ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
"27" січня 2011 р. Справа № 10/26/93/2011
Господарський суд Черкаської області в особі судді Шумка В.В., при секретарі судового засідання Кравцовій Ю.А., за участю представників:
кредитора –Шеретька В.О. –за довіреністю,
боржника –відсутній,
розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою фізичної особи-підприємця ОСОБА_2
до Товариства з обмеженою відповідальністю "Корпорація Спецторг"
про визнання його банкрутом, -
ВСТАНОВИВ:
Кредитор звернувся до суду із заявою про визнання боржника банкрутом як такого, що відсутній, вказавши, що боржник неспроможний сплатити 272 936,00 грн. кредиторської заборгованості за відсутністю коштів, майна та ознак здійснення підприємницької діяльності.
Представник ініціюючого кредитора вимоги підтримав.
Боржник, належно повідомлений про час та місце проведення судового засідання, участі свого представника у засідання суду не забезпечив, письмового відзиву на заяву суду не подав, причини цього не повідомив.
Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, суд вважає, що заява про визнання боржника банкрутом підлягає задоволенню з таких мотивів.
Факт наявності заборгованості боржника перед кредитором на суму 272 936,00 грн. підтверджено поданими суду доказами і не спростовано боржником. Вжиті кредитором заходи щодо їх стягнення позитивних наслідків не дали, а боржник, як юридична особа, відсутній за місцезнаходженням.
Боржник припинив свою господарську діяльність, рух коштів на його банківському рахунку відсутній, коштів та майна боржника не виявлено.
Факт відсутності боржника як юридичної особи за місцезнаходженням підтверджений копією витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, іншими матеріалами справи.
Ініціюючий кредитор подав суду клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Каплю Сергія Васильовича.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати боржника –Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація Спецторг", м. Черкаси, вул. Смілянська, 163, код ЄДРПОУ 30630061, банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.
Ліквідатором підприємства-банкрута призначити арбітражного керуючого Каплю Сергія Васильовича (м. Черкаси, вул. Слави, 4, ліцензія серії АВ №470363 від 15.04.2010 р., ідентифікаційний номер 2307002294).
Зобов’язати кредитора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом, опублікувати у офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Постанову надіслати сторонам, ліквідатору Каплі С.В., державному реєстратору, Сектору з питань банкрутства в Черкаській області, Соснівському відділу ДВС Черкаського міського управління юстиції.
Суддя Шумко В.В.