ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32
ПОСТАНОВА
Іменем України
22.09.11 Справа № 12/71б/2011.
Суддя Палей О.С, розглянувши матеріали за заявою
боржника –Приватного підприємства "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "АТОН ЛТД", м. Луганськ Луганської області
про банкрутство
повноважний та компетентний представник боржника у судове засідання не прибув, (надійшло клопотання від 21.09.2011 про розгляд справи за його відсутності),
Обставини справи: банкрутство; розглядається заява боржника про порушення справи про власне банкрутство.
Розглянувши матеріали справи, суд
встановив:
Боржник - Приватне підприємство "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "АТОН ЛТД", ідентифікаційний код 36562034, Луганська область, місто Луганськ, вулиця Корольова, будинок 33, кабінет 205 - звернувся до суду з заявою про порушення провадження у справі про власне банкрутство в порядку, передбаченому ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом –Закон), у зв'язку з неможливістю задовольнити вимоги кредиторів поза процедури банкрутства.
Судом встановлено, що ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності 14.07.2009 р.; відомості про юридичну особу внесені до ЄДР державним реєстратором Виконавчого комітету Луганської міської ради за № 1 382 102 0000 016409.
Відповідно до Статуту, ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" є юридичною особою приватного права, яка має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку і штамп із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, має право від свого імені укладати договори, придбавати майно, набувати майнових та особистих немайнових прав, вступати в зобов'язання, бути позивачем та відповідачем в суді і несе відповідальність за своїми зобов'язаннями.
Як вбачається з матеріалів справи, 11.04.11 засновником ПП "АТОН ЛТД" було прийнято рішення про припинення товариства у зв'язку з ліквідацією, про призначення ліквідаційної комісії в особі голови комісії –ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1). Засновником також було вирішено здійснити заходи, передбачені законодавством та Статутом ПП "ВКФ "ВКФ "АТОН ЛТД", для проведення ліквідаційної процедури.
Відповідно до п. З ст. 60 Господарського Кодексу України, в межах здійснення процедури ліквідації товариства, у газеті "Урядовий Кур'єр"від 23.04.2011 року за № 75 (4473) було розміщено оголошення про ліквідацію ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" з повідомленням, що заяви кредиторів приймаються протягом двох місяців з дня публікації оголошення.
Рішення засновника ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" від 11.04.2011 року про припинення підприємства у зв'язку з ліквідацією було подане Державному реєстратору Виконавчого комітету Луганської міської ради. 02.06.2011 року був отриманий Опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи".
До моменту подання до Господарського суду заяви про визнання банкрутом, відповідно до ст. ст. 33, 34, 35 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 року, для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи заявник повинен подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору: нотаріально засвідчену копію рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи; документ, що підтверджує внесення плати за публікацію повідомлення про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Дата надходження документів для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи вноситься до журналу обліку реєстраційних дій. Державний реєстратор, за відсутності підстав для залишення документів, які подані для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи, без розгляду, повинен у день надходження цих документів внести до Єдиного державного реєстру запис про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування відомості про внесення такого запису.
Закон передбачає, що відомості з реєстру підлягають публікації у спеціальному друкованому засобі масової інформації, яку здійснює реєстратор . Відповідно до Листа Держкомпідприємництва від 16.08.2004 року №5530 (v5530563-04) , такий спеціалізований друкований засіб масової інформації офіційно зареєстровано в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України під назвою "Бюлетень державної реєстрації". Інформація, яка заноситься до реєстру, повинна бути опублікована в Бюлетені реєстратором протягом десяти робочих днів з моменту внесення відповідного запису до реєстру (ч. 18 ст. 22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 року).
Рішення засновника щодо припинення юридичної особи ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" внесено державним реєстратором виконкому Луганської міської ради до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 02.06.2011, запис номер 1 382 110 0006 016409 ; відповідне оголошення надруковане в Бюлетені державної реєстрації від 03.06.2011 року № 180 (15).
31.05.2011 на адресу голови ліквідкомісії ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" надійшла заява від кредитора ПП "Міртлісс" (ідентифікаційний код 36901639) з грошовими вимогами в сумі 244 329,44 грн. заборгованості за договором купівлі –продажу №410-2010 від 04.10.2010. Заборгованість підтверджується первинними документами податкового та бухгалтерського обліку та визнана ліквідкомісією в повному обсязі.
Згідно Довідки відділення ЛД ПАТ "Банк Камбіо"№ 10/220 від 11.08.2011 року, мультивалютний рахунок № 26002400100085, що належав ПП "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "АТОН ЛТД", закритий 11.08.2011 року; інших рахунків товариство не має.
04.08.2011 року ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" подало до ДПІ в Жовтневому районі у м. Луганську повідомлення про ліквідацію підприємства.
Також, з метою виявлення майна ПП "ВКФ "АТОН ЛТД", головою ліквідаційної комісії були зроблені запити до Управління Луганської міської ради з питань земельних ресурсів, Управління Держкомзему у м. Луганськ Луганської області, ВРЕР ДАІ у м. Луганську, Інспекції державного технічного нагляду Луганської обласної державної адміністрації. За результатами довідок отриманих на ці запити вбачається, що за боржником земельних ділянок та транспортних засобів не зареєстровано.
11.08.2011 року була проведена інвентаризація майна, що належить на праві власності або повного господарського відання ПП "ВКФ "АТОН ЛТД", та було зроблено аналіз кредиторської та дебіторської заборгованості згідно даних бухгалтерського обліку.
За результатами проведеної інвентаризації та аналізу кредиторської та дебіторської заборгованості на підприємстві було встановлено, що ПП "ВКФ "АТОН ЛТД" не має грошових коштів на банківських рахунках та в касі, рахунки в установах банків закриті, дебіторська заборгованість не обліковується, основних засобів виявлено не було. Кредиторська заборгованість перед бюджетом, в державні цільові фонди та по заробітній платі перед працівниками відсутня.
До матеріалів справи представлений висновок незалежного аудитора Демідової Н.В. про достовірність проміжного ліквідаційного балансу ПП "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "ФТОН ЛТД"станом на 11.08.11, який суд оцінює на даній стадії судового провадження як допустимий та належний доказ, з огляду на приписи ст.ст. 32- 34 ГПК України.
Таким чином, підприємство не має можливості розрахуватися зі своїми борговими зобов'язаннями.
Частиною 5 статті 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство якщо при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.
Статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка є спеціальною по відношенню до норм ст.ст. 105- 111 ЦК України та ст. 60 ГК України, передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи; до створення ліквідкомісії –така заява подається власником майна боржника.
До матеріалів справи боржником доданий проміжній ліквідаційний баланс ПП "ВКФ "АТОН ЛТД", затверджений протоколом зборів ліквідкомісії від 11.08.2011.
Обов'язок звернутися до суду з заявою про порушення справи про банкрутство, у випадку недостатності майна у юридичної особи, що ліквідується в загальному порядку, виникає у ліквідкомісії (або до її створення –у власника) в силу прямої норми ст.51 Закону, яка має імперативний характер.
За таких обставин боржник - Приватне підприємство "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "АТОН ЛТД", ідентифікаційний код 36562034, Луганська область, місто Луганськ, вулиця Корольова, будинок 33, кабінет 205 - підлягає визнанню банкрутом у зв'язку з чим суд відкриває ліквідаційну процедуру на строк 3 місяці.
Суд призначає ліквідатором арбітражного керуючого Островського Вадима Анатолійовича, ідентифікаційний номер НОМЕР_2, ліцензія серії АВ № НОМЕР_3 від 21.01.2010 р., мешкає за адресою: АДРЕСА_1, який подав до суду відповідну заяву.
На призначеного ліквідатора покладаються встановлені Законом повноваження та обов'язки по проведенню ліквідаційної процедури, в тому числі й щодо здійснення публікації оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України ( газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр") в порядку, передбаченому п.п.п. 3, 5 ст. 23 та п. 3 ст. 51 Закону.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 1, 2, 3-1, 22- 32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 ГПК України, суд
постановив:
1. Визнати банкрутом боржника - Приватне підприємство "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА ФІРМА "АТОН ЛТД", ідентифікаційний код 36562034, Луганська область, місто Луганськ, вулиця Корольова, будинок 33, кабінет 205 - та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, тобто до 22.12.2011 року.
2. Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Островського Вадима Анатолійовича, ідентифікаційний номер НОМЕР_2, ліцензія серії АВ № НОМЕР_3 від 21.01.2010 р., мешкає за адресою: АДРЕСА_1.
3. Ліквідатору Островському В.А. здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України ( газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр") в порядку, передбаченому п.п. 3,5 ст. 23 та п.3 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", із зазначенням порядку та строків пред'явлення кредиторами вимог до ліквідатора, примірник газети з надрукованим оголошенням подати до суду.
4. Ліквідатору організувати проведення ліквідаційної процедури, подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог ст.ст. 32, 51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня винесення даної постанови.
5. Призначити судове засідання для розгляду поточного звіту ліквідатора на 10.11.2011 на 10 год. 20 хв. (каб. № 308).
6. Дану постанову надіслати:
ѕ боржнику (вул. Корольова, буд. 33, кабінет 205, м. Луганськ, 91040);
ѕ ліквідатору Островському В.А. (АДРЕСА_1);
ѕ власнику боржника (вул. Верхняя, буд. 3, м. Лисичанськ, Луганська обл., 93108);
ѕ Відділу з питань банкрутства у Луганській області (до відома);
ѕ Державному реєстратору виконавчого комітету Луганської міської ради (вул. Коцюбинського, 14, м. Луганськ);
ѕ ДПІ Жовтневому р-ні м. Луганська (кв. Волкова, 14А, м. Луганськ) –до відома;
ѕ Жовтневому ВДВС Луганського МУЮ (вул. Ломоносова, 98, м. Луганськ) –до відома;
ѕ Жовтневому районному суду (до відома) (вул. Херсонська, 46, м. Луганськ, 91005) –до відома.
Суддя О.С. Палей