що державним виконавцем не було проведено стягнення на підставі наказу Господрського суду м.Києва №5/6 від 22.07.2011, з огляду на відсутність коштів на рахунках боржника та майна, на яке може бути звернено стягнення.
За твердженнями заявника, оплата за рішенням Господарського суду м.Києва від 07.07.2011 у справі №5/6 боржником не здійснена, у ході виконавчого провадження кошти не стягнуто, що зумовило звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.
Виходячи з приписів Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" (755-15) факт відсутності боржника повинен підтверджуватись витягом (довідкою) із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.
З наявних в матеріалах справи довідок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб ат фізичних осіб –підприємців судом встановлено, що 23.12.2011р. державним реєстратором було внесено до вказаного реєстру записи про відсутність Приватного підприємства "Агробетон" за його місцезнаходженням.
Ухвалою про порушення провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Агробетон" судом було зобов’язано податковий орган за місцезнаходженням боржника надати суду відомості про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах; відомості щодо приипинення підприємницької діяльності.
У судове засідання представник Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва не з’явився, витребувані судом документи до матеріалів справи ним подані не були, а також не надійшло повідомлень про обставини, що унеможливлюють подальше провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Агробетон".
Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі –Закон) у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.
Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону України господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
В порядку ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заявник клопотав перед судом про призначення ліквідатором боржника ініціюючого кредитора —Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл". Зазначена вимога заявника відповідає приписам чинного законодавства, а тому підлягає задоволенню.
Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, враховуючи наявні у матеріалах справи докази, встановлені в ході судового розгляду обставини, суд приходить до висновку щодо наявності всіх підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до особливостей, передбачених ст. 52 Закону.
На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
ПОСТАНОВИВ:
1.Визнати банкрутом Приватне підприємство "Агробетон" (03118, м. Київ, пр-т Червонозоряний,128, код ЄДРПОУ 33358828).
2.Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора —Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл" до Приватного підприємства "Агробетон" у сумі 19633,20 грн.
3.Відкрити ліквідаційну процедуру.
4.Призначити ліквідатором банкрута Приватного підприємства "Агробетон" ініціюючого кредитора —Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтер-Стіл" (04119, м. Київ, вул. Сім"ї Хохлових,8, код ЄДРПОУ 32559395).
5. Зобов’язати ліквідатора у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур’єр") оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора.
6. Зобов’язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).
7.Зобов’язати ліквідатора письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокрема, органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інші види зальнообов’язкового держаного соціального страхування, податків і зборів (обов’язкових платежів), про що письмово повідомим суд.
8.Зобов’язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.
9.Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора боржника.
10.Підприємницьку діяльність банкрута завершити.
11.Скасувати арешт, накладений на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.
12. Строк виконання всіх грошових зобов’язань вважати таким, що настав з 24.01.2012 р.
13.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 24.01.2012р.
14.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 24.01.2012 р.
15. Зобов’язати ліквідатора виконувати у повному обсязі обов"язки ліквідатора, які передбачені розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) , у тому числі: прийняти до свого відома майно боржника та вживати всіх заходів щодо його збереження; провести оцінку майна банкрута відповідно до норм чинного законодавства; проаналізувати фінансове становище банркута; вжити всіх можливих заходів щодо виявлення дебіторської заборгованості та пред"явлення до 3-х осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості. Про виконання зазначеного та про проведену роботу у справі щоквартально інформувати суд.
16. Зобов’язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 24.01.2013. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв’язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази встановлення наявності активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, Головного управління статистики; Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна; Головного управління земельних ресурсів; УДАІ МВС України в м. Києві; Київської міської інспекції державного технічного нагляду; Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства "Інформаційний центр"Міністерства юстиції України; Державного підприємства "Український інститут промислової власності"Філія "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг"; Державного департаменту інтелектуальної власності; Інспекції головного державного реєстратора флоту України; Державної митної служби України; Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв"язку України, Київської державної інспекції котлонагляду і підіймальних споруд щодо наявності/відсутностіпідіймальних спорут та котлів; Територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по м.Києву та Київській області щодо наявності/відсутності об"єктів підвищеної небезпеки, викотонажних автомобілів, технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі, трубопроводів, об"єктів нафтогазового комплексу, ділянок надр, наданих для експлуатації та будівництва підземних споруд; Державної архітектурно-будівельної інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України щодо наявності/відсутності дозволу на виконання будівельних робіт та переліку замовника будівництва, тощо.
17. Копію постанови направити учасникам провадження у справі та ліквідатору .
18. Копію постанови для відома направити в Прокуратуру м. Києва, ДПА у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві), Державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника та державному реєстратору за місцемзнаходженням боржника.
Суддя
М.Г. Хоменко