ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"09" березня 2011 р. Справа № 5/5027/177-б/2011
За заявою державної податкової інспекції у Кіцманському районі, м.Кіцмань Чернівецької області
до товариства з обмеженою
відповідальністю "Шишківське", с.Шишківці Кіцманського району
Чернівецької області
про визнання банкрутом
Суддя Дутка В.В.
представники:
від кредитора –Коубіш А.П., довіреність від 04.01.2011р.
від боржника –не з’явилися
ВСТАНОВИВ:
Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 24.02.2011р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Шишківське" за ознаками неподання протягом року до органів державної податкової служби декларацій, бухгалтерської звітності згідно ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі –Закон про банкрутство). Розгляд справи призначено у судовому засіданні 09.03.2011р., сторони належним чином повідомлені про час і місце слухання справи.
У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора підтримав заявлені вимоги до боржника просив визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Комерзана З.Д., про що подав відповідне письмове клопотання.
Представник боржника не з’явився, що не перешкоджає розгляду справи, оскільки останні належним чином повідомлені про слухання справи.
Розглянувши матеріали справи, суд вважає підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури обґрунтованими враховуючи таке.
Відповідно до част. 1 ст. 52 Закону, у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
Так, згідно довідки ДПІ у Кіцманському районі боржник з 28.02.2005р. не подає податкову звітність.
Безспірні грошові вимоги ДПІ у Кіцманському районі до боржника складають 50755,35 грн., з них основний борг 32200,10 грн., штрафні санкції 18555,25 грн., що підтверджується рішенням господарського суду Чернівецької області від 23.04.2005р. у справі №4/69, яке набрало законної сили.
Враховуючи вищевикладене, господарський суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених вимог ініціюючого кредитора та введення спрощеної ліквідаційної процедури.
Враховуючи клопотання ініціюючого кредитора, господарський суд призначає ліквідатором арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича.
Керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд
ПОСТАНОВИВ:
1.Визнати безспірні вимоги державної податкової інспекції у Кіцманському районі до боржника в сумі 50755,35 грн., з них основний борг 32200,10 грн., штрафні санкції 18555,25 грн.
2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Шишківське", с.Шишківці Кіцманського району Чернівецької області, код 30875750, визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру. Ліквідаційну процедуру провести в шестимісячний строк.
3.Ліквідатором призначити арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 01.03.2007 року, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1).
4.Ліквідатору письмово повідомити про визнання боржника банкрутом усіх відомих кредиторів відсутнього боржника (орган державної податкової служби, пенсійний фонд, фонди соціального страхування, центр зайнятості тощо), після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс банкрута.
5.Ліквідатору забезпечити належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських документів банкрута протягом ліквідаційної процедури з метою передачі всіх архівних документів банкрута після припинення провадження у справі про банкрутство до архівної установи.
6.Копію постанови надіслати сторонам, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства.
Суддя В.В.Дутка