ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
21.04.11 р. Справа № 27/148б
за заявою кредитора (заявника) Фізичної особи- підприємеця ОСОБА_1 м.Донецьк
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" м.Донецьк
про визнання банкрутом
арбітражний керуючий Дерев’янченко Я.Ю.
Суддя С.С.Тарапата
Представники сторін:
від кредиторів – ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 (за довір.)
від боржника – Кострова О.Є. (за довір.)
Розпорядник майна – Дерев’янченко Я.Ю.
Господарським судом Донецької області ухвалою від 03.12.10р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" м.Донецьк, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів, введена процедура розпорядження майном боржника строком на 5 місяців до 03.06.11р., розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Дерев’янченко Я.Ю.
Ухвалою суду від 20.12.10р. винесено ухвалу за результатами підготовчого засідання, дата попереднього засідання суду з розгляду реєстру вимог кредиторів призначена на 03.03.11р.
В газеті "Урядовий Кур’єр" №247 від 31.12.10р. опубліковано оголошення про порушення справи №27/148Б про банкрутство ТОВ "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" м.Донецьк.
Ухвалою суду від 17.03.11р. затверджено реєстр вимог кредиторів.
18.04.11р. до господарського суду надійшло клопотання арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю. про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. До клопотання доданий протокол засідання комітету кредиторів №1 від 15.04.11р., звіт розпорядника майна від 14.04.11р., звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства – Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" від 14.04.11р. Також суду надана заява арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю. про згоду на призначення ліквідатором по справі та копія ліцензії на право провадження діяльності арбітражних керуючих.
Крім того в судовому засіданні розпорядник майна звернувся до суду з клопотанням про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.
Розглянувши в судовому засіданні 21.04.11р. звіт розпорядника майна від 14.04.11р., звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства – Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" від 14.04.11р. та інші матеріали справи, заслухавши представників кредиторів та боржника, суд встановив:
Комітетом кредиторів на засіданні 15.04.11р. одноголосно прийняті рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю.
Згідно звіту розпорядника майна за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможності підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" від 14.04.11р. встановлена відсутність ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства. Арбітражним керуючим зроблений висновок про неможливість відновлення платоспроможності боржника та необхідність введення подальшої процедури у справі – ліквідацію боржника.
В силу п.8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.
Згідно ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом (2343-12) , господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.
Відповідно до ст.24 вказаного закону господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна.
З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне клопотання комітету кредиторів задовольнити, визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 4 місяці, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю.
За результатами розгляду в судовому засіданні клопотання розпорядника майна про затвердження оплати послуг арбітражного керуючого в розмірі 2-х мінімальних заробітних плат щомісячно, суд встановив:
Згідно п.4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених законом.
Відповідно до п.12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом (2343-12) , але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.
Комітетом кредиторів на засіданні 15.04.11р. одноголосно прийнято рішення про затвердження оплати послуг арбітражному керуючому Дерев’янченко Я.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.
Присутні в судовому засіданні представники членів комітету кредиторів клопотали про затвердження оплати послуг розпорядника майна та ліквідатора - арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.
З огляду на зазначене суд вважає за необхідне затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Дерев’янченко Я.Ю. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.
Враховуючи викладене та керуючись пунктами 10, 12 ст.3-1, ст.ст. 16, 22 – 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) , ст.ст. 43, 86 ГПК України, господарський суд
П О С Т А Н О В И В:
Припинити процедуру розпорядження майном боржника.
Визнати боржника – Товариство з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ" (м.Донецьк, проспект Дзержинського, б.8, кв.13; код ЄДРПОУ 32123586) банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 4 місяці до 21.08.2011р.
Призначити ліквідатором арбітражного керуючого Дерев’янченко Ярослава Юрійовича (ліцензія серії НОМЕР_2; ідентифікаційний номер – НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_1).
Зобов’язати ліквідатора опублікувати в офіційних друкованих органах оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора; докази публікації оголошення представити суду. По закінченні встановленого судом строку ліквідаційної процедури подати до суду звіт про проведену роботу та документи, передбачені ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Дерев’янченко Ярослава Юрійовича (розпорядника майна та ліквідатора) в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.
Суддя Тарапата С.С.
Вик тел.
Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області -, сторонам - .