ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26
ПОСТАНОВА
про визнання банкрутом
"22" червня 2011 р. Справа № Б11/074-11
( Додатково див. постанову Київського апеляційного господарського суду (rs20800381) )
За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська
правова колегія", м. Київ
до Товариства з обмеженою відповідальністю "Феліс Ко", м. Васильків
про банкрутство
Суддя –Мальована Л.Я.
кредитор –ОСОБА_1 – директор –наказ № 1 від 23.11.2004р.
Представники:
боржник – не з’явився
Обставини справи:
Кредитор –товариство з обмеженою відповідальністю "Українська правова колегія"звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Феліс Ко"у зв’язку з неспроможністю останнього виконати грошові вимоги перед кредитором на суму 14 400 грн. згідно ст. 52 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Боржник в засідання суду не з'явився, відзив на заяву не надав.
На підставі ст. 75 ГПК України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.
Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив:
15.09.2010 р. між кредитором та боржником було укладено договір № 12/1, згідно умов якого кредитор надає боржнику юридичну допомогу, пов’язану з його господарською діяльністю, а боржник зобов’язується оплатити вартість наданих послуг. Кредитор взяті на себе зобов’язання виконав повному обсязі, що підтверджується актом виконаних робіт від 15.03.2011 р.
Оскільки боржник за надані послуги самостійно не розрахувався, 28.03.2011 р. на його адресу була направлена претензія з вимогою погасити заборгованість, яка останнім визнана, про що свідчить відповідь на претензію від 15.04.2011 р. На підставі визнаної претензії кредитор направив до банку платіжну вимогу № 01 від 11.05.2011 р. про стягнення ТОВ "Феліс Ко" заборгованості. Як свідчить відмітка банку, платіжне доручення повернуто банком без виконання у зв’язку з відсутністю коштів на рахунку.
Як вбачається із Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, боржник за своєю юридичною адресою не знаходиться, про що державним реєстратором внесений відповідний запис.
Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) ініціюючим кредитором запропоновано призначити ліквідатором у справі ТОВ "Українська правова колегія".
Приймаючи до уваги зазначене, суд вважає за можливе застосувати положення ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 22, 23, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -
П О С Т А Н О В И В:
1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "Феліс Ко"(Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 72, код ЄДРПОУ 37208889).
2. Відкрити ліквідаційну процедуру по відношенню до банкрута з майновими вимогами в сумі 14 400 грн.
3. Призначити ліквідатором банкрута представника ініціюючого кредитора.
4. За результатами роботи ліквідатора подати господарському суду Київської області звіт та ліквідаційний баланс.
5. Зобов’язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом ТОВ "Феліс Ко"та відкриття ліквідаційної процедури.
6. Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
7. Копію постанови надіслати кредитору (ліквідатору), боржнику, державному реєстратору та Київському регіональному управлінню з питань банкрутства.
Суддя
Мальована Л. Я.