ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26
ПОСТАНОВА
про визнання банкрутом
"01" липня 2011 р. Справа № Б24/050-11
За заявою Фізичної особи –підприємця ОСОБА_1
до боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"
про банкрутство
Суддя Лутак Т.В.
Представники учасників судового провадження:
заявника – ОСОБА_3, довіреність №1831 від 18 квітня 2011 року
боржника – не з’явився
Обставини справи:
До господарського суду Київської області звернувся Фізична особа –підприємець ОСОБА_1 (далі-заявник) з заявою про визнання банкрутом ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"(далі-боржник) в порядку статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв’язку з неспроможністю підприємства сплатити заборгованість у розмірі 20777,38 грн.
Ухвалою господарського суду Київської області від 20 червня 2011 року порушено провадження у справі №Б24/050-11 та призначено розгляд справи на 01 липня 2011 року о 10:30 год.
В судове засідання 01 липня 2011 року боржник не з’явився.
В судовому засідання 01 липня 2011 року представник заявника подав клопотання б/н б/д про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4
Боржник відзив на вказану заяву і витребувані господарським судом документи не подав, в судове засідання не з’явився, проте згідно статті 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами, оскільки боржник був повідомлений належним чином про час та місце засідання суду.
Розглянувши подану заяву Фізичної особи –підприємця ОСОБА_1 про визнання боржника –ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"–банкрутом, вислухавши пояснення представника заявника, вивчивши додатково подані документи суд –
встановив:
ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"зареєстроване Миронівською районною державною адміністрацією Київської області за адресою –08800, Київська обл., Миронівський район, м. Миронівка, вул. Леніна, 58, ідентифікаційний код 33787903.
Рішенням господарського суду м. Києва від 25 січня 2011 року у справі №47/6 з ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"на користь Фізичної особи –підприємця ОСОБА_1 стягнуто 20777,38 грн., на виконання якого 16 лютого 2011 року видано наказ.
Постановою відділу державної виконавчої служби Миронівського районного управління юстиції від 14 березня 2011 року відкрито виконавче провадження з виконання наказу господарського суду м. Києва у справі №47/6 від 16 лютого 2011 року.
Постановою про повернення виконавчого документа відділу державної виконавчої служби Миронівського районного управління юстиції від 28 квітня 2011 року наказ повернуто без виконання стягувачу у зв’язку з тим, що у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення.
Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за №10227615 станом на 14 червня 2011 року з відповідним записом у графі "статус відомостей про юридичну особу": відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, боржник (його керівні органи) за юридичною адресою не знаходиться.
Згідно частин 1,2 статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань; господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
Приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за можливе застосувати положення статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до боржника – ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"та визнати його банкрутом відповідно до особливостей, передбачених зазначеною статтею.
Заявник подав суду клопотання про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_4 (ліцензія серії АВ №547922 від 09 грудня 2010 року, адреса: АДРЕСА_1), яке судом задовольняється з огляду на те, що кандидатура арбітражного керуючого відповідає вимогам статті 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Враховуючи зазначене, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -
П О С Т А Н О В И В:
1. Визнати банкрутом ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп" (08800, Київська обл., Миронівський район, м. Миронівка, вул. Леніна, 58, ідентифікаційний код 33787903) та відкрити відносно банкрута ліквідаційну процедуру.
2. Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора - Фізичної особи –підприємця ОСОБА_1 до ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"в сумі 20777,38 грн.
3. Призначити ліквідатором банкрута ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"арбітражного керуючого ОСОБА_4 (ліцензія серії АВ №547922 від 09 грудня 2010 року, адреса: АДРЕСА_1) .
4. Зобов’язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Слайд-груп"та відкриття ліквідаційної процедури.
Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
5. Зобов‘язати ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_4 відповідно до статей 22- 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, передбачений даним Законом (2343-12) , за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі –продажу майна банкрута, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, дані про фінансове становище і майно боржника, використання коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.
6.Копію постанови надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника, державній податковій інспекції за місцем знаходження боржника та Управлінню з питань банкрутства у м. Києві та Київській області.
Суддя Лутак Т.В.