ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"14" червня 2011 р. Справа № 01/11
Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого судді Чевгуза О.В., із секретарем Олійник І.С, за участю представників:
від кредиторів – Михайлюк О.О. – представник за Смілянської об’єднаної державної податкової інспекції,
від боржника – представник не з‘явився,
розпорядник майна – не з‘явився,
розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси клопотання голови комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом, введення процедури ліквідації та призначення ліквідатора
у справі за заявою приватного підприємства "Литвинський", м. Біла Церква, Київської області
до товариства з обмеженою відповідальністю "Святослав", м. Сміла, Черкаської області
про визнання банкрутом, -
ВСТАНОВИВ:
Ухвалою господарського суду Черкаської області від 19 січня 2010 року порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Святослав" (вул. Блюхера, 6, м. Сміла, Черкаської області, код ЄДР 31724464).
Голова комітету кредиторів звернувся до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, введення процедури ліквідації та призначення ліквідатора.
Розгляд клопотання призначено у судовому засіданні.
Представник кредитора, що з‘явився у судове засідання, клопотання підтримав у повному обсязі.
Розпорядник майна у надісланому до суду клопотанні судове засідання просив провести за його відсутності.
Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи представника кредитора, суд вважає за необхідне клопотання голови комітету кредиторів задовольнити, з огляду на наступне.
У зв’язку зі стійкою неспроможністю боржника виконати грошове зобов’язання перед кредиторами, комітет кредиторів прийняв рішення на зборах 25 травня 2011 року про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення арбітражного керуючого Юдицького Олександра Вікторовича ліквідатором боржника.
Суд, приймаючи до уваги, що можливих санаторів не виявлено, вважає за необхідне на підставі ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі – Закон) визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та задовольнити клопотання комітету кредиторів про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Юдицького Олександра Вікторовича. При цьому суд враховує, що боржник не може відновити свою платоспроможність та задовольнити вимоги кредиторів можливо лише за умови відкриття ліквідаційної процедури.
Згідно з абз. 4 ст. 1 Закону суб’єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.
На підставі зазначеного, керуючись ст.ст. 16, 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Святослав" (вул. Блюхера, 6, м. Сміла, Черкаської області, код ЄДР 31724464) банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру.
Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Святослав" арбітражного керуючого Юдицького Олександра Вікторовича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 19 липня 2010, місце проживання: АДРЕСА_1).
Копію постанови направити сторонам, ліквідатору, сектору з питань банкрутства в Черкаській області, державному реєстратору Смілянської районної державної адміністрації, Смілянському міському відділу державної виконавчої служби Смілянського міськрайонного управління юстиції.
постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.
Суддя
О.В. Чевгуз