ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА
01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
про визнання боржника банкрутом
28.12.2011
справа № 49/151-б
За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "КОМ - ТЕК"
До Товариства з обмеженою відповідальністю "Цивар"(код ЄДРПОУ 35264795)
Про визнання банкрутом
Суддя Митрохіна А.В.
Представники:
Від заявника ОСОБА_1. –за дов. №б/н від 19.08.2011р.
Від боржника не з’явився
За участю ДПІ у Печерському районі м. Києва ОСОБА_2. –за дов. №22030/9/10-209 від 29.12.2010р.
ОБСТАВИНИ СПРАВИ:
Заявник звернувся до Господарського суду міста Києва з заявою про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Цивар"(код ЄДРПОУ 35264795) банкрутом.
Ухвалою Господарського суду міста Києва від 09.12.2011 порушено провадження у справі №49/151-б з урахуванням особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, передбачених статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено розгляд справи на 28.12.2011.
Представник заявника у судове засідання 28.12.2011 з’явився, надав додаткові документи по справі та повністю підтримав вимоги, викладені у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство.
Заявлені заявником вимоги документально підтверджуються та визнаються судом обґрунтованими.
У матеріалах справи наявні докази відсутності боржника, які надані заявником.
Відповідно до частини 5 статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" в Єдиному державному реєстрі містяться також відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.
Згідно частини 7 статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня подачі (надіслання рекомендованим листом) останньої реєстраційної картки, що містить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'язана подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу.
Відповідно до положень частини 8 статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" Якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу в установлений частиною сьомою цієї статті строк, а також у разі одержання державним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендованим листом юридичній особі повідомлення про необхідність подання державному реєстратору реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.
У разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою протягом місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.
До матеріалів справи представником заявника додано оригінал витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АБ №358030 станом на 10.06.2011, у якому значиться, що статус відомостей про юридичну особу - відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.
На доказ наявності у боржника заборгованості перед Товариством з обмеженою відповідальністю "КОМ - ТЕК", заявником додано до матеріалів справи рішення Господарського суду м. Києва №26/152 від 01.04.2010, наказ про примусове виконання рішення №26/152 від 07.05.2010р., постанову відділу державної виконавчої служби Голосіївського районного управління юстиції у м. Києві ВП №23337226 від 20.12.2010 про відкриття виконавчого провадження.
В ході проведення заходів з приводу примусового виконання судових наказів, стягнути заборгованість не виявилось можливим, про що свідчить додані до матеріалів справи постанова про повернення виконавчого документа стягувачеві ВП №23337226 від 30.09.2011.
Станом на день подання заяви про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Цивар" банкрутом наказ Господарського суду м. Києва у справах №26/152 не виконаний, заборгованість в розмірі 36 596,13 грн. не погашена.
Сукупність доказів, які містяться в матеріалах справи №49/151-б, доводять безспірність вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений Законом (2343-12) строк.
Оскільки заявник має право звернутись з заявою про порушення справи про банкрутство, якщо громадянин –підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, у суду є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Представник заявника у судовому засіданні подав клопотання про призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дерлюка Василя Дмитровича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_1, дата прийняття та номер рішення про видачу ліцензії 08.10.2009 №216-50-17/3657, від 13.10.2009).
Суд вважає за доцільне задовольнити клопотання представника заявника та призначити ліквідатором боржника - Дерлюка Василя Дмитровича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_1, дата прийняття та номер рішення про видачу ліцензії 08.10.2009 №216-50-17/3657, від 13.10.2009).
Оскільки нормами статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо відсутнього боржника здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону (2343-12) –"Ліквідаційна процедура".
Відповідно до частини 3 статті 23 вищезазначеного Закону ліквідатор зобов’язаний опублікувати в офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно останнього ліквідаційної процедури. Також, з положень частини 5 статті 52 Закону вбачається, що на ліквідатора боржника покладені обов’язки щодо виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.
На підставі вищезазначеного та керуючись статтями 22, 23, 24, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарський суд міста Києва, –
П О С Т А Н О В И В :
1. Визнати банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Цивар"(01103, м. Київ, вул. Драгомирова, 8, код ЄДРПОУ 35264795).
2. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "КОМ - ТЕК"кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Цивар"на загальну суму 36 595,13 грн.
3. Відкрити ліквідаційну процедуру.
4. Призначити ліквідатором банкрута –Дерлюка Василя Дмитровича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_1, дата прийняття та номер рішення про видачу ліцензії 08.10.2009 №216-50-17/3657, від 13.10.2009)..
5. Зобов’язати - ліквідатора у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).
6. Зобов’язати - ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети) .
7. Зобов’язати - ліквідатора письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.
8. Зобов’язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.
9. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.
10. Строк виконання всіх грошових зобов’язань вважати таким, що настав з 28.12.2011.
11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 28.12.2011.
12. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 28.12.2011.
13. Зобов’язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 28.12.2012.
14. Копію постанови направити заявнику, ліквідатору, та боржнику.
15. Копію постанови для відома направити до Прокуратури м. Києва, ДПА у м. Києві, (м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві) та Державному реєстратору за місцем знаходження боржника.
Суддя А.В.Митрохіна