УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28.12.11р.
Справа № 34/5005/13210/2011
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Примак С.А.
при секретарі судового засідання Юдін О.П.
за участю представників сторін:
від кредитора: ОСОБА_3, дов. б/н від 12.12.2011р.
від боржника: не з'явився
від "Інжинірінгова Компанія Ініціатива": ОСОБА_1, дов. б/н від 12.12.2011р.
від Лівобережної МДПІ: ОСОБА_2, дов. №23438/10/10-039 від 18.08.2011р.
розпорядник майна - Шистопал П.М. (арбітражний керуючий)
розглянувши справу
за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Спортивний клуб "АВІТО", м. Дніпропетровськ
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 10а, оф. 229
про визнання банкрутом
ВСТАНОВИВ:
Ухвалою господарського суду від 05.10.2011р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Спортивний клуб "АВІТО", м. Дніпропетровськ порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ за процедурою, передбаченою Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
13.10.11р. господарський суд виніс ухвалу, в якій ввів процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, буд. 10, оф. 229 (код ЄДРПОУ 30325674), призначив розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія серії АВ № НОМЕР_1 від 09.11.2009р.
Ухвалою господарського суду від 19.10.2011р. відсторонено Пилипюк Світлану Володимирівну від виконання обов’язків директора товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ та покладено на розпорядника майна арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства –серія АВ № НОМЕР_1 від 09.11.2009 р. (поштова адреса: АДРЕСА_1) виконання обов’язків керівника ТОВ "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП".
28.10.2011р. в газеті "Голос України" № 202 (5202) опубліковано оголошення про порушення господарським судом провадження у справі про банкрутство боржника.
Ухвалою господарського суду від 21.12.2011р. за результатами попереднього засідання затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 223 239 462,26 грн.
22.12.2011р. до господарського суду надійшло клопотання розпорядника майна боржника Шистопала П.М., про розгляд питання визнання боржника ТОВ "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури по справі та призначення ліквідатором по справі арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича (ліцензія серії АВ № НОМЕР_1 від 09.11.2009р).
Рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури було прийнято комітетом кредиторів відповідно до вимог п.8 ст. 16 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що підтверджується протоколом №1 зборів комітету кредиторів ТОВ "Авіто Трейдінг Груп" від 22.12.2011р.
Від ПАТ "Промінвестбанк" надійшла заява про зупинення провадження у справі. Заява вмотивована тим, що Дніпропетровським апеляційним господарським судом прийнято до розгляду апеляційну скаргу ПАТ "Промінвестбанк" на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 21.12.2011р.
Відповідно до ч.1 ст. 79 ГПК України, господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.
Господарський суд вважає, що розгляд Дніпропетровським апеляційним господарським судом апеляційної скарги ПАТ "Промінвестбанк" не перешкоджає розгляду справи №34/5005/13210/2011, в наслідок чого, суд вважає за доцільне відмовити у задоволенні клопотання ПАТ "Промінвестбанк" про зупинення провадження у справі.
До господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява ТОВ "КУА "ІЗІ ЛАЙФ" про введення відповідно ТОВ "Авіто Трейдінг Груп" процедури санації.
Господарський суд вважає відмовити у задоволенні даної заяви, так як відповідно до вимог п.8 ст. 16 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до компетенції комітету кредиторів входить звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації. У даному випадку, комітет кредиторів не звертався до господарського суду з даним клопотанням, а, навпаки, комітет кредиторів подав до суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Враховуючи рішення комітету кредиторів та той факт, що пропозиції по санації боржника до суду не надходили, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік згідно статті 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", призначення ліквідатором арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія серії АВ № НОМЕР_1 від 09.11.2009р. .
Згідно статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"ліквідатору у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови слід опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 16, 22- 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -
ПОСТАНОВИВ:
У задоволенні клопотання ПАТ "Промінвестбанк" про зупинення провадження у справі - відмовити.
У задоволенні заяви ТОВ "КУА "ІЗІ ЛАЙФ" щодо проведення процедури санації ТОВ "Авіто Трейдінг Груп" (м. Дніпропетровськ) - відмовити.
Визнати Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 10а, оф. 229 (ЄДРПОУ 30325674) - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік до 28.12.12 року.
Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 10а, оф. 229 призначити арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія серії АВ № НОМЕР_1 від 09.11.2009р.,
зобов'язавши його :
у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;
здійснювати ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) ;
не рідше одного разу на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;
у ліквідаційному балансі відображати капіталізовані суми на відшкодування шкоди, завданої працівникам підприємства-банкрута, що отримали трудове каліцтво чи професійне захворювання.
Зобов’язати керівника банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "АВІТО ТРЕЙДІНГ ГРУП", м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 10а, оф. 229 у п’ятнадцятиденний строк передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи та інші матеріальні цінності банкрута.
Відповідно до вимог ст. 23 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.
Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном боржника не допускається.
Зобов'язати ліквідатора банкрута за результатами проведеної роботи у строк до 28.12.12р. представити на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя
С.А. Примак