УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
29.11.11р.
Справа № Б15/29/24/26/2/37/00
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.
при секретарі судового засідання Карпенко К.М.
за участю представників сторін:
від кредиторів: не з'явились
від боржника: керуючий санацією Саричева Н.В.
за участю: представника РВ ФДМУ по Дніпропетровській області ОСОБА_2 довіреність №199 від 13.09.2011р.
розглянувши справу
за заявою Відкритого акціонерного товариства "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м.Кривий Ріг Дніпропетровської області
до боржника Відкритого акціонерного товариства "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області
про визнання банкрутом
ВСТАНОВИВ:
Суть справи викладено в ухвалі суду від 16.02.2000р.
Ухвалою від 23.06.2000 за результатами попереднього судового засідання затверджено реєстр вимог кредиторів боржника.
Ухвалою суду від 17.10.2002р. введено процедуру санації боржника.
25.10.2011р. до суду надійшло клопотання керуючого санацією про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
28.10.2011р. до суду надійшло клопотання голови комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Всі учасники провадження та сторони у справі належним чином повідомлені про час та місце розгляду клопотання про перехід до ліквідаційної процедури.
Кредитор ДП "Новий Свєт" Кіпрської компанії "Неолюкс Трейдінг" проти визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора заперечує, оскільки, на його думку, ліквідатор банкрута згідно Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) (далі - Закон) має більш вузькі повноваження ніж керуючий санацією, що в свою чергу унеможливить його роботу щодо визнання угод недійсними, проведення роботи із стягнення дебіторської заборгованості тощо.
Інших заперечень від кредиторів та учасників провадження у справі щодо відкриття ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом та кандидатури для призначення ліквідатором боржника не надійшло.
Так, представниками Центральної МДПІ м. Кривому Розі, керуючий санацією та РВ ФДМУ по Дніпропетровській області підтримано клопотання голови комітету кредиторів та керуючого санацією про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, встановлено наступне.
На підставі рішення комітету кредиторів від 17.10.2011р. керуючий санацією та комітет кредиторів звернувся до суду із клопотанням про перехід до ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом, призначення ліквідатора.
Відповідно до ст. 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить право прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).
Керуючим санацією представлено суду аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, інвентаризаційні описи, баланс боржника, копії рішень господарських судів, що стосуються реалізації майна боржника.
З поданого аналізу фінансового стану боржника вбачається, що підприємство протягом тривалого часу не здійснює господарську діяльність, є нерентабельним та знаходиться у важкому фінансово-економічному стані, що робить неможливим виконання ним своїх зобов'язань перед кредиторами за рахунок здійснення господарської діяльності.
Одночасно слід зазначити, що справу про банкрутство боржника порушено у 2000 році, тобто підприємство боржника більше 10 років перебуває у процедурі банкрутства, проте до цього часу пропозицій від потенційних інвесторів, санаторів чи інших бажаючих осіб щодо поліпшення фінансового стану боржника не надходило. Будь-які пропозиції від засновників боржника щодо виходу боржника з стану неплатоспроможності також не подано.
Таким чином, враховуючи рішення комітету кредиторів, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік згідно статті 22 Закону.
Судом не приймаються до уваги зазначені заперечення ДП "Новий Свєт" Кіпрської компанії "Неолюкс Трейдінг" щодо визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури оскільки Законом (2343-12) передбачено однаковий обсяг повноважень наданий як керуючому санацією та й ліквідатору.
Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора боржника судом враховано наступне.
Відповідно до ст. 3-1 Закону встановлено загальний порядок призначення арбітражного керуючого у справі про банкрутство.
Згідно до ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим Законом (2343-12) .
Відповідно до матеріалів справи боржник є державним підприємством.
Державним департаментом з питань банкрутства, листом з вих. №216-30-20/3678 від 10.11.2011р. запропоновано кандидатуру ліквідатора у справі арбітражного керуючого Новікова Олександра Васильовича, ліцензія АВ №НОМЕР_2, за згодою останнього.
Арбітражним керуючим Новіковим О.В. подано згоду на виконання обов'язків ліквідатора боржника у встановленому ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку.
Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів, державного органу з питань банкрутства або інших учасників провадження та сторін у справі до суду не надходило.
З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Новікова О.В.
Згідно статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатору у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови слід опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Керуючись ст.ст. 16, 22- 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати Відкрите акціонерне товариство "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області вул. Косіора, 117 (ЄДРПОУ 24995832) - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік до 29.11.12 року.
З дня прийняття господарським судом постанови підприємницька діяльність припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших видів економічних санкцій по усіх видах заборгованості банкрута, вимоги за зобов"язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред"являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута, ліквідатора і повноваження власника майна.
Скасовуються всі арешти, накладені на майно боржника –Відкрите акціонерне товариство "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 117 (код ЄДРПОУ 24995832) та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі, усі податкові застави, застави рухомого та нерухомого майна). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.
Ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області призначити арбітражного керуючого Новікова Олександра Васильовича, ліцензія АВ № НОМЕР_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, що мешкає за адресою:АДРЕСА_1,
зобов'язавши його :
у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;
здійснювати ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) ;
не рідше одного разу на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;
ліквідаційному балансі відображати капіталізовані суми на відшкодування шкоди, завданої працівникам підприємства-банкрута, що отримали трудове каліцтво чи професійне захворювання.
Зобов’язати керуючого санацією - Відкритого акціонерного товариства "Криворізьке автотранспортне підприємство 14100", м. Кривий Ріг арбітражного керуючого ОСОБА_1 у п’ятнадцятиденний строк передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи та інші матеріальні цінності;
Зобов'язати ліквідатора банкрута за результатами проведеної роботи у строк до 29.11.12 р. представити на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя
Д.М. Полєв