ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
П О С Т А Н О В А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
про визнання боржника банкрутом
23 серпня 2011 р.
Справа № 5010/381/2011-Б-23/11
Господарський суд Івано-Франківської області у складі:
судді Рочняк Олександри Вікторівни,
при секретарі судового засідання Харук Т.М.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи
за заявою засновника Приватного підприємства "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018, ОСОБА_1 про банкрутство Приватного підприємства "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018
за участю представників сторін:
Від кредитора ДПІ: ОСОБА_2 - завідувач сектору інформаційно-аналітичного забезпечення та звітності юридичного відділу (довіреність № 13641/10/10-039/854 від 03.06.11);
Від кредитора ОЦЗ: ОСОБА_3. - головний спеціаліст-юрисконсульт (довіреність № ОЦЗ-21-13/0/19-11 від 05.01.11);
Розпорядник майна Юрків В.В. (ліцензія серії НОМЕР_1 від 25.12.2009).
ВСТАНОВИВ:
в провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа про банкрутство ПП "Стальімпекс".
Ухвалою від 05.07.11 затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - Приватного підприємства "Стальімпекс", поданий господарському суду розпорядником Юрківим В.В. та зобов'язано розпорядника майна Юрківа В.В. провести перші загальні збори кредиторів Приватного підприємства "Стальімпекс".
На виконання вимог суду - 19.07.11 проведено перші загальні збори кредиторів ПП "Стальімпекс", на яких обрано комітет кредиторів. Цього ж дня проведено засідання комітету кредиторів на якому обрано голову комітету кредиторів і вирішено ініціювати перед господарським судом відкриття ліквідаційної процедури у справі про банкрутство ПП "Стальімпекс", погоджено кандидатуру арбітражного керуючого Юрківа В.В. ліквідатором у справі №Б-23/11 про банкрутство ПП "Стальімпекс", зобов'язано розпорядника майна звернутися до суду з клопотанням про визнання ПП "Стальімпекс" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури щодо нього і призначення ліквідатором у справі - арбітражного керуючого Юрківа В.В. та визначено оплату послуг арбітражного керуючого Юрківа В.В. за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень в розмірі двох мінімальних заробітних плат, визначених діючим законодавством України.
Відповідно до ч.8 ст.16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить прийняти рішення про:
- вибори голови комітету;
- скликання зборів кредиторів;
- підготовку та укладення мирової угоди;
- внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника;
- звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість.
На виконання рішення комітету кредиторів від 19.07.11, розпорядник майна 29.07.11 подав до суду клопотання визнати боржника - ПП "Стальімпекс" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, призначити ліквідатором боржника - арбітражного керуючого Юрківа В.В..
Ухвалою від 10.08.11 призначено на 23.08.11 розгляд клопотання розпорядника майна ПП "Стальімпекс" - Юрківа В.В. вх.№6411/2011-с вх від 29.07.11 про визнання ПП "Стальімпекс", (код 31263174) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури щодо нього.
Розглянувши в судовому засіданні 23.08.11 матеріали справи, поданий розпорядником майна фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва та заслухавши розпорядника майна боржника, суд встановив, що станом на 01.07.11 дебіторська заборгованість ПП "Стальімпекс" становить 633700 грн.( безнадійна), грошові кошти на банківських рахунках боржника становлять 100 грн. та встановив, що у боржника відсутнє будь-яке нерухоме майно і транспортні засоби.
Розпорядник майна в судовому засіданні підтримав клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури та повідомив, суд про те, що інші процедури відновлення платоспроможності боржника та часткове чи повне погашення грошових вимог кредиторів є неможливим в зв'язку з відсутністю активів боржника.
Згідно з ч.4 ст. 205 Господарського кодексу України суб’єкт господарювання може бути оголошений банкрутом за рішенням суду у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів.
Також, відповідно до приписів абз.4 ст.1 Закону суб’єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.
Враховуючи дані правові норми, визнаючи боржника банкрутом, суд має встановити факт неоплатності боржника, тобто, що боржник є неоплатним.
Жодних пропозицій щодо санації боржника до суду не поступало.
Отже, судом встановлено, що все вищенаведене в сукупності свідчить про те, що боржник не має можливості погасити заборгованість перед кредиторами та має місце неоплатність.
Наявність грошових вимог кредиторів та відсутність реальних можливостей щодо проведення процедури санації і пропозицій щодо укладання мирової угоди у справі є підставою для визнання неспроможності боржника відновити свою платоспроможність не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.
Відповідно до п.3 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, здійснюється ліквідатором у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом.
Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання розпорядника майна ПП "Стальімпекс" слід задовольнити, процедуру розпорядження майном ПП "Стальімпекс" - припинити, ПП "Стальімпекс", (код 31263174) - визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру щодо нього, призначити ліквідатором ПП "Стальімпекс" арбітражного керуючого Юрківа Володимира Васильовича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 14.12.2009, АДРЕСА_1).
Керуючись ч. 1 ст. 22, 23- 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 1, 205 ГК України, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
ПОСТАНОВИВ:
боржника - Приватне підприємство "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018 (код 31263174) визнати банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру щодо Приватного підприємства "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018 (код 31263174) та призначити ліквідатором Приватного підприємства "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018 (код 31263174) арбітражного керуючого Юрківа Володимира Васильовича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 14.12.2009, АДРЕСА_1), наділивши його всіма повноваженнями ліквідатора, передбаченими ст.ст. 22, 24- 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Визначити строк ліквідаційної процедури три місяці.
Ліквідатору боржника подати до офіційних друкованих органів у п'ятиденний строк за рахунок банкрута оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Газетне оголошення має містити найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття постанови і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора. Примірник газети подати господарському суду.
Ліквідатору до 22.11.11 подати суду ліквідаційний баланс та звіт про виконану ним роботу.
Призначити судове засідання по затвердженню ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора на 22.11.11 о 10:00 год.
Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Шевченка,16, поверх 2, кімната/зал № 14.
Державному реєстратору м.Івано-Франківська внести до державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відповідні відомості про заміну керівника Приватного підприємства "Стальімпекс", вул.Промислова,23А, м.Івано-Франківськ, 76018 (код 31263174) на ліквідатора Юрківа Володимира Васильовича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 14.12.2009, АДРЕСА_1), за заявою ліквідатора.
Копію ухвали направити: заявнику, боржнику, ліквідатору Юрківу В.В. (АДРЕСА_1), Відділу з питань банкрутства в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул.Січових Стрільців,15), УПФУ в м.Івано-Франківську, (76018, м.Івано-Франківськ,вул.Незалежності,44), Івано-Франківському обласному центру зайнятості (76007, м.Івано-Франківськ, вул.Деповська,89А), Івано-Франківському обласному відділенню Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (76014, м.Івано-Франківськ, вул.Андрія Мельника,11), ДПІ в м.Івано-Франківську, (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності,20); ВАТ "Прикарпаттяобленерго" в особі філії Городенківський РЕМ, (78100, м.Городенка, вул.С.Стецько,7), Державному реєстратору (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності,9) та Головному управлінню статистики в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул.Васильянок,6).
Суддя Рочняк О. В.
Виготовлено в КП "Документообіг госп. судів"
________________ Харук Т.М. 26.08.11