УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
01.12.11р.
Справа № 38/5005/15952/2011
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.
при секретарі судового засідання Кузьменко Ю.Ю.
за участю представників сторін:
від боржника - ОСОБА_1 - представник за дов. від 01.10.11р.
розглянувши справу
за заявою голови ліквідаційної комісії акціонерного товариства закритого типу "УКРМЕТАЛОПРОМ", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, вул. Енергетична, буд.15
про визнання банкрутом
СУТЬ СПРАВИ:
Провадження у справі про банкрутство акціонерного товариства закритого типу "УКРМЕТАЛОПРОМ", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, вул. Енергетична, буд.15 (далі - боржник) порушено 15.11.11р. за заявою голови ліквідаційної комісії боржника відповідно до процедури, передбаченої статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі –Закон).
Рішення про припинення діяльності боржника прийнято 22.06.11р., яким також визначено кількісний склад ліквідаційної комісії та призначено голову ліквідаційної комісії в особі Краснопольського Сергія Олександровича.
В Бюлетені державного реєстратора №183 (18) від 07.07.11р. розміщено оголошення №3192р. про припинення юридичної особи боржника.
Крім того, в газеті "Зоря" від 09.07.11р. №74 (21230) опубліковано оголошення про ліквідацію боржника.
Рішенням загальних зборів акціонерів від 09.11.11р. №37 затверджено проміжний ліквідаційний баланс боржника, згідно якого:
- кредиторська заборгованість складає 298 800,00 грн.;
- дебіторська заборгованість відсутня,
- основні засоби відсутні,
- товарно-матеріальні цінності, нематеріальні активи, грошові кошти відсутні,
Цим же рішенням акціонери доручили голові ліквідаційній комісії підготувати та направити до господарського суду Дніпропетровської області заяву про порушення провадження у справі про банкрутство акціонерного товариства закритого типу "УКРМЕТАЛОПРОМ", м.Дніпропетровськ.
Голова ліквідаційної комісії боржника в заяві про порушення провадження у справі про банкрутство просить суд призначити ліквідатором арбітражного керуючого Талана Р. Г. (ліцензія серія НОМЕР_1), який надав згоду на призначення у відповідності до ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Враховуючи вищеозначене, господарський суд прийшов до висновку про достатність підстав для визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Талана Р. Г.
Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор має у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом опублікувати за рахунок боржника відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в офіційному друкованому органі; докази публікації оголошення подати до справи про банкрутство.
Ліквідатора слід зобов’язати направити господарському суду реєстр вимог кредиторів після закінчення місячного строку для заявлення претензій кредиторами.
Заходи ліквідаційної процедури мають проводитись у відповідності до вимог ст.ст. 22- 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Керуючись ст.ст. 22- 32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати акціонерне товариство закритого типу "УКРМЕТАЛОПРОМ", м.Дніпропетровськ, Красногвардійський район, вул. Енергетична, буд.15, код ЄДРПОУ 23373519 - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до 01.12.12 р.
Ліквідатором акціонерного товариства закритого типу "УКРМЕТАЛОПРОМ", м.Дніпропетровськ призначити арбітражного керуючого Талана Ростислава Григоровича, ліцензія серія НОМЕР_1 від 16.08.2007р. (АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_2).
Передати текст даної постанови для офіційного оприлюднення на офіційному веб-сайті судової влади України.
Зобов’язати ліквідатора:
- у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом опублікувати за рахунок боржника відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в офіційному друкованому органі; докази публікації оголошення подати до справи про банкрутство;
- у строк до 11.02.12 р. подати для долучення до матеріалів справи реєстр вимог кредиторів банкрута;
- у строк до 01.12.12 р. подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.
Заходи ліквідаційної процедури проводити згідно зі ст.ст. 22- 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя
Е.М. Бондарєв