ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ
30.06.11 р. Справа № 42/43б
( Додатково див. постанову Донецького апеляційного господарського суду (rs19162957) )
за заявою кредитора (заявника) Фізичної особи – підприємця ОСОБА_1, м. Донецьк
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "М’ясокомбінат "Українське село" м. Донецьк
про визнання банкрутом
Суддя О.В.Попов
Представники:
від кредитора: ОСОБА_3 – за довіреністю
від боржника: не з’явився
Ухвалою від 20.06.11 за заявою Фізичної особи – підприємця ОСОБА_1, м. Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "М’ясокомбінат "Українське село" м. Донецьк.
У ході розгляду справи господарський суд встановив:
Боржник має заборгованість перед кредитором у загальній сумі 30 236,00 грн., яка виникла в період його господарської діяльності, що підтверджується матеріалами справи: копією договору про надання рекламних послуг від 02.11.09, копією акту приймання-передачі виконаних робіт від 02.11.09 за договором про надання рекламних послуг від 02.11.09, копією претензії від 14.12.09, копією відповіді на претензію від 15.12.09, копією рішення господарського суду Донецької області по справі №29/78 від 10.11.10, копіями наказів господарського суду Донецької області від 26.11.10 про примусове виконання рішення господарського суду Донецької області від 10.11.10 по справі №29/78.
Вимоги ініціюючого кредитора є безспірними за змістом ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оскільки оскільки визнані боржником у відповіді на претензію від 15.12.09, підтверджені рішенням господарського суду Донецької області по справі №29/78 від 10.11.10 та наказами господарського суду Донецької області від 26.11.10 про примусове виконання рішення господарського суду Донецької області від 10.11.10 по справі №29/78.
Відповідно до приписів ч.1 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство відсутнього боржника порушується незалежно від розміру вимог кредитора та строку виконання зобов`язань у разі, якщо громадянин – підприємець – боржник, або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.
За змістом вказаної норми наявність хоча б однієї з ознак відсутнього боржника передбачених частиною першою статті 52 закону, є достатньою підставою для порушення та подальшого провадження у справі. Зазначений висновок збігається з правовою позицією, викладеною у п. 4.7. Рекомендацій президії Вищого господарського суду України від 04.06.04 за № 04-5/1193 (v1193600-04) а також у постанові пленуму Верховного Суду України №15 від 18.12.09 (v0015700-09) .
Господарському суду наданий витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців (надалі реєстр) станом на 02.06.11 із внесеним записом №1 щодо відсутності юридичної особи боржника за місцезнаходженням.
Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститися в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Згідно п. 1 ст.18 вказаного закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.
Таким чином надані кредитором відомості з реєстру є належним та достатнім доказом обставин щодо відсутності юридичної особи боржника за місцезнаходженням.
До господарського суду надана заява Фізичної особи – підприємця ОСОБА_1, м. Донецьк про призначення його ліквідатором відсутнього боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю "М’ясокомбінат "Українське село" м. Донецьк.
Керуючись ст. 22, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд
П О С Т А Н О В И В :
1. Визнати банкрутом відсутнього боржника – Товариство з обмеженою відповідальністю "М’ясокомбінат "Українське село" м. Донецьк (код ЄДРПОУ 32140622), що зареєстроване за адресою: 83046, Донецька область, м. Донецьк, Петровський район, вул. Петровського, 270.
2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 30.09.11.
3. Ліквідатором по справі призначити – Фізичну особу – підприємця ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), адреса: АДРЕСА_1
4. Ліквідатору повідомити про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури власника боржника, всіх можливих кредиторів в тому числі орган державної податкової служби, управління пенсійного фонду України, Фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування, банк у якому відкриті рахунки боржника, а також органи державної виконавчої служби.
5. Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс с доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Суддя
Попов О.В.
Вик тел.
Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області -, сторонам - .